Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Bra insatser!

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millmighty gjorde comeback efter sjukdom igår på Romme och efter ett snällt lopp invändigt i kön avslutade han bra över upploppet till en fin andraplats. Mighty va en aning tung i kroppen men det va som förväntat och detta loppet kommer ta han fram ordentligt i form. 15000sek till ägarna Stall Kort Ingress HB.

Missing Tomma vart sjuk efter starten i Breeders Crown semifinalerna och även han gjorde comeback igår. Han fick ett lopp i 4 utvändigt men vi fick ingen draghjälp sista 500m i 3:e spår. Han gjorde det bra men fick lite mjölksyra och vart lite rullig till slut. Men en fin 3:e plats och 11000 till ägarna Dala-Dala AB.

På måndag skal vi köra årets sista banjobb med 2 åringarna och tisdag blir det fortkörning hemma, efter det laddar vi för julen.

Må bra och håller er friska!

/Paw

Det händer mycket!

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det händer mycket i Mangskog och det har varit väldigt högt tempo vilket hemsidan har fått lida för, men nu skall det bli bättring.

Vi har hittills haft ett okay år och runt juni/juli trodde jag vi skulle kliva över miljonen inkört men sjukdom och småstrul gjorde det blev grus i maskinen. Idag ligger vi en bit under 900.000 men jag hoppas vi hinner över 900 iaf. Hästarna har gjort det bra överlag men vi har haft en del stolpe ut vilket 17 andraplatser visa…

Dock ser det bra ut i boxarna och känslan är att vi har flera hästar som kan duga på lördagar i vinter.

Våra 2 åringar ser riktigt trevliga ut och känslan är att det är den vassaste kullen jag har haft. Det skall bli riktigt spännande att börja starta dom till våren/sommaren och få ett kvitto på om jag har rätt eller inte.

Våra 1 åringar står numera alla i Årjäng på travbanan där Peter har det dagliga ansvaret. Jag åker dit en/två dagar i veckan och är med och kör och skor. Det fungera riktigt bra och Peter gör ett kanonjobb. 8 ettåringar står det där och dom ser mycket fina ut alla.

Imorgon är det Rommes tävlingar på programmet. Vi har 2 riktigt fina hästar med oss. Läs om chanserna under fliken TILL START.

Ha det bäst!

/Paw

 

 

 

 

 

 

 

Dåligt med uppdateringar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagarna går fort när man har roligt, och då hinner jag dåligt med att skriva här. Men här kommer en uppdatering vad som hänt senaste månaden hos oss.

Vi har startat på en del med blandat resultat. Valborg Marje vart het i Årjäng och pullade bort segern. Hon kändes väldigt fin då. Nästa start satt hon väldigt mycket fast och kom i mål med mycket sparad. Hon ska passas nästa gång!
Ohara Garbo gör bra lopp varje gång och hon känns bara bättre och bättre, och hon står helt klart på tur för en seger.
Livi Opal H.M. gjorde det riktigt bra i sin comeback som 2:a i Åmål. Tänk henne med lopp i kroppen!
HoneyBooBoo slog sig på ett knä i debuten och senast kändes hon väldigt fin till hon glömde bort va vi skulle. Hon är valpig och vi startar på.
Rosa Luxemburg har varit seg men blivit bättre och bättre för varje lopp. Senast va hon fin som 2:a trots halsinfektion.
Millmighty va magisk i sin säsongsdebut där han vann enkelt och han kommer få starta på lite i sin egna klass nu innan vi spänner bågen.

Hästarna ser fin ut och tränar överlag riktigt bra och med lopp i kroppen kommer många av dom hitta formen och då blir det åka av.

Vi har fyllt på med lite ettåringar, alltid lika kul och spännande att få in unga hästar.

Ha det bäst

/Paw

Hästarna är på gång.

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

Det har blivit varmare i luften och hästarna börjar så smått närma sig start och under april kommer ha hyggligt med starthästar.
Millmighty, Valborg Marje, Ohara Garbo, Livi Opal H.M., Bjökeviking, R.K.Queen, Jaanus Tooma, Rosa Luxemburg och Honeybooboo räknar med kommer starta under april! Mycket spännande.Dom tränar alla tilltalande.

Emilia har avslutat sin anställning hos oss och hon ersätts av Angelica Karlsson som kommer från Stall Goop. Angelica är en rutinerad tjej som har jobbad med hästar i många år. Angelica kommer ha hand om Ohara Garbo, Rosa Luxemburg, Corali, Höwings Arktur, Onkel Tooma, Catania, Goliath Des Champs och Livi Opal H.M. 

