Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Årets första seger till Jatzy Jazz.

Förre veckan va det fullt upp med trav.

Måndagen va det Axevalla på programmet där det blev till en 5:e  plats med Juicebox.

Tisdag va det Momarken där Ruby Frontline satt fast med mycket sparad som 5:a. Final Mission felade återigen, men fick med sig en premie.

Onsdag va det travfritt, men torsdag va det Örebro som gällde. Bäst va Jaanus Tooma som gjorde ett riktigt bra lopp som 2:a och visade fin form. Reptilia va 5:a och va okay. Speedy Mad Money gjorde det bra utan att få med sig något och All Reasons felade direkt.

Fredag va det lunchtrav på Romme som gällde. Mårten Marje fick ett snällt lopp i kön, och vi vart fast med mycket sparad.
Bättre gick det för Jatzy Jazz som återkom efter ett upphåll och det gjorde hon med mersmak. Hon spetsade ganska enkelt och efter vi fått bestämma första varvet vann hon på ett bra sätt på 17.6/2140a. En seger värd 30000, stort grattis till ägarna H & S Gods- och Tidningsfrakt AB!

Ha det bäst!
/Paw

God Jul!!

Hoppas ni har haft en god jul! Här har det varit lite nytt det mesta, men det har gått okay. Barnen fick sina julklappar och maten va god!

Final Mission felade återigen på Biri. Synd för hon kändes väldigt fin och hade säkert varit 2:a annars. Men det va ett fall framåt igen och vi är på rätt spår.

Hemma har vi vaccinerad dom flesta och dom har få ta det lite lugnare under helgen. Men snart är vi tillbaka i verkligheten.

Snart är det nytt år och kan nollställa alla räkneverk. Jag ska va ärlig med att 2017 inte är ett år som jag kommer se tillbaka på med glädje, det mesta har krånglat och strulat så jag ser fram mot 2018, som jag övrigt har mycket höga förhoppningar om blir ett FENOMENALT år!

Ha det bäst!

/Paw

Valborg Marje med halsinfektion.

Valborg Marje vinner på Färjestad 170828 (Foto: Kurt Einevåg)

 

Valborg Marje va på väg mot en MYCKET enkel seger på v75 förre lördagen, men tyvärr tappade hon travet och föll i passgång 50m kvar. Utan tvekan va det segern som vi gick miste om. Men hon visade att hon står sig mycket bra i klassen.
Hon blev efter starten kollad i halsen och det fanns en halsinfektion, samtidigt passade vi på att fräscha upp henne. Nu blir det 4 veckors frånvaro sen kommer hon stark tillbaka.

Mårten Marje gjorde det anständigt som 4 på Färjestad i måndags. Han ser ut som formen är på g, trots han ogillar att tävla med skor.

Wy Fi startade den 1/12 på Romme, men va rullig och spänstlös och gjorde sig inte rättvisa alls, han hade hög puls efter loppet och hostade så mycket pekar på en halsinfektion. Nu blir det vinterträning och vi ställer in siktet 100% på speedracet under elitloppshelgen!

1 åringar ser fina ut alla, vi har lite andelar till salu i både Rosa Luxemburg och Bear My Heart. 2 mycket intressanta 1 åringar.

Västerbo Amaretto va anmäld till kvallopp men tyvärr hostade han och vi strök honom. Det blir vinterträning för hans del och sen får han kvala fram mot vårkanten.

Just nu är det fantastiska träningsmöjligheter vi har erbjuds. Mycket snö har vi fått, och hästarna tränar bra nu igen efter lite förkylningar och infektioner.

2017 blev inte så bra som jag hoppats, detta på grund av olika anledningar, men jag tror vi kommer stärkta in i 2018 och som hästarna ser ut för dagen kommer vi få ett super år.

Ny häst i stallet är Part Nan Angelen som idag har anländ från Robert Bergh. Vi får försöka få honom fräsch, då finns det mycket kapacitet i honom!

Ha det bäst!
/Paw

 

 

Sådär form…

Vi har äntligen fått vinter, och nu har vi riktigt fina träningsförhållande. Hoppas det håller i sig ett BRA tag!

