Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Höst!

 

Nu är hösten här med kalla nätter och fina varma dagar. Det har regnat mycket periodvis och backen där vi kör intervaller tog lite stryk då, men vi har i veckan fått på nytt material så nu är den tipp topp igen.

Hästarna känns överlag fina och jag tycker flera av dom närmar sig toppformen. Vi har inte riktigt fått till kontinuerligt startande i år på flera av dom vilket gjort att dom inte riktigt fått form. Men nu hoppas jag dom håller sig friska för då blir hösten fin.

Två åringarna ser fina ut och tränar på som dom ska. Den första av dom har flyttat till gården.

Ettåringarna ser fina ut. I år har vi 3 stycken men väldigt trevliga hästar.

En genomgång av dom senaste starterna:

Årjäng 210917

Livi Opal H.M. gjorde det okay i ett taktiklopp där hon aldrig riktigt kom in i loppet. ***

Jatzy Jazz spetsade från spår 8 fick tryck 2-3 gångar och kämpade bra till 4:e platsen ****

Åmål 210920

Missing Tooma Va mest seg och gick ingen speciellt. Sjuk **

Årjäng 211003

Livi Opal H.M. Ute på lite opassande distans och med skor på ett segt underlag och efter 4 omstartar blev det för bra. Hon va godkänt som 7:a ***

Färjestad 211005

Catania Jättefin comeback där jag körde snällt och Catania satt fast med allt sparad som 5:a ****

Åmål 211010

Tangen Åsar Fick det inte att stämma och mest troligt behövde han en genomköra.

Färjestad 211011

Max Orlando Slog sig på ett knä ut ur första sväng och felade. Fin på 15/1600m efter det.

Jatzy Jazz pang till ledning och sedan valde jag hålla bra tempo, fick lägga en ruggig speed 600 kvar och det kostade troligen andraplatsen. Men hon va mkt godkänt ****

Bjerke 211013

Peekas Pearl Kom aldrig in i loppet från spår 12. Hon kändes fin och lärde sig lite, nya tag. ***

Örebro 211014

Catania Öppnade sådär, kraftigt störd till galopp efter 150

Örebro 211023

Catania Öppnade snabbt och fick ett fint lopp. Tyvärr sög hon luft och fick mjölksyra. 6:a på nytt rekord och godkänt. ***

 

Formen på g!

Vi har under en period haft problem i stallet med infektioner. Dom flesta av starthästarna va sjuka under sommaren, men äntligen verka det ha släppt och de tränar på alla igen nu. Dom som har startat har dessutom visat väldigt fin form.

I tillägg till att hästarna blev sjuka fick jag konstaterad att jag sliter med depression och ångest. Något som jag tydligen haft problem med i väldigt många år. Nu när jag får behandling är det stor skillnad på hur jag mår och även om det är en lång väg att gå så känner jag stor skillnad.
I detta har jag ju haft en enorm tur som har ett ruggigt team runt mig som hjälper och stöttar så allt fungera.

En snabb genomgång av dom senaste startarna:

Åmål 210912

Tangen Åsar felade efter 400m men reparerade storstilat till 5:e plats. Hans bästa lopp enligt mig och det finaste jag har känt han  ***
Borups Vallmo Gjorde även hon ett fint lopp men jag va inte helt nöjd med stilen, Men hon gick 17,1/2100 och vart 3:a ***

Örebro 9/9

Valborg Marje Travade inte som bäst efter jag lättat honne i balans, men hon avslutade som allt bra och va inte stort slagen som 2:a  ***

Årjäng 2/9

Missing Tooma fick ett fint lopp men han behövde ett  lopp i kroppen och när vi körde 12,5/1600 blev det mjölksyra till slut men fick med sig en premie. Han kändes dock fin och kommer gå fram med det loppet ***

Rättvik 25/8

Tangen Åsar Fick ledningen tidigt och därifrån vann han mkt enkelt. Loppet va inte det tuffaste men han gjorde det bra och fram för allt va han felfri  ****

Jatzy Jazz Tävlade med skor och jätte brunstig men vann enkelt från dödens. En mkt mkt fin prestation ****

Jatzy Jazz!

Jatzy Jazz är en häst som jag alltid hållit högt men som jag inte tycker har blommat ut ordentligt. Nu återkom hon efter ett nytt träningsupplägg och det gjorde hon på bästa sättet.

Ledning på två steg och sedan kändes hon fantastisk fin. Runt 10.0 sista 700 gjorde att konkurrenterna blev schack mat och seger blev enkel på fina 14.4/2140 värda 10.000 till tålmodiga och stolta ägarna H & S tidningsfrakt AB

I måndags startade R.K.Queen på Färjestad, men tyvärr blev hon för pigg av en tuff öppning och kvävde sig och slog på en galopp till följe. Hon kändes fin efter det och vi tar nya tag.

Ha det bäst!
/Paw

Bra insatser!

