Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Mårten fixade välförtjänt seger till 91 ggr pengarna

417788_10151869561648761_691385587_n

Foto: Jenny ”fototarzan” Ryman

Med allt oflyt och strul i loppen ifjol var han verkligen värd en seger och den fixade han med marginal. 15,8 i första starten för året är rätt bra!!:)
Nöjda ägare tränare och skötare!!! Mårten var rätt nöjd med sej själv också för den delen:) Nu siktar vi framåt och hoppas att flytet fortsätter. Han startar igen om ett par veckor.

Idag jobbar vi på hemma på dagen sen ska Paw till färjestad och köra en ikväll. Sen siktar vi på Åmål och bakvarv på fredag med Goody Tooma. Sen ska Paw dra direkt vidare till stockholm och arlanda för vidare transfer till Estland med Mats Gabrielsson. Jag åker hem och jobbar hemifrån.

Ha en kanondag det ska vi ha och njuta av segern igår:)
//Jenny

 

Connie duktig på valla

Mårten Marje premielopp

I fredags var vi på Solvalla med Västerbo Cointreau, fick 3e ytter och valde att sitta kvar när det styrdes på 800 kvar, vilket resulterade i att vi satt bomfast till 150 kvar, när han väl fick lucka kunde han inte ta något, avslutade 12 sista 500 och var absolut inte tömd i mål. Med en bättre resa är han med långt framme och vi ser fram emot en rolig sommar med honom!!:)

Idag ska vi ladda mot Årjäng och årspremiär. Hoppas på bra väder och fin bana!

Ha en bra dag och ta er till årjäng om ni kan TRAV ÄR BÄST PÅ PLATS//Jenny

 

Fina rundbanajobb!

peppes vera

Efter dom fina prestationer som Västerbo Cointreau och Diamond Of Em har visad under förre veckan va vi spända på att åka in och köra banjobb med Mårten Marje, Följa John, Goody Tooma och Fantastisk Tooma.

Mårten va inne måndag och han va JÄTTEfin! Han joggade 22,9/2100 med full spänst och snabb avslutning. Han gör säsongdebut på söndag, men fick ju tyvär dåligt läge.

Följa John testades med helstängt och det va bra. Han skärpte till sig ordentligt och kändes riktigt fin. Han skall få ett jobb till om 14 dagar sen borde han vara startklar.

Goody Tooma testades i backvarv vilket inte va det minsta problem. Hon gick 24/2100m ensam och i öppet huvudlag. Hon kändes fin men lär säkert behöva ett lopp i kroppen. Säsongdebut i Åmål nästa fredag siktar vi på.

Fantastic Tooma va inne och känna lite på banan. Han va jättefin. Lugn och sansad joggade han 35/2100 och kändes helfin. Det är dock ett tag kvar till start på honom.

Idag är det banjobb med ett gäng av 2 åringerna.

Ha en fin dag, det skall vi!!
/Paw

Hoppas det har vänt nu:)

Bjerke 5 Feb. 2013 974diamond50kvar

Gårdagen på Drammen slutade med seger igen för Diamond of’em, årets tredje vikoria för henne är bärgad. Hon gör det jättebra.Hon orkade inte svara upp ledningen från innerspåret utan fick rygg, på första långsidan tryckte dom till och hon fick överta enkelt. efter 200 m till rumplar hon till och tar 3 galoppsteg och lyckas där trampa av sej en framsko. Diamond löste detta bra ändå och gick undan till en relativt säker seger på en mycket svårsprungen bana. 21.3 blev segertiden. 


Vi hoppas att våra halsinfektioner ska ge med sig nu och att hästarna ska få starta på lite kontinueligt!!

idag ska vi till banan med mårten marje är det meningen, hoppas det inte är för tungsprunget bara. sen är det en tur till Nina i eftermiddag med Actionman EM för böjprov och halskoll.Ha en fin dag!/Jenny

Uppåt form

Västerbo Cointreau.kurt001

Foto: Kurt Einevåg

Igår va vi i Eskilstuna med Västerbo Cointreau och Actionman Em.

Actionman va först ut. Efter en stökig start vart vi vart lite störde och tappade mark hamnade vi till slut bra till i 3 utter. 800 kvar kom det attack back i från, men det stod tidigt klart att Actionman inte va som bäst. Vi hade svårt att följa och även om Actionman kämpade va han kunde va vi aldrig segerfarliga. En 6 plats på rekordet 19,0/2140. Efter loppet hostade han och idag på morgonen va han förkylt. Nub blir det veterinär på måndag.