Hästarna har visad lite sämre form på slutet. Mycket galopp har det blivit och nu blir det paus för en del av dom. En som inte visad dålig form är Valborg Marje som går kanonlopp varje gång. Håller hon för dom hårda vinterbanor kommer hon få en fantastisk vinter!

Hemma tränar 1 åringar på och dom ser fantastisk fina ut såhär långt. Skall bli roligt att följa dom och se hur dom utvecklas.

2 åringarna ser överlag fina ut. Lite besviken på O.M.Feel som sprang med bromsen i på Färjestad. Får se hur vi gör med henne om det blir vintervila eller en start till.

Ha det bäst så hörs vi snart igen!

Länge sedan sist…

Valborg Marje vinner på Färjestad 170828 (Foto: Kurt Einevåg)

Det har varit dåligt med uppdatering på hemsidan sista tiden. Ska försöka rycka upp mig…

Hästarna prestera jämt och säkert, trots vi har lite halsinfektioner som går runt bland hästarna.

Sista 4 veckorna har vi haft en del starter. Västerbo Realhigh och Västerbo Whistler vart oplacerad (första oplacerade sedan 6/6 felfritt) på Solvalla 30/9 men dom gjorde bra lopp bägge. Realhigh fick ett tufft sista varv och Whistler satt fast med mycket sparad.

17/9 gjorde Royal Trophy sista starten för oss där han fick sista premien, efter det lopp gick han hem till Danmark.

Mårten Marje har startat 2 gånger och gjorde det ok. Den 19/9 blev han 6:a på 12.4/1640 och gjorde det bra, sen vart han 5:a den 3/10 men inte riktigt bra och han blev behandlat efter den starten.

Final Mission har gjort 2 starter och inte fungerat helt i travet. Hon har felat från start men varit 5:a och 8:a och gjort fina lopp. Nu har vi fräschat upp henne.

Jatzy Jazz gjorde sin andra start den 5/10 och blev 4:a efter ett lopp mest i dödens på 16.4/2140 men va inte som bäst då. Hon får ta igen sig nu och kommer starkare tillbaka.

13/10 va vi på Biri med Valborg Marje och Västerbo Whistler. Valborg Marje återkom efter lite vila och gjorde ett kanonlopp som 2:a på 15.8/2140 på en regntung bana.
Västerbo Whistler fick ledningen ur första sväng och vi fick bestämma i ledningen, men han gav sig och hade hög puls efter loppet. Han blev ändå 3:a trots en halsinfektion.

Vi har fått in lite nya hästar. Alla inhandlade på kriterieauktionen.

Rosa Luxemburg ett fint sto efter Sebastian K. och ur en Cantab Hall mamma.
Bear My Heart läckert sto efter Muscles Wiking BR, ur en Zerberus mamma.
Livi Opal HM ett sto efter S.J.sCaviar ur en Diamond Way mamma.

3 fina ston som redan är inkörda och som alla sköter sig mycket fint.

Bear My Heart säljs i 20 andelar som kostar 2500 pr styck, allt betalt året ut, och från 1/1-18 ligger månadskostnaden på ca 550/andel.
Sugen att hänga på, ring mig!

Ha en trevlig helg!
/Paw

Fin debut av Jatzy Jazz!

Idag gjorde 3 åriga Jatzy Jazz debut i Årjäng. Jatzy som har haft ett häftigt humör vilket fördröjt debuten. Men nu vart det bilstart och hon skötte sig galant.
Vi tog en lugn start och ur första sväng satt vi fint i andra par utvändigt. 1200m från mål felade hästen i dödens och vi fick ta över den positionen. Där visade Jatzy prov på imponerande styrka och ett underbart mod när hon helt enkelt pulvriserade all tänkbar motstånd och joggade i mål till en enkel seger på fina tiden 16.3/2140a. Segern va värd fjuttiga 10000 till nöjda ägare H & S Gods och Tidningsfrakt AB, stort grattis!

Ett par lopp senare skulle Ruby Frontline göra comeback. Som vanligt va det ett snällt upplägg som väntade, och efter vi fått ett fint lopp i tredje inner, och lucka på beställning 300 kvar avgjorde Ruby enkelt och tog årets första seger. Segern värd 10000, stort grattis till ägaren Jenny Ryman Jonsson och tränaren Johan Jonsson!

