Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

NU är våren på väg!!

Lagom till påsk är våren riktigt på väg. Det känns att solen värmer på dagarna, och det tar ordentligt på is och snö.

Vi märker oxå på hästarna att våren är på ingång. Dom fäller nästan alla, och vi har börjat dra ner på den tunga träningen och köra intervaller med dom flesta.

Igår va det starthästarna som fick sina första lätta intervaller.
Goody Tooma va mycket fin, hon skall gå banjobb den 1/4. Jag har funderingar på årsdebut på Romme den 19.

Följa John har inte gått intervaller än, men han skall gå lite intervaller på torsdag innan han får ett test på Färjestad på den 1/4./

Joy Brodda körde Jenny intervaller med igår. Hon va nöjd med henne, hon tyckte hon kändes stark och sugen. Hon skall med och gå jobb den 1/4. Kan bli årsdebut på Bjerke den 22/4.

Mårten Marje har sköt sin träning på ett bra sätt såhär långt i vinter. Han har inte gått intervaller än, men det skall han göra på torsdag. Han får följa med och gå banjobb den 1/4. Hans årsdebut blir troligen i Årjäng den 21/4.

Diamond Of Em och Västerbo Cointreau tränar båda bra efter vilan. Dom skall träna på hemma tills den 4/4 då blir det banjobb innan dom får göra comeback. Västerbo Cointreau skall till Eskilstuna den 9/4 och Diamond Of Em åker till Drammen den 14/4.

Fantastic Tooma gjorde illa sig i hagen och skall ta det lugnt till den 1/4, då börjar vi köra på igen.

Delux Tooma, Sir Scharstien och Erste Tooma är konvalescent alla 3. Delux har problem med en framkota igen. Sir Scharstein vill inte bli riktig bra, och Erste Tooma är behandlat för lite småproblem.

På 2 åringsfronten ser det trevligt ut. Idag körde jag intervaller med några av dom små.

Beau Malheur Em gick lugna intervaller efter 1.50 på ett riktigt bra sätt. Hon kommer gå fort på banan så fort vi kan köra i Arvika vilket vi hoppas blir runt den 13/4.

Almerfaks gick sina första intervaller på ett fint sätt. Han sprang 2.10 som snabbast men på det svåra underlaget va det riktigt bra. Han skall med och gå banjobb så snart det är möjligt.

Nick Name va väl okay i sina intervaller. Hon är ju lite sen men kommer undan för undan. Hon har inte så mycket tempo i sig än, men är nära 2 min.

Cash A Cheque Em gick 5 lätta intervaller som han joggande avvecklade i 1.55 tempo. Han skall med och gå banjobb så snart banan öppnar.

Vi körde långsamt med Ni Ni Moss (Jättefin idag) Västerbo Comanche (Växer, sådär idag), Julius Star (Redo för intervaller, mycket fin för dagen), Odds On Moss (Ballerina som dansar för dagen). Västerbo Realhigh har fått det lugnt men skall börja träna 1/4. Vanilla Racer och Neverendingdream har börjat hosta och får nu penicillin. Dom börjar träna igen den 1/4. Sen kommer dom följa med när det vankas snabbjobb på banan.

Vi har det lugnt på startfronten, nästa start blir Eskilstuna den 9/4 där Actionman Em och Västerbo Cointreau är tänkt att starta.

Ha en underbar påsk.
/Paw

MYCKET att göra!

Det vart ett tag sedan jag skrev på sidan, det beklagar jag och lovar att det kommer inte gå så länge tills nästa gång.

Vi har mycket att stå i nu. Många av starthästarna är i sista delen av vinterträningen och körs ofta och länge samtidig har vi börjat jogga 2 åringarna i backen. Det är något dom tycker om!

Vi har inte så många som är startklar just nu, men går allt som planerad då kommer vi ut i april med nästan alla starthästar som finns i stallet.
Flera av dom tränar riktigt bra, och jag ser verkligen fram emot att åka till banan och köra jobb med dom. Skulle allt gå som vi tänkt oss då skall vi köra banjobb den 1/4 med Joy Brodda, Mårten Marje, Goody Tooma, Västerbo Cointreau, Diamond Of em, Följa John och Delux Tooma. Dom ska inte gå så tufft då, men knalla runt på 23-25/2100m.

