Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Nu är det snart vinter!

Riktigt så mycket snö som på bilden fick vi inte i natt, men den första snön har kommit… Vinter nästa…brrrr!

I går va Mårten Marje ute på Axevalla och han gjorde ett bra lopp. Från sitt tilläg hamnade vi sist, och det krånglade mest hela vägen, men han spurtade piggt till 4 platsen.

Hemma tränar hästarna på och vi kommer starta en del under november. Skall bli spännande och se Västerbo Cointreau, G.Man Tooma, Madeinheaven, Sir Sharstein och Delux Tooma va dom kan prestera. Dom träner i alla fall bra hemma!

Trevlig dag på er!
Paw

Fullt upp på gården

Nu var det ett tag sedan jag hann printa ner lite på hemsidan, det går i ett hela tiden. Just nu är jag hemma med en sjuk Tindra, hon har haft feber sen i lördags så idag ska vi ringa farbror doktorn.

Även i stallet har vi lite febertoppar emellanåt på 1 åringarna. De övriga tränar på som vanligt, de har börjat gå ut över bron och den vanliga långsamturen nu, alla sköter sig exemplariskt!  kul!!

Goody Tooma var bra på Färjestad, första galoppen tog Paw på sig själv, då det blev lite för hård laddning från start, andra galoppen vet vi inte, om de va stänk eller nåt annat, hon var iaf inte speciellt trött efteråt, så vi siktar vidare mot nästa tisdag på Axevalla.
G Man Tooma kvalade på 25.1 med två galopper, dessa var ren orutingrej, vi sätter på ett helstängt så han tittar framåt så startar han om någon vecka.

Annars är det rätt lugnt på startfronten då både Erste och Delux har varit ifrån en period och blivit uppfräschade. Cashen har gått i pension och ska bli ridhäst. Diamond krånglar fortfarande med bihålsinflamationen, Madeinheaven är igång igen och MAgic by mail är också igång efter sin operation. Sir Sharstein är kastrerad. så de är några som faller bort.
Västerbo Cointreau tränar för fullt igen efter sitt virus. Hoppas på honom under vintern!:)

Ha en bra dag!/Jenny

Nöjd med det mesta och så är det älgjakt!

Det är Tindra och mig (mest Tindra) som styr och ställer på gården denna vecka, mamma jagar älg hela veckan.

I fredags va vi till Rättvik med Goody Tooma som jag va mycket nöjd med trots allt. Hon kändes inte lika fin som i kvalet. 17,5 sista 1000 utan travet va helt perfekt måste jag vara nöjd med. Vi har inte hittat någon fel på henne och det kan vara så lätt att hon vantrivdes på den lösa banan. Hon visade underbar skalle och kämpade hela vägen.

Igår va jag på Arvikatravet och körde fort med ett gäng.

Först ut va Oil Burner som gick ett lugnt jobb inför fredagens start. Han kändes fin, men något slö. han sprang 25/2100m i långvagn så det va fint.

Sen kom Mårten Marje som testade rycktussar. Det gick fint. Han gick sitt heat efter 26,5/2100 även han i långvagn.

Sir Sharstein testade sulky för första gången vilket inte va något problem. Han gick sitt heat i jämn 25 fart/2100m vilket han kändes fin på.

Dagen upplevelse va G.Man Tooma som varit ifrån pga lite halsproblem. Han joggade 25/2100m med 23 sista 1000 och 20,5 sista 500 och då gick det mycket fort sista 200. Han ska kvala den 20 på Färjestad.

Ha en underbar dag
/Paw

En trevlig vecka!

Det är höst nu, och det syns i hagarna, där är det SKITIGT. Men hästarna verkar inte bry sig dom njuter av att rulla sig…

Vi har haft Good For Victory, Erste Tooma och Delux Tooma hos veterinären, dom är nu behandlade alla 3.

Vi jobbar 1 åringerna för fullt, och dom känns fina. Skall bli en rolig vinter att bygga upp dom.

Jag lever på treo, panodil och annat febernedsättande jag kan få tag i, har en elak halsont…:(

Träningsrapporterna är uppdaterad, så läs och njut!

Imorgon blir det Rättvik med årets första 2 årings start, SPÄNNANDE!!!

Trevlig kväll på er
/Paw