Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Igår banjobb, backen idag!

peppes vera

Igår va vi till banan med ett gäng och körde fort. Det va lite blandat resultat.
Sir Scharstein va mycket positiv på 22/2100 med mycket kvar. Pulsen va bra efter oxå. Han behöver nog ett lopp i kroppen, men han känns stark.
Hallon Tooma gick 38/2100 i långvagn på ett okay sätt. Hon verkar stark, men har lite träningsvärk.
Västerbo RealHigh va okay på 44/2100m. Han är ju stor och slapp(168cm) och behöver mera styrka. Fin iövrigt.
Almerfaks va mycket fin på 1.57,5/2100 med 1.55 sista 1000. Premielopp till midsommar.
Kringelandsserina blev halt under jobbet och det ser sådär ut. Hon har ju tidigare varit gaffelbandsskadat.
Beau Malheur Em med pappa i vagnen denna dagen, och gud vilken travare!! Hon joggade 35/2100 med MYCKET sparad. Nu sikter vi på premie.
Vanilla Racer fick ett jobb inför kval den 9/6! Hon kom ut på en regntung bana och joggade 35 första 1600 och avslutade sedan 20 sista 500. Hon är FIN! Blir nog någon start i höst.

Idag skall det köras häst på hemmaplan. Mycket roligt på g idag.
Intervaller skall NiNi Moss och Julius Star gå. Backen får besök av Odds On Moss, Hombre Tooma. Sedan skall vi köra motion med en massa. Erste Tooma, Västerbo Cointreau, Västerbo Comanche, Diamond Of Em, Fantastic Tooma, Neverendingdream, Geena Tooma.

Imorgon styr vi bilen mot Mantorp och v75 med underbara Diamond Of EM. På Aftonbladets travsida 365 kan du läsa va Johan Arneng som äger henne tror om chanserna (Johan och Emmelie har 2 uppfödninger med i samma lopp) länk HÄR

Nu skall vi njuta av solen!
/Paw

Det ruller på!

Delux Tooma
Foto: Kurt Einevåg

Det är högt tempo i stallet för dagen. Vi har bytt ut lite hästar på slutet. Delux Tooma, Nick Name och Följa John har alla lämnat stallet. In i stället har vi fått Hallon Tooma, Geena Tooma och Hombre Tooma.

Första premieloppet är nu avklarat. Först ut va Västerbo Comanche som lekande lätt joggade 29,1. Efter mål fick han springa på en bit. 22,8/400m stannade klockan på. Nu blir det kval på Örebro den 9/6 tillsammans med Vanilla Racer om allt är väl. På måndag den 3/6 skall Cash  A Cheque Em gå sitt premielopp i Årjäng.

På lördag startar fina Diamond Of Em på v75 på Mantorp. Hon har tränad bra efter sista starten, men fick ett lurigt 4 spår.

Våran fina Racer F.H. fick sitt första föl nyligen. Ett jättefint stoföl med Mr. Pine Chip som pappa. Hon går åter till Mr. Pine Chip.

Träningsrapporterna är uppdaterade, så det finns lite läsning där.

Sköt om er!
/Paw

Topp prestationerna avlöser varandra

mårten marje ögon

Det känns som att stallet håller toppform för dagen, i söndags på Bjerke satt Mårten Marje fast med rubbet sparat till 100 kvar, och hann aldrig få upp farten förens vi var i mål. Kom in helt oberörd på nya rekordet 15,0 2000 m auto. Tror vi kommer få en rolig säsong med honom.
En till som håller toppform är Diamond ofém, som igår startade på Solvalla, slutade tvåa på 13.8!!! 1600m  Volt!!! i sin 8e start. Vi är ruggigt nöjda med dessa två 4 åringar och nu siktar vi framåt mot större uppgifter:) Västerbo Cointerau var också med till valla med fick ett alldeles för tufft lopp med tredjespår i första sväng och sen dödens en bit innan han blev avlöst. Höll länge ändå men tröttnade på upploppet. Tror också han blev ömfotad bak då hans fötter var helt slut efter loppet. så han får ta igen sig 3 veckor nu och slicka såren så kommer vi igen!:)
Idag ska vi till banan med tvååringarna
. Fullt upp hela tiden!!
Ha en fin dag de ska vi!:) /Jenny

2 åringerna är fina!

upshot vaktar

Vi va i Arvika och körde banjobb med ett gäng 2 åringar i torsdags.

Cash a Cheque Em gick 44/2100m på ett mycket bra sätt.Almerfaks gick 2,10 joggandes, kändes fin.
Västerbo Comanche sprang enkelt 40/2100. Känns premieklar.
Vanilla Racer sprang snabbast av alla, hon gick 36/2100m ensam.
Västerbo Realhigh gjorde sin debut på en travbana. Det gjorde han på ett övertygande sätt. 44/2100m i långvagn med 68 i puls!!