Träningslistorna är uppdaterade, trevlig läsning.

Må bra och håller er friska
/Paw

 

Våren närmar sig!

(Arkivbild, Mårten Marje för LÄÄNGE sedan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Värmen verkar funnit fram till Mangskog, om inte annat så för stunden. Det har börjat torka upp runt oss och vi har kört dom första jobb i backen på ett bra tag.

Hästarna tränar bra och det känns som dom har haft en bra vinter.

Idag va vi i Arvika med Tangen Åsar (fin på 45/2100) Skinnerbacks Odin (Läcker på 2.14.5) och sista heat va det Onkel Tooma och Höwings Arktur som joggade runt på 38/2100 med en snabb avslutning. Alla kändes starka och gjorde det mycket enkel. Planen är att dom skall vara med i babyracen i Årjäng.

I måndags körde vi banjobb med Västerbo Realhigh som jag körde 25/3100m och han kändes stark.
Rosa Luxemburg och Livi Oceanview va fina på 23/2100

I helgen kvalar vi dom första 2 3 åringar för året, ska bli spännande. Dom har tränad bra och det borde inte vara någon större problem.

Vi jobbar på som vanligt såhär i Coronatider, det är tufft för alla men vi ska nog vara väldigt gladda så länge vi får tävla. Känslan är att det fort kan ändra sig!

Må bra och håll er friska
/Paw

 

 

 

 

Hästarna är på g!

Arkivfoto: Valborg Marje vinner i Åmål (Foto: Kurt Einevåg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I onsdags gjorde Valborg Marje och Ohara Garbo comeback efter att varit ifrån tävlandet länge. Först ut va Ohara Garbo som gjorde första starten för oss och första starten sedan juni. Hon skötte sig mycket bra och efter ett snällt lopp avslutade hon bra till 4:e platsen på nya rekordet 16.6
Valborg Marje hade inte startat sedan 1 november där hon inte alls fungerade. Vi backade oss sist och när det gick 18.8 första 1500 va det svårt att komma in i matchen. Men Valborg fick dra tåget i andra spår sista 1300m och via 12.8 sista 1000 höll hon starkt till andraplatsen. Valborg kändes finare än någon gång tidigare, och håller hon sig frisk blir det en fin vår för hennes del.

Torsdag va vi på Örebro med Livi Opal H.M. som tyvärr blev spänd när det blev trångt i volten. Hon kändes fin efter och kommer igen.
Jaanus Tooma fick ett fint lopp i 3:e invändigt, tyvärr blev vi dragit genom fältet 650 kvar och efter det gick det inte att ta så mycket i en snabb avslutning och jag va nöjd med Jaanus som fick med sig en 6: plats och att han visade att formen är god.

Igår tränade vi hemma på gården där vi körde fort med 15 hästar hemma i backen och alla kändes som dom skulle.

Dom ostartade hästarna tränar på som dom skall, och i onsdags körde vi banjobb med 3 åringarna Corali och Flowergirl samt 4 åriga Livi Oceanview. Dom va jättefina på 29/2900 i Arvika och dom är nära kval.

Fredag åker vi till Romme med Björkeviking och Livi Opal HM och lördag dra vi till Axevalla med Jaanus Tooma, Valborg Marje och Ohara Garbo. (Valborg verkar bortglömt på v75)

Ha det bäst
/Paw

 

Framgångar under helgen.

R.K.Queen vid seger på Färjestad 190506 (Foto: Kurt Einevåg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I fredags åkte vi till Romme med 3 hästar, Livi Opal H.M., Jaanus Tooma och Selfie.

Livi Opal H.M. va först ut. Hon löste starten bra och tog hand om ledningen direkt. Efter att fått köra 21 första 1000m blev det till slut en enkel seger i comebacken. Segertiden blev 18,2/2140 och på segerschecken står det 30000. Stort grattis till delägaren Nick Mahony. Skötare är Emilia Aaltonen.

Jaanus tooma gjorde även han comeback. Efter ett lopp i kön fick vi fina ryggar under slut varvet och 400 kvar styrde vi på, han avaslutade bra, men jag borde ha väntat 100m då vinner vi. Nu fick vi med ett mersmakande silver.

Sist ut va Selfie som inte fungerade alls och hon har gjort sin sista start för oss. Vi önskar lycka till framöver.

Lördag va det gala i Årjäng. Vi hade 5 nomineringer men endast en som kändes som vi kunde vinna.

Årets sto 2019 är:………….. R.K.QUEEN !!!!!!!!