Med till Årjäng va Final Mission som fick sig ett lätt banjobb, allt kändes bra och planen är att starta på Bjerke den 27/9.

I fredags kom en ny 1 åring i träning. Millmighty (Make It Happen-Millmove-Pine Chip). Han blev inhandlat på auktion i Norge förre veckan av ett gäng norske killer, där dom flesta är nya hästägare hos oss! Millmighty är en otroligt fin 1 åring. Mycket mycket fin med ett trevligt temperament, välkommen!

Om 2 veckor är det dax för kriteriumsauktionen och vi kommer vara på plats bägge dagarna och besiktigar 1 åringar!

Nu laddar vi för tävlingar i Årjäng imorgon söndag, ha det bäst!
/Paw

Sorg och glädje går hand i hand

…lite flyt på rikstoton!!

..I lördags gjorde vi en riktig långtur med valborg marje och Wy fi, Solänget var destinationen och som det blev:) Valborg levererade rejält med att vara 2:a på 15.5 2640a. 50 000 in till Mitt i byn förvaltnings AB, vi hoppas nu att hon kommer med i finalerna på solvalla om 3 veckor!
Wifi var också fin, kördes till ledning och det blev rejäl körning första 500, släppte till favoriten men öppningen  satte sej lite i benen till slut och han tappade ryggen, fick dock med sej 6:e priset på 7000 kr.

Final Mission skulle ha startat på Färjestad i måndags men tyvärr har hon fått en spark i hagen så hon får läka ihop lite.

Idag gjorde Västerbo Whistler comback efter långt uppehåll med behandling, fick ett fint lopp i ryggar och skulle köra 400 kvar så skuggar han till och tappar längder på täthästarna, visar dock fin inställning och skjuter till rejält efter! vi sätter den på orutinkontot och han vinner snart lopp!!

 

RIP Västerbo Cointreau

Min älskade bästa vän fick tyvärr lämna oss alldeles för tidigt förra veckan, han fick en infektion i en led efter en behandling och det fanns ingenting att göra tyvärr. Han har gjort sååå mycket gott för oss och alltid sett till att vi varit lyckliga, så han är inte skyldig oss något,så jag beslutade att han inte skulle behöva ha ont mer utan få vandra vidare till de gröna ängarna:(
Både vi och barnen minns honom som världens bästa vän som lämnar ett enormt tomrum efter sej. Vi ses i himmlen connie! Jag älskar dej!!

Västerbo Cointreau inför ett lopp. Han älskar att kramas…!

under helgen är det martenstrav i årjäng och vi kör båda dagarna, läs om chanserna under till start.

Ha en fin kväll och ta hand om varandra!:)

Kram Jenny

Valborg Marje i topp!

Valborg Marje vinner på Färjestad 170828 (Foto: Kurt Einevåg)

I måndags hade vi 3 stycken ut på Färjestad. Bäst gick det för Valborg Marje som kom till ledningen direkt och sedan va det spel mot ett mål. Vinnartiden skrevs till 15.4/2140a och det med mycket sparad. 30000 till Mitt i byen förvaltnings AB som äger.

Mitt i byen förvaltnings AB äger även Västerbo Realhigh som testades barfotad och i bike, och så fin han kändes! Tyvärr vart han rädd när en konkurrent röt i 550 kvar och felade. Efter galoppen sprang han 3 gånge så fort som dom andra och trots markförlusten fick vi med oss ett 5:e pris.
Jaanus Tooma hade mycket trafikproblem från sitt bakspår, och när banan tillika va extremt lös vart han inte till sin fördel, men vi fick med oss ett 5:e pris i alla fall.

Veckan innan hade vi hästar ut flera dagar. Först ut va Valbor Marje söndagen den 20/8 i Årjäng. Hon gjorde det bra som 3:a i ett lopp där ledaren fick styra och ställa, och vi kom aldrig i infight trots en snabb avslutning.

Dagen efter måndag den 21 va Jenny på Färjestad med Mårten Marje som efter ett lopp i 4:e inner satt fast till slut som 4 över mål på nytt rekord 13.3/2140.

