Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Stortrav på Färjestad

…Nu var det riktigt länge sedan jag skrev något här, det går i ett i Mangskog. önskar att det fanns minst 48 timmar på ett dygn för att allt ska hinnas med.
Det har flutit på väldigt bra för mig ett tag nu, 4 segrar har jag hunnit med i år och det känns smått overkligt då ja annars inte lyckats med en seger/ år….:)
Idag kör jag Luxury Star F. åt Ammeli och Reine, Hästen var en ny bekantskap sist och gick då undan till en lätt seger i Arvika, idag möter vi bättre hästar men hon är startsnabb så ja laddar från start igen så får vi se va långt det räcker…!

Erste Tooma var mycket fin i måndags, 1600 meter är nog hans grej för dagen.  Ser han fortsatt fin ut går han nog ut i Årjäng på v75 dagen lärlingslopp 1600 meter:)

Delux är uppfräshad efter starten på arvika och kommer ut om en månad ungefär.
Västerbo Cointreau startar när vi hittar något lämpligt lopp, ser kanon ut för dagen. Ska montékvalas också när det passar.
Peppes Vera ska betäckas med Quevert och åker till Micke inom det närmasta.

Det är lite snabb update, nu ska jag ut och jobba

Ha en bra dag!
Jenny

 

 

Lätt seger till Erste Tooma och Jenny!!

Erste Tooma och Jenny va klart snabbast från start och satt i ledningen på 2 steg. Första 500m avverkade dom på måttliga 15.5, sedan fick dom bestämma första varvet till långsamma 18! Sedan va frågan bara om Erste skulle vinna lätt eller mycket lätt! Han blev ensam 350kvar och vart lite trög i det läge, men höll farten in i mål till en enkel seger med en del sparad! Vinnertiden 17,5 säger inte så mycket, trots banan va krävande.

För min del va det bara premie till Följa John som gjorde ett bra lopp som 2.

Idag blir det att köra lite motion hemma, och i eftermiddag åker Jenny och Kenneth till veterinären med Winning Diamond, Delux Tooma och Good For Victory.

Ha en bra dag!!
/Paw

 

 

 

 

Trevlig midsommar!

Tindra va med Maria, moster Sofia, moster Emma och Mats när mamma och pappa va på trav i Årjäng i fredags. Det passade den lilla prinsessa mycket bra.

Jenny och jag hade en bra dag i Årjäng. Jenny kvalade Remsvarten. Jag kvalade My Star Bråten som joggade 23.5 vilket vi va nöjda med. Goody Tooma sprang och rullade i värmingen och fungerade inte alls första 1000m, men hon tog i så brakade sista 1200 och gick 26 sista 1000m. men när vi kom ikapp och rundade dom andra slutade jag köra på henne, vilket visade sig vara dum, för dom andra hade igen koll på hur fort dom hade kört, och körte för sakta, själv va jag lite fartblind. Tyvär klarade vi oss inte trots vi va 2 i mål!!! Men farten finns, så det blir inget problem.
Princess Angela fick med sig en matlapp och va riktig bra, Ramtamtaramtata kändes som en vinnare 300kvar men hon stannade till när hon kom först, men fick med sig ett fint 4 pris.

Söndag va det Arvika och vi hade med Mårten Marje i ett på pappert rätt bra 3årslopp. Vi fick en bra start och hade lite tur som kom ner i 3 inner. Det va dåligt tempo på loppet, och Mårten hakade på bra når dom skruvade upp tempoet. En fin 3 plats fick vi med oss hem och fina 17500 till Arne och Kristina!

Trevlig kväll
/Paw

Lite sommarvärme!

Efter en fin helg med goda resultater på travet kom det nu lite sommarvärme vilket vi behövde. Tror både hästar och folk va bra trötta på regn!

Embracce Em gjorde sitt jobb i premieloppet och nu är ansvaret för träningen lämnad över till Björn Goop. Vi önskar lycka till!

Fallos Tooma har åven han lämnad stallet. En skada satte stop för honom.