R.K.Queen vann 5 av 9 under 2019 och det gjorde vi fick med oss den hedersamma titeln.

Grattis till alla delägare! Skötare under 2019 va Emilia Aaltonen.

Under förre veckan va det trav  på Färjestad under måndagen. Nathalie va på plats med Fleur De Fleur som återkom efter vila. Hon gjorde ett okay lopp som 4 och kommer gå fram med lopp i kroppen.

Onsdag va det Bjerke som gällde. Vi va där med Björkeviking. Tyvärr är han inte som han ska och vi får kolla upp han och se om vi hittar felet.

Solör Svarten är ny i våran träning. Han är 10 år och startar med drygt 1,2 mill på kontot. Han har visad tidigare att han är bra och här har vi ett bra tillskott till näst högsta klassen kallblod i Värmland.

Det har varit väldigt mild hela vintern såhär långt, men vi har haft fina träningsförhållande och hästarna tränar bra. En del kommer få vinterträna ett tag till och några börjar bli startklara och kommer starta på.
Nu verkar det dock som det är lite vinter på väg, och då hoppas vi på snö och kyla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det bäst!

/Paw

 

 

Välkommen 2020!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOD FORTSÄTTNING!

Julen är överstökad och vi har tagit klivit in i ett nytt decenie, och vi välkomnar 2020. 2010 talet va en berg och dalbana  modell värre. Nu skall vi se till att 2020 talet blir rakare och bättre!

2019 va ett år som på pappret va en bra år. Totalt körde vi in 973000 till stallerna på 133 starter.
Stall Nathalie Blom körde in 259000 på 44 försök och Stall Mahony körde in 714000 på 89 starter. Allt som allt får vi vara nöjda med det med tanke på alla sjukdommar och skador som drabbade hästarna.

Som kuskar hamnade Nathalie på 671000 inkört på 160 försök och jag kom upp i 980.000 på 163 startar. Även det får vi vara ganska nöjda med.

Vi kommer göra lite ändringar på unghäst konceptet och i verksamheten och hoppas att det kan hålla smittorisken nere så vi slipper dessa perioder med sjuka hästar, och då kommer 2020 bli ännu bättre.

Vi avslutade 2010 talet med att vinna med R.K.Queen på Axevalla. Hon gjorde det på bästa sättet, snabb start till ledning efter 300m, och sedan vart det mycket enkelt.
R.K. Queen som blev den häst i stallet som tjänade mest och som vann flest lopp. Drygt 200.000 sprang hon in under 2019 och hon vann 5 segra på sina 9 försök.

Även Only One Winner (160.000) Millmighty (98000) och Littlesupersister (95000) hade hyggliga säsonger.

Tyvärr slog sjukdom och skador ut en del hästar vilket bidrog till att vi haft en säsong som va sämre än vad vi hoppats på inför säsongen.
Jaaanus Tooma gjorde illa sig under våren och varit svår att få i skick igen, Västerbo Whistler vann i Årjäng och imponerade men kort tid efter det fick han en hovbensfraktur. Jatzy Jazz och Mårten Marje gjorde illa sig i hagen, och Valborg Marje som va så enorm i comebacken i somras i Åmål (Nytt banrekord med tunga skor, fast bomull och vanlig vagn efter 10 månaders frånvaro) hade problem att bli frisk efter vårens förkylning.

3 åringarna hade alla problem att bli kvitt sjukdomen dom drog på sig under våren, Millmighty gjorde det bra ändå och visade i kvalen till Norsk Kriterium att han är en häst för årgångsloppen i Norge, och stora målet för hans del är Derbyt 2020.
Livi Opal och Rosa Luxemburg visade fart när dom väl kom men vart sena tack vara förkylning.

2020

Nog om 2019, nu blickar vi framåt. Vi hoppas hästarna får vara friska nu då kommer många av dom blomma under året.

2 åringarna sköter sin träning på ett fint sätt men vi har inte satt någon riktigt fart på dom än utan dom går milen 5 dagar i veckan. I första hand är det planen att dom som ska gå premielopp ska vara redo för det i början av sommaren.

3 åringarna ser trevliga ut och dom har tränad bra en lång tid nu. Alla följs åt på ett fint sätt och om dom klara sig utan problem kommer dom kvala i vår.

Av 4 åringarna är det såklart Millmighty som idag stickar ut. Är han frisk och får tävla på lite i vår/sommar kommer han tillhöra kulltoppen i Norge. Vad som gäller dom andra borde ha mycket fina pengar att hämta i vanliga klasslopp.

