Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Ursäktade

Hästarna igår visade inget att vara glad över, vi misstänkte redan igår kväll att något inte stod rätt till och vi har varit hos Nina med båda två idag och det visade sig att båda hade halsinfektion. Diamond var riktigt dålig. Så nu blir det lite  medici och slicka såren ett tag så kommer vi tillbaka om nån månad, starka och pigga och förhoppningsvis utan brodd!:)!

Idag har vi kört för fullt. Följa John har gått premiärtur, hängde på en töm men skötte sig för övrigt vilket var det vi ville.
För övrigt har småhästarna gått sin vanliga motion, en som går från klarhet till klarhet är Odds On Moss, hon ser kanon ut och hon börjar på att bli riktigt trevlig att hålla på med. Fantastic Tooma går också motion nu och han verkar trivas ypperligt med livet i Mangskog. Han älskar att va ute och leka med polarna i hagen!:)

Nu ska jag och tindra laga mat. Sen pappersarbete ikväll!
Ha de/Jenny

 

Pigga igen!

Nu har vi alla i familjen legat i sängen, först med influensa sen med magsjuka. Eländet tog en vecka, så nu hoppas vi att vi får slippa sjukdom ett bra tag framöver…

Idag va det full fart i stallet. Alla starthästarna körda idag.

Motionstur för: Sir Scharstein, Delux Tooma, G.Man Tooma, Oil Burner, Västerbo Cointreau, Diamond Of Em, Goody Tooma och Joy Brodda. Alla kändes som dom skulle.

Mårten Marje gick i backen, och kändes fin.

Erste Tooma och Actionman Em gick intervaller. Dom gick 7 intervaller runt 40 på ett bra sätt och bägge kändes fina.

Imorgon styr vi bilen mot Oslo och Bjerkebanen.

Ha det bäst, det ska vi!! 😉
/Paw

 

Diamond Of EM tog 2 raka!

Foto: Kurt Einevåg.

Idag va vi till Bjerke med Black Illusion och Diamond Of EM.

Diamond Of EM fick en bra start och satt efter 300m i 2 utvändigt. 1500 kvar kom det anfall från köen, men jag valde att sitta kvar i va som blev 3 ytter. 550 kvar skickade jag iväg Diamond i tredje spår, och som hon gick!!! Vi koplade lätt grepp om loppet och hon vann till slut ganska lätt.
14.000nok till ägaren och uppfödaren EM Stable. Tiden blev fina 18,3/2140a i snövädret.

Black Illusion kämpade på bra och gjorde en bra comeback, och blev till slut 6 på 17,7/1609a. Det blev till 2000nok till Jenny Ryman som äger.

/Paw

 

 

Västerbo Cointreau i comeback.


Foto: Kurt Einevåg.

Västerbo Cointreau hade inte startat sedan slutet på december, men va nu tillbaka på banan. Fredag kväll på Jarlsberg va destinationen, och så fin ”Conny” va! Från spår 9 fick vi ett hyggligt lopp i 3 utvändigt. 1100 kvar kom första attack från 5 utvändigt. Jag skickade iväg en mycket pigg ”Conny” som dock slet lite med banen. Ledaren fick vi aldrig tag i men han gick 15 sista 1000 och va endast slagen med 1/2 längd.
Med till Jarlsberg va även Oil Burner som efter ett perfekt lopp i 2 utvändigt inte kunne följa upp dom fina prestationer han annars har levererat på slutet. Nu blir det veterinärkoll för hans del.

Under helgen har våra mycket goda vän Björn varit och hälsat på, alltid lika trevligt och roligt.

Lite nya hästar har anlänt Mangskog. Lördag kom Fantastic Tooma. En temperamentsfull 4 åring efter Super Arnie och en mamma efter Pine Chip. Han har tagit rekord 13,6/1640 och tjänat drygt 90.000. Hästen kommer från Jan Nordins stall på Solvalla. Han har varit konvalecent en tid pga en blödning på ett gaffelband men är snart redo att börja träna.
Idag söndag va det kärt återseende när Jenny va och hämta hem Joy Brodda som va i våren träning 2006-2010. Under den tiden han hon vinna 3 lopp sätta sitt rekord 16,4/2140 som vinnare. Hon har tjänat 97.500. Pappa är Juliano Star och morfar är Speedy Crown. Joysan kommer vi testa om hon håller ihop, annars blir hon mamma på heltid, första partner blir troligen Up Front Larry.

Ny vecka framför oss. Ser fram emot att åka till Bjerke med Diamond Of EM. Perfekt läge och hon känns jättefin i jobben hemma. Nästa lördag är det istrav i Arvika. Vi åker nog dit med någon häst!

Njut av livet, det gör vi…;)
/Paw