Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Nu kom det kyla!

Efter några dagar med plusgrader slog det om nu, och just nu är det -6… det ändra sig fort.

Idag har vi kört 2 åringarna. Tyvär har 2års stona hostat lite och legat lite högt i temp, så idag blev det hagen för dom. Men hingstarna har gått och dom känns mycket fina.

Jag har bytt söm och brodd på grabbarna som ska starta imorgon så nu är dom redo.

Trevlig kväll på er!
/Paw

I väntandes tider!

Idag va vi på ultraljud. Det kommer en lite bebis någon gång runt den 7/7.
Det skall bli jätte spännande att Tindra kommer få en lillasyster lr lillebror.

På häst fronten ser mycket trevligt ut för dagen. Lite nya hästar på väg in, och dom vi har tränar starkt för dagen.

Vi körde intervaller med Erste Tooma och Actionman Em. Dom är på G!!

Diamond Of EM känns MYCKET fin, och jag har rätt stora förhoppningar på henne på tisdag.

G.Man Tooma är igång efter behandling, och han känns som en retat tiger. Nu får han träna på ett tag, sen när han slutat växa då kommer han ut och då gäller det passa sig..;)

Goody Tooma och Mårten Marje är även dom igång efter vila och behandling. Dom skall gå vinterträning nu, och sen kommer dom ut när det är vår.

Västerbo Cointreau har tränad lungt, men känns fin, och jag är spänd på va han kan göra på Jarlsberg på fredag. Oil Burner skall även han med dit. Han går ut på 1609m så vi hoppas på överpace.

Sir Scharstein joggar lett efter vi har reparerat på honom. Han känns okay, men har minst 4 veckor kvar till start.

Delux Tooma har ståt på penicillin pga en halsinfektion. Han får träna på ett tag, sen kommer han när det är vår.

Det har varit +6 grader idag i Mangskog. Inget jag är nöjd med. Snart är allt snö och is borta på vägarna… Hoppas på snö snart!

Imorgon skall vi köra 2 åringerna. Så det kommer en uppdatering på dom imorgon kväll!

Pussa på dom ni älskar, det ska jag göra!;)
/Paw

Söndag kväll

Snön vräker ner i Mangskog, då längtar man efter sommaren och lite värmt…

En bra vecka går mot sitt slut. Hästarna tränar på bra och känns fina.
Vi har lite startar i slutet på nästa vecka, Oil Burner som verkligen har gjort det bra på slutet och Västerbo Cointreau som kommer efter lite vila. Första veckan tänker vi ta ut Diamond Of Em på Bjerke. Hon känns fin efter comebacken och det skall bli kul att starta henne igen.

Fick besked om att det va växellådan på lastbilen som rasat… Köp Renault, och du får gå…..
Känns jä….t surt att en bil som är så dyr måste lagas för 100.000 innan den har gått 25000mil!!!

Idag avgjordes PDA. Jag tyckte dom Svenska hästarna fick fina positioner, men jag tror nog Örjan missbedömde tempot lite. Raja Mirchi blev stört och jag tror nog det va en fin placering som rök!

Royal Dream såg ju lysande ut utan sko. kul för dom som betäckte med honom ifjol…

Njut av resten av kvällen, det ska vi!
/Paw

Det är kallt nu, men så vackert!

Igår visade termometern -22, idag va det vårkänslor när det stod -14…;)
Kyligt värre, men vi har tränad för fullt ändå.

2 åringarna ser mycket fina ut. Dom flesta går milen på ett bra sätt, och springer tider runt 1.55 hemma. Vi tränar på hemma tills banan i Arvika är isfri, sen börjar vi trimma.

Oil Burner gjorde ett bra lopp på Momarken. Han fick ett lopp utvändigt, men gav sig aldrig och va tappar som 4 i mål.

Goody Tooma och Mårten Marje är igång med vinterträningen i backen nu. Dom känns mycket fina efter behandlingen.