Dom äldre hästarna kommer prestera bara dom håller sig friska och det finns en del av dom som har för lite pengar på sig i förhållande till vad dom kan.

Nu kör vi!

/Paw

 

 

 

 

 

 

 

 

December rullar på.

Västerbo Realhigh vilar huvudet under tiden han får skor på sig.

Tiden går fort når man har roligt och här går tiden fort.
R.K.Queen va ute på V75 på Gävle, tyvärr blev det en halvdan start för oss och vi hamnade i en dålig rygg. Där blev vi fast för länge, men när väl luckan kom va avslutningen bra till 6:e priset.
Rosa Luxemburg va inte alls bra på Eskilstuna och det visade sig att det va halsen som ställde till det.
Livi Opal HM felade bort segern på Åby. Hon kändes kanske inte så fin som tidigare och är nu behandlat.

1 års kullen ser fina ut. Vi säljer andelar i 3 av dom.

Höwings Arktur (Hingst efter S.J.’s Caviar) stor fin häst

Catania (Sto efter Make It Happen morfar är Varenne. En magisk korsning, samma som R.K.Queen 🙂 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borups Vallmo ( Sto efter The Bank och mormor är järnladyn Laura Kemp! Mamma Zvetlana Boko är syster med Arazi Boko som tjänat 8 millioner)
Borups Vallmo tränar bra och känns som en tidig häst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tveka inte att kontakta oss om någon av hästarna skulle vara intressanta!

Äntligen har Donatomite kommit till stallet. Han har acklimatiserad och verkar trivas bra i Mangskog. Han är dock konvalescent ett tag framöver.

Tangen Åsar är ett 2 årigt kallblod som Mitt i byn Förvaltnings AB köpt. Han är efter Åsarjärven och en stor fin hingst som tränar bra.

Ny i stallet är även Ohara Garbo. Ett 5 årigt sto efter Weingartner som vi ska känna lite på.

Lämnat stallet har Lets Go Ernie, Only One Winner, Littlesupersister.

Ha det bäst!

/Paw

 

 

4: Årssegern till R.K.Queen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nathalie och Mimmi åkte till Solvalla med R.K.Queen och Littlesupersister idag. Från ett perfekt utgångsläge tog Ulf Ohlsson ingen fångar utan han tacklade sig loss med en gång och efter en snabb öppning satt R.K.Queen i ledningen efter 500m som passerades på snabba 11.3. Väl där fick dom bestämma tempot och även om segermarginalen inte va stor va dom först på nya rekordet 14.3.

50000 in på kontot! Stor grattis till alla inblandade!

Littlesupersister försökte i spåren men det bet inte och enligt Nathalie kändes det mest som Littlesupersister inte riktigt viste vad hon skulle. Att hon på det blev påkört i sista sväng gjorde inte hennes dag bättre. Hon får ta nya tag!

I lördags startade Jaanus Tooma, Fleur De Fleur och Björkeviking på Romme.
Jaanus hade lite problemer med travet men avslutningen va ruggig till en fin andraplats.
Fleur de Fleur gjorde comeback och va seg, men kändes fin och kommer gå fram med det loppet i kroppen.
Björkeviking fick 3:e spår första sväng innan vi kom fram i dödens, där käkade han upp ledaren och hade grep om loppet tills 30m före mål då han åkte på stryk av en snabbt avslutande konkurrent som kom långt ute i banan. Hur som helts va Viking stor i nederlaget.

I fredags va vi på Färjestad med ett stort gäng. Det va dock ingen vidare bra dag.
Valborg Marje, Mårten Marje, Djupdalens Rasmus och Lets Go Ernie hade alla galoppskorna på sig. Livi Opal H.M. vart grovt störd och felade, men upphämtningen va riktigt bra. Slefie gjorde comeback efter LÅNG frånvaro och va okay. Mest imponerade Mirador Ås, eller Nathalies arbete med Mirador Ås, för när hon koom till oss va hon uppgiven och nästan okörbar, men Nathalie har verkligen fått ordning på henne och kvalet genomförde dom på 20,8 på ett fint sätt.

Tisdag förre veckan va det Eskilstuna på programmet men Only One Winner och Lets Go Ernie.
Sistnämnda fick en jobbig inledning på loppet och Nathalie körde sedan invändigt där han fullföljde på ett bra sätt.

Only One Winner spetsade som vanligt och släppte ledningen. När lucka kom 150 kvar va det för sent men Only avslutade sylvasst och visade att han älskar livet och det Nathalie gör för han.

En okay vecka trots allt med 1 seger och 3 andraplatser for oss och nu laddar vi vidare!

Ha det bäst!
Paw