Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Hektiskt men rolig vecka!

 

..Det har varit en hektisk vecka med mycket trav som avslutas med INTENSIVT flyttande under helgen, tror vi kommer va trötta när detta är över, men samtidigt så skönt!!

Erste Tooma var ute på Örebro igår och jag tyckte han gjorde ett helt okej lopp, 3;e plats fick vi med och han gick 13.5 sista 500, inte så tokigt!

Nu närmast väntar en vecka utan trav med egna hästar, men vi ska till Åmål på måndag där Paw kör en massa och jag ska rida monté.

Närmast ser jag fram emot att få monté kvala Good For Victory den 8/9 på Årjäng, det blir ett led i den framtida matchningen, han ser kanon ut för dagen och vi hoppas han fortsätter så här nu.

Ha det så bra så hörs vi!//Jenny


Nöjd lr inte???

Hur hästarna har tävlat sista tiden har varit lite blandat. Västerbo Cointreau va jättedålig i Årjäng, men det visade sig han hade dåliga blodvärden. Cash Winning Vita gick 12,8 sista 1000 på Färjestad, och då är frågan om inte det va bra ändå. Han är ju trots allt 12 år. Jag va nöjd, gubben gör va han kan.

Igår va vi på Solvalla med G.Man Tooma i premieloppet och Delux Tooma i ett klass 2 forsök. G.Man va jättefin, joggade 29,5. Han kommer säkert starta i år. Delux Tooma buskörde jag med och han sprang på sig mjölksyra vilket inte va så konstigt. Han kommer tillbaka snart. Hästen kändes mycket fin innan och under första varvet.

Nu vänter jag på Erste Tooma och Jenny som skall ut på Örebro. Hoppas det går bra…

Snart skall vi flytta in på gården… 2 dagar kvar 😉

Trevlig kväll
/Paw

Högt tempo och höst på gång!

Det händer mycket i Mangskog just nu. Tindra har fyllt 1 år och har nu börjad på dagis! Hon blir så stor den lille prinsessan!

Det har varit lite blandat resultat på slutet. Erste Tooma gick nytt rekord på Bjerke, men fick inget med sig hem. Han startar igen på Örebro torsdag. Mighty Bråten kom aldrig in i matchen i Årjäng. Kändes som jag körde allt som gick hela vägen. I fredags i Årjäng va det nattsvart. Lazzania Katzner gick inget, samma kan man säga om Fina Julietta som tjurade. Fian Rosalita gjorde ett kanonlopp tills 300kvar. Då vart det tvärstop. Riktigt otäckt för det kändes som hon skulle gå i backen.
Västerbo Cointreau pakerade jag i dödens, men jag hade inget att åka med 500kvar och han va trött när han felade.

Vi har flera hästar som visar lite tecken på infektioner just nu, men det är bara att ligga lågt och hoppas det släpper fort.

Av dom som är friska är det flera som känns fina, Delux Tooma, Erste Tooma, Good For Victory ocg Goody Tooma(har haft halsinfektion).

Lite nya hästar har anländt stallet. Från Stall Oxalis kom G.Man Tooma en hingst e Crazed.
Från Västerbo Stuteri har Mitt i Byns Förvalltnings AB handlat Västerbo Realhigh(Quvert), en lillebror till bla Balett Amok (1.5mill) och Jim Fricks jättetalang Västerbo Realkiss, och Västerbo Comanche(Mr Pine Chip) som är lillebror till bla Chanson D´Inverne(2,3mill).

Mycket trav kommande vecka. Måndag Färjestad, onsdag Solvalla, tosrdag Örebro och fredag Årjäng. Så det är bra tempo på stallet för dagen.

Slutligen ett stort GRATTIS till 2 av våra vänner. Stall Mats Andersson tog hem SM för kallblod med finfina Höstbo Fredrik. Vi satt hemma och jublade när Jorma och Fredrik defilerade hem vinsten. Ingen tvekan om han va bäst igår. Ingen tur med positionerna och spår 12 bakom bilen, bra jobbad Mats, Eva, Sara och Fredrik!!!
Grattis till Ann-Marie i team Wire To Wire som idag runder ett skarpt hörn. Grattis på dagen!!! 😉

Trevlig söndag på er!
Paw

Fin kväll på Färjestad!

Våran egna Delux Tooma återkom efter en lite paus, och värmde bra. När bilen släppte va han MYCKET snabb iväg och satt i ledning på 2 steg. Eftersom han inte hade startat på ett tag va jag sugen på att köra i rygg, men det tog nästan 400m innan vi fick en vettig rygg. 11.5 första 500 och där joggade Delux! Luckan kom ur sista sväng och grabben sprang så fort han orkade men han precis inte ikap men slutade 2 på 15.0/1640 på en bana som va lite seg efter regnet. Får säga att Jenny har gjort et enormt jobb med Delux som verkar bara bli bättre och bättre!

Gilda East hade vi satt på 1/2 stängt huvudlag för första gången och hon blev mycket piggare. Nu hamnade vi längt ner i kön, men hon sprang ruskigt fort sista 300m och gick i mål med ful fart som 4 på nya rekordet 16,4/2140a.

I 3årsloppet fick jag chansen bakom Reptilia som är en syster till Top Song och Synchro som jag vunnit lite lopp med för några år sedan. Reptilia fick ett bra lopp i rygg i 2 spåret, men tappade travet i en kraftig tempoveksling 900kvar. Hon gick jätte fort efter det och hon verkar inte något sämre än sina syskon!

Ha en bra dag
/Paw

ny vecka igen

Nu börjar det närma sig flytt i Mangskog, 1 september flyttar vi in i huset på gården, vilket är efterlängtat av både oss och tindra, det blir bättre ytor att springa på framförallt:) sen blir de något annat att bo så nära hästarna, lite mer frihet att kunna lägga upp det lite bättre än nu. Så vi har nedräkning!

Idag bär det iväg till Färjestad x2, på förmiddagen till Nina, och i em med Delux Tooma till start.
Hemma jobbar vi på med alla, dom känns fina över lag nu, Good for Victory framför allt, känns dunderfin! Gunilla kommer och klämmer på honom den här veckan igen:)

Gårdagen vart iaf bättre än förväntat för mej… Slutade 2:a i monte loppet med gamla Silverblick, en riktig pärla, helt underbar att både rida och köra, det är en fröjd att få rida honom!:) På förhand hoppades vi på pengar med tanke på det tuffa loppet det var på förhand, men vi fick rygg på ledaren och ett hårt tempo, fick lucka i sista sväng och han spurtade jättebra, gick inte att göra något för vinnaren var alldeles för bra, men vi var jättenöjda med honom!!

Paw var tvåa med First Clas Riot och han var kanon i sin debut! 6:a med björns Ella Tooma också bra. Fina Julietta var inte sig lik tyvärr…

För er som är delägare i Erste Tooma så kommer ni inte få något sms då jag inte har någon telefon nu, men här kommer det lite info. Han startar på onsdag på Bjerke, spår 2 i lopp i lopp 7. Vi kör nog lite i ryggar den här gången, vi möter tuffare hästar än han mött på länge, vi ligger lågt och ser det som ett lopp i matchningen!

 

Ha en bra dag/Jenny

Va händer i stallet??

Kolla in träningsraporterna, som nu är uppdaterad, då vet du snart hur det står till med hästarna!

Glöm inte att kolla in ”Till start” där ser du va vi tror om hästarna vi kör i lopp.

Trevlig kväll
/Paw