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millmighty gjorde comeback efter sjukdom igår på Romme och efter ett snällt lopp invändigt i kön avslutade han bra över upploppet till en fin andraplats. Mighty va en aning tung i kroppen men det va som förväntat och detta loppet kommer ta han fram ordentligt i form. 15000sek till ägarna Stall Kort Ingress HB.

Missing Tomma vart sjuk efter starten i Breeders Crown semifinalerna och även han gjorde comeback igår. Han fick ett lopp i 4 utvändigt men vi fick ingen draghjälp sista 500m i 3:e spår. Han gjorde det bra men fick lite mjölksyra och vart lite rullig till slut. Men en fin 3:e plats och 11000 till ägarna Dala-Dala AB.

På måndag skal vi köra årets sista banjobb med 2 åringarna och tisdag blir det fortkörning hemma, efter det laddar vi för julen.

Må bra och håller er friska!

/Paw

Det händer mycket!

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det händer mycket i Mangskog och det har varit väldigt högt tempo vilket hemsidan har fått lida för, men nu skall det bli bättring.

Vi har hittills haft ett okay år och runt juni/juli trodde jag vi skulle kliva över miljonen inkört men sjukdom och småstrul gjorde det blev grus i maskinen. Idag ligger vi en bit under 900.000 men jag hoppas vi hinner över 900 iaf. Hästarna har gjort det bra överlag men vi har haft en del stolpe ut vilket 17 andraplatser visa…

Dock ser det bra ut i boxarna och känslan är att vi har flera hästar som kan duga på lördagar i vinter.

Våra 2 åringar ser riktigt trevliga ut och känslan är att det är den vassaste kullen jag har haft. Det skall bli riktigt spännande att börja starta dom till våren/sommaren och få ett kvitto på om jag har rätt eller inte.

Våra 1 åringar står numera alla i Årjäng på travbanan där Peter har det dagliga ansvaret. Jag åker dit en/två dagar i veckan och är med och kör och skor. Det fungera riktigt bra och Peter gör ett kanonjobb. 8 ettåringar står det där och dom ser mycket fina ut alla.

Imorgon är det Rommes tävlingar på programmet. Vi har 2 riktigt fina hästar med oss. Läs om chanserna under fliken TILL START.

Ha det bäst!

/Paw

 

 

 

 

 

 

 

Dåligt med uppdateringar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagarna går fort när man har roligt, och då hinner jag dåligt med att skriva här. Men här kommer en uppdatering vad som hänt senaste månaden hos oss.

Vi har startat på en del med blandat resultat. Valborg Marje vart het i Årjäng och pullade bort segern. Hon kändes väldigt fin då. Nästa start satt hon väldigt mycket fast och kom i mål med mycket sparad. Hon ska passas nästa gång!
Ohara Garbo gör bra lopp varje gång och hon känns bara bättre och bättre, och hon står helt klart på tur för en seger.
Livi Opal H.M. gjorde det riktigt bra i sin comeback som 2:a i Åmål. Tänk henne med lopp i kroppen!
HoneyBooBoo slog sig på ett knä i debuten och senast kändes hon väldigt fin till hon glömde bort va vi skulle. Hon är valpig och vi startar på.
Rosa Luxemburg har varit seg men blivit bättre och bättre för varje lopp. Senast va hon fin som 2:a trots halsinfektion.
Millmighty va magisk i sin säsongsdebut där han vann enkelt och han kommer få starta på lite i sin egna klass nu innan vi spänner bågen.

Hästarna ser fin ut och tränar överlag riktigt bra och med lopp i kroppen kommer många av dom hitta formen och då blir det åka av.

Vi har fyllt på med lite ettåringar, alltid lika kul och spännande att få in unga hästar.

Ha det bäst

/Paw

Hästarna är på gång.

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

Det har blivit varmare i luften och hästarna börjar så smått närma sig start och under april kommer ha hyggligt med starthästar.
Millmighty, Valborg Marje, Ohara Garbo, Livi Opal H.M., Bjökeviking, R.K.Queen, Jaanus Tooma, Rosa Luxemburg och Honeybooboo räknar med kommer starta under april! Mycket spännande.Dom tränar alla tilltalande.

Emilia har avslutat sin anställning hos oss och hon ersätts av Angelica Karlsson som kommer från Stall Goop. Angelica är en rutinerad tjej som har jobbad med hästar i många år. Angelica kommer ha hand om Ohara Garbo, Rosa Luxemburg, Corali, Höwings Arktur, Onkel Tooma, Catania, Goliath Des Champs och Livi Opal H.M. 

Träningslistorna är uppdaterade, trevlig läsning.

Må bra och håller er friska
/Paw

 

Våren närmar sig!

(Arkivbild, Mårten Marje för LÄÄNGE sedan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Värmen verkar funnit fram till Mangskog, om inte annat så för stunden. Det har börjat torka upp runt oss och vi har kört dom första jobb i backen på ett bra tag.

Hästarna tränar bra och det känns som dom har haft en bra vinter.