Nästa torsdag skall vi in och köra fort igen med ungdomarna. Det blir i heat som kommer se ut såhär:
Heat 1: Almerfaks + Vanilla Racer
Heat 2:Vanilla Racer + Västerbo Realhigh
Heat 3: Beau Malhuer Em + Cash a Cheque Em
Heat 4: Ni Ni Moss + Kringelandsserina
Heat 5: Västerbo Comanche + Kringelandsserina

Övriga 2 åringar går jobb hemma på gården.

Lite nya hästar har anlänt gården. 4 1 åringar och 2 2 åringar.
Carrera Carjan sto e Quevert som skall köras in och gå på bete.

Cadillac Carjan hingst e Kiss Francais som vi skall sälja i andelar.
Ontheglide sto e Handglider som skall köras in och gå på bete.
One Kiss sto e Kiss Francais och skall köras in och gå på bete.
Hallon Tooma sto e Tom Ridge som tränar 1.30
Honbre Tooma hingst e Mr Pine Chip som tränar 1.35

Västerbo Cointreau och Goody Tooma startade på Axevalla i tisdags. Det gick inte alls bra. Bägge felade bort sig. Goody felade in i första sväng, men jag tyckte nog hon va lite seg efter. Vi har kollat upp henne efter det och fixad lite smågrejor.
Västerbo Cointreau slog i vagnen men kändes iövrigt ruggigt fin och jag tror faktiskt det va segern som han hoppade bort.

Emma som är uppfödare och ägare till Actionman och Beau Malheur Em fick äntligen sin licens till ponnytravet. Stort grattis från oss i Mangskog.

Trevlig helg på er!!
Paw

äntligen lite värme

2 åringerna limping shrimp + mårten marje

Efter en seg vår har det äntligen kommit lite värme, de är nog det som behövs för att gräset ska växa och löven slå ut! Vi har haft en kanondag i Åmål, 20 grader och strålande sol, paw körde två amatörhästar som inte var som bäst för dagen, men för övrigt var det kanon.
Mårten kom med som första reserv på Bjerke på söndag, spår 1, vi liftar med och hoppas på nytt rekord och pengar med hem. Kul att ha häst med en sån dag i vilket fall som hellst. Tror även vi får se ren utklassning i OGP av Maharajah. Tror inte många slår honom över medeldistans!
På onsdag kommer det hästägare hit och ska vara resten av veckan, ska bli kul, tindra ser fram emot det, det var länge sen både hon och vi såg dom, hoppas även att  Racer F.H.  orkar kläcka nu så dom hinner se den innan dom åker igen:) Hon var beräknad idag, tyvärr tror jag det tar ytterligare ett par veckor innan de blir nåt.
Torsdag ska vi till banan igen med tvååringarna. Alltid lika kul att se från vecka till vecka hur dom utvecklar sej. Det börjar väl närma sej med premie för en del av dom.
I fredags var vi på Årjäng med Diamond ofém och Följa John, Diamond var 4:a på 14.3, avslutade 12 sista 800 i tredjespår, gjorde ett kanonlopp utan att kunna rå på vinnaren. Pigg och glad efter så förhoppningen är att hon startar på Solvalla den 15:e. John gjorde ett kanonlopp han också, fick rygg ledaren och fick lucka 500 kvar, orkade inte rå på den, det gick 12 sista 500, mycket fortare kan han nog inte springa. Så vi va nöjda, han behövde loppet då han inte startat på 10 månader. Det absolut positiva var att han höll ihop travet vilket har varit hans stora problem innan. Startar igen då det finns passande lopp.
Ha en bra kväll!!/Jenny

Banjobb

DSC_2635

Almerfaks och Kringelandssirena
Foto:Jenny Ryman

DSC_2662
Beau Malheur EM
DSC_2661

Idag har vi kört banjobb med tvååringarna. De flesta var vi mycket nöjda med.Beau malheur EM: 42 2000 m på ett mycket imponerande sätt.
Cash a Cheque EM: 43 2000 m kanon!
Julius Star. okej på 55, växer nog igen.
Neverendingdream: Stökar och bråkar, visar enorm fart men måste skärpa sej först
Västerbo Comanche: Blir bättre och bättre, kan springa riktigt fort.
Almerfaks: 2,05 på ett okej sätt.
Vanilla Racer: 42 2000 m springer fort bitvis.

Kringelandsserina gick 42 på ett bra sätt med linda. kvalar den 10:e

Nu laddar vi mot Årjäng med Diamond och Följa John på fredag. Ska bli intressant!
Ha en bra kväll/Jenny