Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Gott och blandat.

Idag gick dom sista 2 2åringer premielopp( det vill säga det fattsa en som snart kommer till stallet!). Dom skötte sig bra, Goody Tooma slog dock på en galopp igen, och hon är lite spänd i starten, men sedan är det lugna gatan. Hon har hög hög kapacitet, och vi hoppas en del på henne i framtiden, det samma kan sägas om Magic By Mail, som dock är en stor luffs på 170cm. Han är inte så hårt tagen och han sprang sitt lopp i trög stil, men i fin stil. Han skall kollas för en lös benbit nästa vecka. Sen blir det kasteration senast fram i höst tror jag.

Winning Diamond skulle ha startat idag, men hon stod med feber på morgonen och fick vara hemma.

Commander Crowe va så ruggigt imponerande i Hugo Åbergs Memorial! Vilken häst.

Igår körde vi på hemma. 11 stycken körda. Dom flesta va fina. Fianst va Västerbo Cointreau som verkar ha tagit starten på Rättvik på bästa sätt. Minus till Caash Winning Vita som inte va som bäst och skall på återbesök hos veterinären.

Trevlig kväll på er!
/Paw

Gilda East vann lätt!!

Gilda East öppnade bra och hade ingen problem med att ta hand om ledningen, väl där va det lugna gatan. 400 kvar tryckte jag i gasen och vi försvan bort med många många längder. Seger va mycket enkel på nya rekordet 17,1/2140m voltstart.
Fina Julietta skötte sig bra i kvalet och kändes mycket fin. Hon avslutade 36 sista varvet, och va inte botnat på något sätt. En klart intressant häst för sin klass.

 

Lite upp och lite ner.

Erste Tooma gjorde ett bra lopp i lördags i Årjäng. Han avslutade 12 sista 500 och orkade helt enkelt inte springa så mycket snabbare. Han såg mycket fin ut ich har tagit loppet bra, nu startar han hemma i Arvika 27.

Åmål i måndags blev ingen succes. Miss Marie hamnade helt snett på det, Tanja East slog på en sympati galopp i första sväng, gick mycket bra efter det, Fina Julietta felade efter en trång situation i första sväng, gick klart positivt efter det. Dahlia Mic räckte inte efter ett lopp vid plankan. Sweepys Girl tjurade efter 5 omstarter… Ingen bra dag på jobbet kan man konstatere.

Hästarna känns fina hemma i lugna jobb, och vi har en del som skall ut och starta dom nästa veckor.

Ha en underbar dag!
/Paw

Fredag och helg

Tävlinger i Årjäng idag. Tyvär va banan igen i bedrövligt skick. Hoppas den är bättre imorgon när v75 står programet!! Känns otroligt att det inte går att ha banan i bättre ordning. Förre tävlingsdagen va den som en potatisåker, nu va den bottenlös, sen när den torkade upp blev upplopps svängen jättelös igen. För dåligt!

Vi har lite att göra idag, först va jag med i 5-kamp på torget i Årjäng vilket va en trevlig tillställning. Wilma Lock gjorde sitt bästa, men det räckte tyvär inte. Pålsteg felade tidigt för Jenny och blev diskad. Madeinheaven skötte sig bra i kvalet. Hon gick 22 sista 1600m, och hamnade på 25,7 med en galopp i första sväng.

Imorgon gäller det Erste Tooma!

Trevlig helg på er!!! Paw

Mycket trav i helgen!

Regnet vräker ner i Mangskogen just nu. Känns inte så roligt, men hästarna verkar inte så oroade…

Lindesberg trippen gick okay. Västerbo Cointreau tappade travet i sista sväng, men kom starkt tillbaka och blev 6 till slut. Hade nog vunnit om jag hade kunnat köra med honom. Midnight Bråten gjorde ett okay lopp utan att glänsa, han blev 5.

Hemma finns det lite som rör sig i stallet. Mårten Marje och Diamond Of Em är snart klara för start. Dom skall gå provlopp på söndag båda 2. Goddy Tooma och Magic By Mail kommer gå premielopp 24 och 31 denna månad, även dom skall gå provlopp på söndag.

Good For Victory är behandlat i vänster bakkota och höger karpaltunnel.

Delux Tooma träner på efter behandling och kommer starta om 14 dag ungefär.

Årjäng kör v75 i helgen, vi har ingen med på streckspelet, men i ett ramlopp kör Jenny ut med vinnerchans med Erste Tooma.

Trevlig helg på er!!
/Paw

Fina 2 åringer!

Madeinheaven(bilden) och Magic By Mail gick idag provlopp på Arvikatravet. Dom skötte sig mycket bra efter en lite dålig start joggade dom runt på 37/2000 på en lite seg bana. Men det intressanta med dessa 2 va det dom gjorde efter mål! Underkant 22/500 visade dom, på bra sätt! Gissa om jag va nöjd…:) Nu blir det kval på fredag med Madeinheaven. Magic By Mail kommer gå ett par provlopp till, innan det blir premielopp den 30.

I onsdags körde jag Borgunda Palema åt Katarina Aurell, och det blev en mersmakande 3 plats värd 25000. Samma dag slutade Jenny 2 i lärlingloppet med Miss Marie värd 10000.

På Arvika kördes 10 snabba lopp fredageftermiddag jag hade 3 uppsittningar. Tanja East va stor favorit och hon gjorde ett bra lopp som 4 i mål. Hon va inte riktig lika snärtig som senast, kan vara lite för långt mellan startarna.
Lazzania Katzner kämpade bra och slutade 4. Princess Angela va duktig även hon som 5 på nya rekordet 16,5 /2100v.

Ny vecka på g, med mycket trav. Lindesberg måndag, Örebor torsdag, Årjäng fredag och lördag. Full rulle med andra ord, nu hoppas vi bara den fina formen håller i sig!

Trevlig helg
/Paw

Nya träningsrapporter, och lite gott och blandat.

Tindra tycker iblandt det är kul att vara på trav. Tinden går fort, och det är svårt att fatta att våran lilla prinsessa snart blir 1 år! Hon springar redan runt på backen och lekar…

En kanon månad på travbanorna har vi haft. Över 150.000 inkört av Stall Mahony. Speciellt kul att andelshästen Erste Tooma fick vinna.

Dagens träning gick bra. Goody Tooma verka vara i en växtperiod, och vi tränar på lungt ett tag.
Madeinheaven, Magic By Mail och Good For Victory va fina i sina jobb. Västerbo Cointreau gick ett tufft jobb i backen inför starten på Lindesberg på måndag. Han kändes overkligt fin. Tror aldrig jag har kännt honom finare. Hoppas han är lika fin på måndag.

Träningsrapportarna på hästarna är nu uppdaterad, dår kan du läsa om hur dom känns för dagen, och vilka planar som kan finnas.

Ha en fin kväll!
/Paw