G.Man Tooma och Sir Scharstein är behandlat efter senaste starten. Dom får ta det lugnt innan det blir att träna på igen.

Erste Tooma, Actionman Em och Delux Tooma tränar alla på som dom skall och känns mycket fina.

Diamond Of EM, Västerbo Cointreau och Oil Burner får starta på nu under vintern, men dom känns fina och kommer tjäna fina pengar.

Våran lastbil kom hem från verkstan i måndag med ny koppling. Igår åkte den tillbaka med trasig växellåda…. Imponerande av en bil som endast gått 23000mil…

Fölen( som ju faktisk är 1 åringer nu) gick till bästa Janna och Magnus. Där dom skall vara tills vi skall köra in dom innan betet.

Lite lugnt med startandet just nu, men 1/2 blir det Jarlsberg med Oil Burner och Västerbo Cointreau och den 5/2 blir det Bjerke med Diamond Of Em.

Ha det underbart, det ska vi!
/Paw

 

 

Diamond Of Em tog sin första!


Foto: Kurt Einevåg.

Drammen va destinationen för Diamond Of Em denna kalla måndagskväll.
Diamond kom bra iväg från sitt 3 spår och låg som 2 runt första sväng. Jag tyckte dock hon kändes så fin att jag ville skaffa mig fördel genom att försöka nå ledningen. Först fick vi lite halvsvar och det gick fort en bit. Väl i ledning va det lugna gatan, och segern blev till slut mycket lätt. Tiden skrevs till 20,3/2100m.

Stort grattis till EM Stable som äger. Johan och Emmelie har verkligen visad prov på stort tålemod, och nu kom utdelningen!

/Paw

 

nytt år nya möjligheter

Foto:Kurt Einevåg

Nytt år, nya möjligheter som sagt, de har ju börjat bra, 3 starter och 10000 inkört och dessa har faktiskt våran Oil Burner tjänat, Han fick, efter en lite felanmälan i juldagarna fick han starta med 1 dags mellanrum, vilket verkade fungera förvånansvärt bra då han var 6a på drammen i måndags, tempotorsk från spår 12. i onsdags var han 4a på Bjerke efter ett lopp i ledningen, jag hade velat att det skulle ha gått lite fortare men vi är nöjda ändå! och nu ska han anmälas till ett montélopp på momarken så får vi se hur han hävdar sej där…

Hästarna hemma känns fina, dom nya tvååringarna har blivit jättestarka och det ska vbli spännande att spänna bågen lite framöver.

För övrigt i starthästväg så pausar Västerbo Cointreau lite, han var mycket sliten efter starten på Jarlsberg, troligen slet han med banan för vi har inte hittat nåt fel efter det, han är tillbaka om ett par veckor. Erste Tooma står på penicillin igen efter att hans kastrationssår har svällt upp, vi hoppas han kan börja träna snart igen. Delux Tooma har hostat lite, ska få lite penicillin han också. Actionman Em är på tårna riktigt och tycker det är superkul att träna. Diamond ofém startar på måndag på drammen och jag hoppas hon kan gå ut och göra ett kanonlopp direkt. Goody Tooma och Mårten Marje är behandlade och ska på återbesök bara vår kära Veterinär har semestrat klart. G. Man Tooma var ute på Bjerke och hoppade bort sej igen, vi får gå igenom honom då han inte riktigt såg fräsch ut. Samma med Sir Scharstein han hoppade innan bilen ens hade axat i senaste starten och han får en chans till genom att fräschas upp, sen måste han börja sköta sej.

Nästa helg ser vi fram emot travgalan, god mat och trevligt sällskap av Mats och Eva Andersson!:)

För övrigt ska vi få lite hjälp i stallet framöver, då Jenny Ryman kommer jobba några dagar i veckan, Välkommen i teamet!

Ha de bra så hörs Vi. /Jenny