22/8 va det dax för Final Mission att göra debut. Hon skötte sig mycket fint som 4:a och efter ett snällt lopp gick hon med full fart över mål. Enda som jag hade att anmärka på va att hon va lite väl tungt balanserad, och kommer lättas till nästa start.

För 2 år sedan hade vi nöjet att köra in ett norskfödd 1 årings sto vid namn Selfie(No), och häromdagen kvalade hon in till Norsk Hoppekriterie! Vi önskar Erland Brog och Selfie stort lycka till!

Nu kämpar vi vidare, ha det bäst!
/Paw

Det rör på sig.

Jaanus Tooma på Åby 2016

Hästarna har äntligen börjat fungera och visa form igen.

Den 30/7 startade Wy Fi i Åmål och gjorde ett toppen lopp. Han öppnade enormt snabbt första 50m. innan jag bestämde för att ta rygg ledaren. Den felade dock mitt i första sväng. jag fick dock snart en ny rygg. Vi fick lycka invändigt på upploppet efter lite slalomkörning och Wy Fi avslutade snabbt men han precis inte ikapp vinnaren, men vart 2:a på 13.8/2100 i högervarv. En andraplats värd 37.500

Den 31/7 va vi i Rättvik med Valborg Marje och Mårten Marje.
Mårten Marje gjorde ett nytt bra lopp, men efter ett varv på 18 där vi satt långt nere i kön kom vi aldrig in i loppet. Mårten avslutade hyggligt till 6:e plats.
Valborg Marje gjorde första starten på länge och från spår ett va hon mycket snabb ut och vi fick rygg på favoriten. Där satt vi hela vägen, och vart till slut 3:a. Valborg sänkte sitt rekord från 19.7 till 14,7! Med lopp i kroppen kommer hon vara livsfarlig!

8/8 va Jenny på Rättvik med Jaanus Tooma i ett lärlingslopp med spårtrappa och spår 15, men Jenny körde ett mycket intelligent lopp och Jaanus tackade för resan genom att bli 3:a med lite sparad på 14.9/2140

O.M.Feel och Littlesupersister är 2 trevliga 2 åringar som ska till Årjäng på söndag och få känns på rundbanan, kommer bli mycket spännande.
Smevikens Hangover gick sitt premielopp i Åmål d 7/8 och va väldigt fin. Hon kommer nu endast gå styrketräning.
Staro Midnight har problem växt och vi tränar försiktigt.
Västerbo Amaretto går även han styrketräning.

Västerbo Whistler har vi satt igång nu efter ganska omfattande renovering, och han känns väldigt fin. Vi sikter på att ha honom i form till 9/9
Jatzy Jazz va underbar i sitt kvallopp, men inte sig lik när hon skulle debutera, och jag fick köra ut henne. Hon är behandlat efter det och det dröjer en månad innan hon startar.
Prince Yoda va skadat när han kom och vi väntar ut honom.

Västerbo Chopchop är behandlat och åkte på en halsinfektion nu vi skulle köra igång honom.

Royal Trophy fick en paus efter sista starten och nu har vi satt igång honom och han känns mycket fin, vi sikter på start i månadsskiftet aug-sept.

Västerbo Realhigh har fått träna på lite efter starten på Axevalla, och han känns väldigt laddad. Startar i slutet på aug.

Hästarna känns på g och vi ser fram mot hösten!

/Paw

Jaanus Tooma på g.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma hade ett kanon år 2016, men det har krånglat i år. På Vaggeryd i onsdags gjorde han comeback, och det gjorde han på bra sätt genom att bli 2:a på 15.5/2640. Nu hoppas vi han avslutar året på bra sätt.

Västerbo Cointreau va med till Vaggeryd men han fungerade inte med skor och sprang bara och slog sig på knäna. Det blir att ta nya tag.

Förre lördagen startade Västerbo Realhigh på Axealla. Han blev 5:a i ett lopp över 3100. Han gjorde det ok, men har inte den riktiga toppformen.

Fredag va vi i Arvika med Smevikens Hangover. Hon gick ett bra banjobb efter 35/2100 och planen är att köra premielopp i Åmål den 7/8

Nu laddar vi för högervarv i Åmål söndag. Trevlig helg på er!

/Paw