2 åringarna tränar bra överlag, men dom är inte riktigt lika långt komna just nu. Vissa har dragits med hosta andra med växtvärk, men överlag är jag nöjd med dom.
Når isen släpper och Arvikatravet är i bra skick då skall vi börja åka dit och köra fort med dom små. Det är något jag verkligen ser fram emot.

Vi har redan börjat göra klart med dom första 1 åringar men det finns platser kvar i unghästpaket.

Lämnad stallet har G.Man Tooma gjort. Vi fick honom inte att fungera och jag rekommenderade ägaren att testa honom hos någon annan. Vi önskar lycka till!

Ny i stallet är Roland. Han är 20 år gammal och är Tindras shetlandsponny. Bild på dom 2 kommer senare!

Träningsrapporterna är uppdaterade, trevlig läsning!

Ta hand om er!
/Paw

Athos har lämnat oss…..

Foto:Kurt Einevåg

Vår underbara gråhund Athos fick igårnatt lämna jordelivet. Då han blivit akut sjuk var det bästa att han fick somna in, tråkigt är det men vi hoppas han har det bra nu och slipper ha ont.

Romme igår var helt okej, G.man Tooma fortsätter spöka till det för sej, dock såg han finare ut än på länge, så vi hoppas behandlingarna har hjälpt och att hjärnkontoret hänger med till slut, startar igen på Färjestad på måndag om han kommer med. Erste Tooma var ute i ett amatör/ungdomslopp, fick rygg ledaren och var okej, stumnade lite sista 150 m och det hade vi väntat oss då han varit borta i 6 mån. Startar igen på Rättvik om två veckor, bör då vara betydligt  bättre!

För övrigt så tränar vi på hemma, de som vintertränat ska nu börja putsas av med snabbjobb. Sen blir det en massa starter i april. hoppas och tror att det blir en rolig vår/sommar!

Tvååringarna har börjat gå snabbjobb och de ser fina ut. Tränar mellan 45 och 2 min. Så fort banorna blir bättre börjar dom gå rundbanejobb.

Tindra växer och blir stor, hon har börjat intressera sig mer och mer för hästarna, tror vi har misslyckats med våran plan att hon INTE skulle tycka de va kul… Så vi får se om vi kanske kan hitta en liten fyrbent åt henne snart som hon kan hålla på med.
Min mage växer och blir större, De närmar sig med stormsteg!! Har slutat köra lopp, återkommer stark och med massa iver till sommaren:)

Ha en fin dag!/Jenny


Våren kommer, fast inte riktigt än…

Det är vinter än så länge, men det känns vi går åt bättre tider! Idag va det + 7 grader i Mangskog.

 

Hästarna tränar bra. Snart blir det start för G.Man Tooma och Erste Tooma som har varit fina i intervallerna. Dom blir anmäld till Romme den 11.
Följa John och Joy Brodda börja träna tuffare nu, sen blir det 4 veckors tuff träning i backorna.
Fantastic Tooma sköter sin träning fint. Han är än så länge lugn och fin. Håller han sig såhär lugn då kan han få en fin vår och sommar.
Mårten Marje och Goody Tooma går sina jobb i backen. Dom känns fina bägge 2.

Actionman Em gick istrav i går lördag. Han gjorde ett bra lopp och jag fick dom svaren jag ville ha. Nu blir det kval lopp den 18/4.

Västerbo Cointreau och Diamond Of ém fått penicillin för halsinfektionen.

Delux Tooma och Sir Scharstein är behandlade.

Oil Burner är såld och har länmad oss. Vi önskar lycka till, till världens snällaste Olle!!

2 åringerna sköter sin träning på bra sätt. vi kommer börja åka in och köra banjobb så snart isen släppt och det är bättre banor i Arvika.

Imorgon skall vi träna 2 åringerna och sen skall Mårten och Goody gå jobb i backen. Slutligen skall jag ut och jogga Fantastic. Kan bli en kanondag!!!

Ha det bäst, det skall vi!!
/Paw