In i stället kom finfina Goody Tooma som skall gå sitt premielopp på fredag i Årjäng. Hon gick ett jobb på banan i måndags och va fin. Jag körde 1.35 ensam i trög stil så det va bra. En fin häst som kommer till start i år.

Magic By Mail va med till banan i måndags även han, och han va okay, men han växer. Han är ju oxå bara 1.68…

Hemma har vi tränad på med Madeinheaven(som har växtvärk!!!!!!), Västerbo Cointreau och Mårten Marje(han startar på söndag). Diamond Of Em har bara joggad lugnt men känns fin.

Ha en fin dag, och njuta av solen!!!
/Paw

Super dag på Arvika!!!

Dagen på Arvikatravet började med underbart väder och många glada människor. Först ut va Jenny i monteloppet på Lobys Fanny, och efter en dålig start reparerade dom till 5 platsen, vilket Jenny tycket kändes som max med tanke på hur loppet blev.

I lopp 3 va det Tanja Easts tur, hon spetsade enkelt, trots lite problem med travet i första sväng. Väl i ledning va det lugna gatan. Hon avslutade 16,8 sista 1000 och vann mycket lätt. Mycket bra tränarjobb av Tomas!

Lopp 4 va det en sen kuskändring så Jenny fick hoppa up bakom Luxury Star F. Efter att Irene hade överbevisat ägaren till hästen att Jenny skulle klara av hästen fick hon köra. Det blev ledning runt om, och vinst med hela 8 längder! Mycket fin prestation!

I lopp 5 körde jag Kvill Felix som öppnade mycket bra och hamnade rygg ledaren. Det va högt tempo i loppet, och det gynnade min häst. som avslutade godkänt till 3 platsen.

Delux Tooma startade från spår 2 i 7. loppet. Han öppnade som vanligt bra och fick rygg ledaren. Det va bra tryck på loppet, och varvet passerades på 15.5. Tempoet va högt hela vägen, och Delux tappade lite lite till slut, men han avslutade 14.0 sista 1000 och gick 14.9 2100 vilket jag tycker är mycket bra i Arvika högst 170.000. Grabben har iaf fin fin form!

Erste Tooma klarade inte ta en längd på 1, men fick sedan 2 utvändigt. Han kändes mycket fin, men behövde loppet i kroppen. Sen vart han störd i sista sväng av en felande häst, vilket kostade sista premien.

Cash Winning Vita va sist ut. Han öppnade jättebra, och fick 3 inner när ledaren släppte i första sväng. Sen satt vi där vi satt. Han kom till mål med ALLT sparad som 4.

En bra dag på jobbet där vi körde in runt 70.000 till hästägerna.

Idag blir det provlopp i Arvika.

Ha en trevlig helg
/Paw

Hästarna känns fina!

Igår va vi på banan och köra fort med Embracce Em, Mighty Bråten, Midnight Bråten, Peppes Vera och My Star Bråten. Peppes Vera går till betäckning nu, och har gjort sin sista start. Hennes ben håller inte längre. Dom andra 3 va fina. Midnight Bråten är startklar nu. My Star och Mighty Bråten fattas det ett par jobb i ännu.

Tisdag va veterinären här. Nina kollade på Västerbo Cointreau som va frisk och kan jobbas normalt nu. Winning Diamond och Good For Victory vart behandlade. Good For Victory blev behandlat i ett framknä och en bakkota. Winning Diamond bägge framknä och en framkota.

Idag skall vi köra Goody Tooma, Erste Tooma, Cash Winning Vita, Mårten Marje, Västerbo Cointreau, Delux Tooma och Diamond Of Em.

Det blir en fin dag idag…;)

Ha en fin dag!
/Paw

Regn, regn och regn!

Efter regn kommer sol, och med tanke på som det har regnat dom sista dagar hoppas vi på sol på fredag när Arvika kör sin v65 dag. Kanonlopp på programmet, och vi stiller 3 stycken från stallet.
Erste Tooma, Cash Winning Vita och Delux Tooma. 3 hästar som verkar ha bra form, och som fått vettiga lägen. Kan bli en rolig kväll.

