Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Andra raka för Goody Tooma:)

Foto: Kurt Einevåg

Vår underbara Goody Tooma tog andra raka igår på örebro, och det på ett mersmakande sätt!! Dom höll lätt upp ledningen och fick direkt 3 längders ledning, och den höll dom hela vägen in i mål. Kom i mål till synes helt oberörd på 17.4 1600 m! Kanonprestation och vi bara njuter, hästen är underbar på alla sätt, snäll och trevlig och bara helt underbar!
Vi siktar nu på solvalla den 5 dec.

Sir Scharstein gjorde ett bra lopp, sprang med och skötte sig framför allt, gick 18.3 i sin första start, är betydligt bättre till nästa gång.

Oil Burner gjorde oss återigen besvikna….. fick 3.e inner och satt pullades i 1500 meter, när dom andra började köra 500 kvar gjorde han inget för att hänga på utan höll farten… Hoppas han behöver lopp i kroppen och vi anmäler igen snart!

Idag jobbar vi för fullt som vanligt, Julen närmar sig med stormsteg:)

Ha en bra dag!/Jenny

Reptilia högs på pallen!


Foto: Kurt Einevåg

I kväll körde jag Reptilia på Färjestad. Hon fick en lopp i ryggar tills 700 kvar, då vart det anfall i tredje spår. Vi kom dock aldrig ner i andra spåret och det blev en tuff resa mot mål. 350 kvar då slog hon helt av på takten och jag blev riktigt orolig då, men 300 kvar tog hon tag i grejorna igen, och avgjorde sedan mycket enkelt på en mycket mycket dålig bana.
Riktigt roligt för Olli och Eivor som verkligen har en lovande häst. 35000 in på kontot, tiden va 20,4/2140 men det va på en bana som säkert va 3-4 sekunder tung!

Mårten gör det bra!!!

Mårten Marje gjorde igår ett nytt topp lopp. Han öppnade hyggligt från sitt inner spår, men va chanslös på ledningen. 3 inner blev det när röken lagt sig. Tempot va högt, 15,5 första 1000, men det störde inte Mårten! 600 kvar fick jag plats att ta mig ut i andra spåret, och några hundrade meter till hade vi fritt till anfall. Tyvär nitade hästen vi hade rygg på och jag fick dra tvärstop, och där förlorade vi loppet. Mårten tände dock om och avslutade klart bra till 2 platsen på nya rekordet 16,2/2140a.
G.Man Tooma gjorde sin tävlingsdebut. Han kändes fin, men tappade lite från start, och började vingla 500 kvar. Han felade 50 meter senare. Surt för han gick bra efter och hade varit 4 utan galoppen nu blev vi 6 istället på 20,6. Men han kommer snart tillbaka!Lazzania Katzner gjorde ett godkänt lopp och fick med sig en matlapp.

Idag skulle Jenny och Delux Tooma ha varit till Momarken, men vi ligger med magsjuka så vi fick ställa inden resan…:(

Trevlig kväll på er alla!
/Paw

Skodag

 

Söndag och den stora skodagen är här, 25 som ska vinterskos, man vet ju aldrig när vi står med en massa snö…!

Tindra sover igen, hon har börjat med en ny rutin, det är att vakna klockan 5 för att leka, vi turas om att gå upp med henne…

Imorgon startar Mårten och G. Man på färjestad och på tisdag ska jag till momarken med delux. Hoppas dom sköter sej!

Cashen flyttar till dals långed på fredag till en tjej som ska ha honom att rida lite i skogen med, då blir han nöjd gubben:)
De var väl det som händer just precis nu…:)

Ha en fin regnig dag alla!/Jenny

 

Dom tränar bra!

Foto: Kurt Einevåg

Idag va vi på Arvikatravet och köra fort med ett gäng.
Delux Tooma(bilden) gick i lag med Västerbo Cointreau. Bägge är startklara. Delux kommer ut redan den 13. Västerbo Cointreau kommer lite senare. Evt på Romme den 23.

Madeinheaven gick sitt första banjobb efter hon har varit sjuk. Hon gick ett lätt jobb efter 28 och va okay. Vi testade lite ny utrustning på henne, och det fungerade inte som tänkt. Men hon skall gå ett jobb om 10 dagar sen blir det start den 20 på Axevalla.

Sir Sharstein gick sitt första jobb efter kasterationen och han kändes dunderfin! 24/2100 med mycket sparad! Han skall nog med till Färjestad den 12 och testa bilen, sen blir det start på Örebro den 22.

G.Man Tooma gick ett sista jobb inför sin debut på Färjestad den 12. Han va mycket mycket fin på 23,5/2100m!

En bra dag på jobbet, nu laddar vi  för att jogga med 11 1åringer imorgon, och ett par starthästar!

Snart är det vinter, och jag har skot dom första med vintersko, fast det tog emot…

Simma lugnt
/Paw

Goody Tooma lekte på Romme!

Foto:Kurt Einevåg

Idag va vi till Romme med Goody Tooma och Oil Burner. Goody Tooma fick ledning in i första sväng, och fick sedan bestämma några 100 meter innan favoriten kom upp utvändigt. Då blev det tryck på! Men Goody visade hjärta och kämpade hela vägen till ganska enkel vinst på 18,7 / 1640v på en inte alls snabb bana.
Oil Burner värmde bra och va fin i provstarterna men felade bort sig direkt.

På Örebro på kvällen körde jag Reptilia som felade i första sväng, men som sedan va riktig bra som 5 i mål.

En lång travdag är nu över, godnatt och sov gott 😉
/Paw