Idag va vi i Arvika med Tangen Åsar (fin på 45/2100) Skinnerbacks Odin (Läcker på 2.14.5) och sista heat va det Onkel Tooma och Höwings Arktur som joggade runt på 38/2100 med en snabb avslutning. Alla kändes starka och gjorde det mycket enkel. Planen är att dom skall vara med i babyracen i Årjäng.

I måndags körde vi banjobb med Västerbo Realhigh som jag körde 25/3100m och han kändes stark.
Rosa Luxemburg och Livi Oceanview va fina på 23/2100

I helgen kvalar vi dom första 2 3 åringar för året, ska bli spännande. Dom har tränad bra och det borde inte vara någon större problem.

Vi jobbar på som vanligt såhär i Coronatider, det är tufft för alla men vi ska nog vara väldigt gladda så länge vi får tävla. Känslan är att det fort kan ändra sig!

Må bra och håll er friska
/Paw

 

 

 

 

Hästarna är på g!

Arkivfoto: Valborg Marje vinner i Åmål (Foto: Kurt Einevåg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I onsdags gjorde Valborg Marje och Ohara Garbo comeback efter att varit ifrån tävlandet länge. Först ut va Ohara Garbo som gjorde första starten för oss och första starten sedan juni. Hon skötte sig mycket bra och efter ett snällt lopp avslutade hon bra till 4:e platsen på nya rekordet 16.6
Valborg Marje hade inte startat sedan 1 november där hon inte alls fungerade. Vi backade oss sist och när det gick 18.8 första 1500 va det svårt att komma in i matchen. Men Valborg fick dra tåget i andra spår sista 1300m och via 12.8 sista 1000 höll hon starkt till andraplatsen. Valborg kändes finare än någon gång tidigare, och håller hon sig frisk blir det en fin vår för hennes del.

Torsdag va vi på Örebro med Livi Opal H.M. som tyvärr blev spänd när det blev trångt i volten. Hon kändes fin efter och kommer igen.
Jaanus Tooma fick ett fint lopp i 3:e invändigt, tyvärr blev vi dragit genom fältet 650 kvar och efter det gick det inte att ta så mycket i en snabb avslutning och jag va nöjd med Jaanus som fick med sig en 6: plats och att han visade att formen är god.

Igår tränade vi hemma på gården där vi körde fort med 15 hästar hemma i backen och alla kändes som dom skulle.

Dom ostartade hästarna tränar på som dom skall, och i onsdags körde vi banjobb med 3 åringarna Corali och Flowergirl samt 4 åriga Livi Oceanview. Dom va jättefina på 29/2900 i Arvika och dom är nära kval.

Fredag åker vi till Romme med Björkeviking och Livi Opal HM och lördag dra vi till Axevalla med Jaanus Tooma, Valborg Marje och Ohara Garbo. (Valborg verkar bortglömt på v75)

Ha det bäst
/Paw

 

Framgångar under helgen.

R.K.Queen vid seger på Färjestad 190506 (Foto: Kurt Einevåg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I fredags åkte vi till Romme med 3 hästar, Livi Opal H.M., Jaanus Tooma och Selfie.

Livi Opal H.M. va först ut. Hon löste starten bra och tog hand om ledningen direkt. Efter att fått köra 21 första 1000m blev det till slut en enkel seger i comebacken. Segertiden blev 18,2/2140 och på segerschecken står det 30000. Stort grattis till delägaren Nick Mahony. Skötare är Emilia Aaltonen.

Jaanus tooma gjorde även han comeback. Efter ett lopp i kön fick vi fina ryggar under slut varvet och 400 kvar styrde vi på, han avaslutade bra, men jag borde ha väntat 100m då vinner vi. Nu fick vi med ett mersmakande silver.

Sist ut va Selfie som inte fungerade alls och hon har gjort sin sista start för oss. Vi önskar lycka till framöver.

Lördag va det gala i Årjäng. Vi hade 5 nomineringer men endast en som kändes som vi kunde vinna.

Årets sto 2019 är:………….. R.K.QUEEN !!!!!!!!

R.K.Queen vann 5 av 9 under 2019 och det gjorde vi fick med oss den hedersamma titeln.

Grattis till alla delägare! Skötare under 2019 va Emilia Aaltonen.

Under förre veckan va det trav  på Färjestad under måndagen. Nathalie va på plats med Fleur De Fleur som återkom efter vila. Hon gjorde ett okay lopp som 4 och kommer gå fram med lopp i kroppen.

Onsdag va det Bjerke som gällde. Vi va där med Björkeviking. Tyvärr är han inte som han ska och vi får kolla upp han och se om vi hittar felet.

Solör Svarten är ny i våran träning. Han är 10 år och startar med drygt 1,2 mill på kontot. Han har visad tidigare att han är bra och här har vi ett bra tillskott till näst högsta klassen kallblod i Värmland.

Det har varit väldigt mild hela vintern såhär långt, men vi har haft fina träningsförhållande och hästarna tränar bra. En del kommer få vinterträna ett tag till och några börjar bli startklara och kommer starta på.
Nu verkar det dock som det är lite vinter på väg, och då hoppas vi på snö och kyla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det bäst!

/Paw