Västerbo Cointreau va ute i lopp 6. Jag tog det lugnt från start, och hamnade bland dom sista i fältet. 600 kvar kom vi ut i 2 spåret och jag styrde ganska direkt på i ryggar i 3 spår. Han sprang och skiftade i travet och tappade lite meter på det men väl inne på upploppet gick det att köra, och vilken avslutning han gjorde från absolute jumbo vart vi 4 på rekordet 16,5/2140v. Cointreau gick utan skor för första gången på ett år och det kändes mycket bra!

På lunchen va jag på Axevalla och körde fina Reptilia. Tyvärr vart det tvärstop efter 600 meter och vi brakade upp i fram förvarande ekipage och då va den dagen förstört.

Nu laddar vi för Drammen på söndag!

Trevlig kväll!!
/Paw

Måndag morgon!

peppes vera

Lördag va vi inne på Arvikatravet med Neverendingdream, Julius Star, Vanilla Racer och Almerfaks.

Julius Star, Vanilla Racer va fin, dom visade fin fart och kommer gå provlopp nästa helg. Neverendingdream va mest stökig och dum, men blev väldig trött så han kanske inte är helt pigg. Almerfaks va mycket fin, och han visade fin fart.

Söndag va vi inne med Cash A Cheque Em och Beau Malheur Em. Dom va dunderfina och visade fin fart och förståelse för jobbet. Med andra ord en lyckad helg.

Idag har vi mycket att köra hemma, sen laddar vi för en heldag med trav imorgon. Axevalla bjuder på lunchen innan det är kvällen i Eskilstuna.

Ha en fin dag!!
/Paw

 

Underbar vårdag!!

Foto: Kurt Einevåg.

Igår va vi inne på Arvikatravet med ett gäng hästar för första snabbjobbet efter vintervilan.

Banan va inte 100% men jag vill påstå den inte va ett dugg sämre än Färjestads bana har varit hela vintern. Troligen va banan mera skonsam för hästarna!!

Underbart väder och många nöjda hästägare som va och se sina hästar.

Med oss hade vi:
Följa John som gick ett jobb efter 25,9. Han håll ihop travet bra och han kommer gå fram ordentligt med detta. Nästa jobb blir den 13/4

Joy Brodda gick sitt 2100m jobb efter 23. Tyvär va hon inte så fin som jag vill hon skall vara. Nu blir det en date med Up Front Larry och mammajobb på heltid.

Goody Tooma gick lite lugnare. Hon joggade 27/2100 med en ganska snabb avslutning. Hon kändes fin och kommer gå ett provlopp den 13/4

Diamond Of Em gick 27/2100 i långvagn. Hon kändes mycket fin på det. Hon testades med rycktussar för första gången vilket föll väl ut. Hon startar på Drammen den 14/4.

Mårten Marje va dagsbäst. Han JOGGADE 24/2100 med 22 sista 1000 och mycket sparad. Han va lite tung i kroppen, men han har utvecklats enormt över vintern. Det blir ett tuffare jobb den 13/4 sen siktar vi på Årjäng den 21/4.

Västerbo Cointreau gick 25,3/2100 utan att behöva bli andfådd. Han känns jätte fin, och jag siktar på barfota runt om på eskilstuna!

Imorgon skall vi åka in med Julius Star, Neverendingdream, Vanilla Racer och Almerfaks. Dom är 2 år alla och det blir deras debut på travbanan.
På söndag kommer Nicki och Mats hit och skall hämta underbara Emma och då åker vi in med deras fina Beau Malheur Em och Cash a Cheque Em.

Det rör ordentligt på sig nu, så se upp!!;)

Ha en underbar helg!
/Paw

Första banjobben!!

Imorgon blir det dom första lätta banjobben för hästarna som har vintertränad. Skall bli jättespännande.

Vi lastar: Joy Brodda, Följa John, Goody Tooma, Mårten Marje, Diamond Of Em och Västerbo Cointreau.

Är banan bra blir det säkert att vi åker in på lördag och låter några av 2 åringarna leka runt lite.

Träningsrapporterna är uppdaterade, trevlig läsning!

Ha det bäst, det skall vi…;)
Paw