Idag har vi kört Embracce Em, Madeinheaven, Magic By Mail, Mårten Marje  och Diamon Of EM, dom joggades och kändes fina. Tuffare jobb gick Peppes Vera, Delux Tooma och Erste Tooma, dom kändes fina! Cash Winning Vita gick med på släp vilket gubben va rätt nöjd med…;)

Imorgon kommer veterinären hem och skall kolla på Västerbo Cointreau, Winning Diamond och Good For Victory. Västerbo Cointreau är det ett återbesök, Winning Diamond kvalade i fredags, men travade inte bra alls. Good For Victory känns fin, men springer och bryter och jag vill gärna hitta orsaken innan vi går vidare.

Träningsrapporten är uppdaterad på alla hästarna nu.

Du som deläger Erste Tooma eller Good For Victory och som vill gå på Arvikatravet på fredag finns det fribiljetter och program. Hör av dig till mig snarast då fixar vi det!

Ha det bäst
/Paw

Dax för fredagsmys!

Efter en lång dag på Färjestadtravet va Tindra mycket möjd med att komma hem och få leka lite innan det va sängdax!

En bra dag på travet blev det. Lasseman Zing blev 5 och va tapper, Lill Affe satt fast med sparad, och kommer snart vinna lopp. Jenny blev 2 i monteloppet, och visade igen att hon är iskall i sina styrninger, och jag håller henne helt klart bland dom bättre lärlinger i Värmland!
Winning Diamond kvalade på 21.4, men travade inte alls bra, och får åka till veterinären för en koll.

Torsdagen jobb på banan va till belåtenhet. Mårten Marje och Good For Victory gick 23/ 2000m. Mårten kändes jättestark, Good For Victory va lika stark, men hängde på en tömm. Jag skall testa ett annat bet, då hoppas jag han fungera. Magic By Mail och Embracce Em gick 35/1600m på ett bra sätt.

Idag gick Cash Winning Vita och Erste Tooma jobb i backen, och dom va mycket fina bägge 2, nu hoppas vi att vi kommer med i Arvika den 15.

Madeinheaven, Peppes Vera, Delux Tooma, Diamond Of Em och Västerbo Cointreau har vi oxå kört. Västerbo Cointreau skall på återbesök hos veterinären, dom andra va bra.

På söndag kommer en ny häst från Oxalis. 2 årigt sto som hetter Goody Tooma. En snabb tjej, efter Diamond Way.

Ha en fin helg
/Paw

 

Tiden går fort när man har kul!!

I torsdags tog Delux Tooma sin första seger i år. Jenny körde det som gick från spår ett men va chanslös på ledningen. Väl i tredjeinner va dom utlämnade till va dom andra gjorde. 600 kvar öppnade en fotbollsplan fram invändigt och Jenny körde rak fram, för att vika utt 300 kvar. När Delux fick luckan sköt han till bra och vann mycket lätt.
En jätterolig seger som både Delux och Jenny verkligen har samlat ihop till!
Jag hade lite styrninger i torsdags med, Stingray Office satt fast med ALLT sparad, vilket va bra efter lång lång frånvaro. Miss Marie slutade 4 från rygg ledaren. Även Madeinheaven körde jag, och hon va duktig i premieloppet, där hon travade 29,7.

I helgen va Arne Larsson och jag i Tallin och titta på Stall Oxalis fina unghästar. Vi hade en rolig helg med Mats, Janus och Karl!

Vi har tränad på hemma igår och idag. Magic By Mail och Embracce Em känns fina, skall till banan på torsdag, blir premielopp för Embracce Em den 17, Magic By Mail är det inte bestämmt än.

Erste Tooma, Good For Victory, Winning Diamond och Mårten Marje gicka alla idag, och dom kändes fina. Erste Tooma och Good For Victory blir troligen anmällda till Arvika den 15. Good For Victory och Mårten Marje skall gå jobb på banen på torsdag.

Igår gick Cash Winning Vita och Peppes Vera, och dom va fina bägge 2. Cash Winning siktar vi mot Arvika den 15 med.

Ha en bra dag!