Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Lördad med provlopp!

Idag kör Arvikatravet årets första provlopp. Vi är på plats med 3 hästar. Good For Victory, Erste Tooma och Embracce Em.

Igår körde vi ett banjobb med Mårten Marje och Fallos Tooma. Dom gick bra bägge 2 och kändes fina.

Hemma körde Jenny och linda dom som skall gå fort under helgen, och dom va mycket nöjda med hur dom kändes.

Ha en fin dag
/Paw

Midnight Bråten 2 igen!

Midnight Bråten gjorde ett mycket starkt lopp igår på Axevalla. Han kunne inte vara med från start, men jag valte sätta mig utvändigt med en gång. Väl där knäckte vi ledaren, men han orkade inte stå emot vinnaren som hade fått ett mycket mera vilosamt lopp. Nu blir det veterinär koll på ”midde”.

Diamond Of Em va till veterinären igår för en kontroll, och hon kom hem utan anmärkninger! Nu blir det att starta på med henne.

Idag skall jag köra lite hemma men bara motions körning.

Ha en bra dag
/Paw

Måndag morgon!

Måndag efter en sådan härlig helg, känns bra! Hästarna känns verkligen på g. Diamond Of Ems kval igår va jag ruskigt nöjd med! Nu skall hon kollas upp av veterinären innan vi börjar leta lopp. Men som hon blir det nog bra, jättebra!

Idag blir det att köra lite backjobb!

På lördag börjar provloppen igen i Arvika, glöm inte att dom går att se LIVE på www.arvikatravet.com!

Ha en fin dag
/Paw

målfotoförlust

Åkte på stryk i championstriden, det svider men ja skakar på mig och kommer igen! Synd om Maria som fick lida för att nån boss inte kan räkna, men priset kommer tillbaka till henne på posten:) rätt ska va rätt! Hotlandcruzer F T va inte på sitt bästa humör och hoppade på samma ställe som sist, helstängt på så får vi se om han springer framåt istället.
Bara Mary i kvalet var fin, men hoppade omotiverat i sista sväng. Kändes för övrigt jättefin.
Körde även silverblick åt Kristina, vilket var en trevlig resa! Jättemysig häst, en sån skulle man ha:)

Idag har vi varit på färjestad, Equal Quezi har blivit sparkad i hagen så hon fick va hemma och läka ihop. Diamond of ém däremot gick sitt kval, och vilket kval sen! 17 sista varvet och 14.8 sista 500… åkandes!! blir spännande för framtiden!
Nu sover både Tindra och pappa skönt, tindra i sängen och pappa på soffan, (jobbigt me istravsfest:) )

Sov gott allihop! /Jenny

Lördag och final på istravet!

Igår va det full fart hemma, Diamond Of Em, Fallos Tooma, Västerbo Cointreau och Good For Victory gick alla jobb och va fina. Sen va vi på banan och köra fort, Magic By Mail och Embracce Em gick ihop och va mycket fina, 1.53 första 1000 och joggade sedan 1.45 sista 500m, detta va första jobbet för dom. Madeinheaven fick sparing av Cash Winning Vita, och det gick okay, hon va mest över hela banan, men visade bitvis mycket fin fart!

Idag blir det finaler på istravet i Årjäng, och imorgon skall vi till Färjestad där Diamond Of Em skall kvala, Equal Quzi startar och Västerbo Cointreau och Cash Winning Vita skall gå ett snabbjobb.

Trevlig helg på er!
/Paw

Ny häst i stallet.

Snön är nu nästan borta och vi har fina vägar att köra på igen, även banan i Arvika är nu i topskick.

Igår anlände Good For Victory, en valack på 6 år som skall ersätta Digital Look. Resan har varit tuff för honom och han har gått ner sig en del, men i övrigt en mycket trevlig häst.

Idag har vi kört 8 stycken. Delux Tooma, Embracce Em, Magic By Mail, Västerbo Cointreau, Mårten Marje, Winning Diamond, Fallos Tooma och Erste Tooma. Alla kändes fina!

Ha en trevlig kväll
/Paw

 

Ny vecka, nya utmaninger!

-4 här på morgonen, och vi längtar efter sommaren!

Idag skall det köras häst hemma i Mangskog. Embracce Em, Magic By Mail, Madeinheaven, Cash Winning Vita, Diamond Of Em, Peppes Vera, Erste Tooma och Winning Diamond skall gå lugna jobb alla.

Imorgon skall Jenny åka och hämta Good For Victory och jag skall ut och sko lite.

På fredag skall 2 åringerna till banan i Arvika och få springa runt lite, innan det blir provlopp den 31.

Igår va vi på Färjestad och titta på hingstvisning. Får säga att Västerbo Stuteri som ”vanligt” hade bäst ordning på hästarna. Jenny bestämde att skall Peppes Vera betäckas blir det med Kiss Francais!

2 nya bokningar till unghästpaket kom i helgen. så nu finns det 6 platsar kvar!

Ha en fin dag!
/Paw

Fin lördag!!

Dagens snabbjobb på Arvikatravet gick enligt planen.
Mårten Marje och Delyux Tooma va jättefina i sitt jobb tillsammans. Dom joggade runt på 23 /2000 på mycket bra sätt!!
Fallos Tooma gick ihop med Västerbo Cointreau. Ingen av dom va balancerad på rätt sätt, och jag skall sko om sen får dom gå jobb om 2 veckor igen.

Imorgon är det lugnt på gården, men på måndag är det full fart igen!

Trevlig helg på er!
/Paw

 

Stor utskiftning i stallet.

Hälge Marje har varit en av våra absolut största reklamhästar. Han började sin karriär hos Jimmy Ehlers men kom till oss tidigt som 2 åring. Han har alltid varit lite av ett problembarn med sitt hetsiga humör, men lika hetsig han har varit och köra lika snäll och underbar är han i stallet. 10 vinster blev det till hos oss, där ibland v75 under stochampionatshelgen och heatloppet i Arvika. Månadens häst på åby lyckades han öxå bli. En underbar personlighet som vi kommer sakna i vardagen.

Magnifique Bråten va en fantastisk häst vilket hans rekord 12.0 och visar. En hedershäst som gärna avgjorde loppen det tunga vägen. Magnifique Bråten fick efter en längre periods sjukdom igår vandra vidare till dom eviga betesmarkerna.

Favorite Tooma har skadats så illa att hans liv inte går att rädda. Favorite Tooma va en lovande treåring och det va ett tungt besked att få. En glädjespridare utöver det vanliga.

Idag skall jag till Karlstad med Mighty Bråten. Han fungera fortfarande inte, och idag måste vi köra och se om vi kan hitta problemet.

När jag kommer hem blir det att jogga med Fallos Tooma. Jenny skall köra Mårten Marje under dagen.

Hästarna som gick igår va alla fina. Ett vinnar bud direkt efter vila kan vara Delux Tooma!! Tror aldrig han har varit så fin!!!!

Ha en fin dag
/Paw