Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Sådär midsommar…

tindra midsommar

Midsommaren bjöd på trav fredag och lördag för min del. Först ut under fredagen i Årjäng va Tanja East som va klart positiv. Hon fick ett snällt lopp i ryggar och hade lite sparad i mål som 7. Sen började det häxa. Gilda East vart störd av en konkurrent i sista sväng. Kändes mycket stark i det läge, och Reptilia felade bort sig efter 50m. Hon fungerade inte riktigt på den lösa banan. Lördag va det åter till Årjäng först va det premielopp med Almerfaks som gjorde jobbet även om han hade lite mykcet idéer för med och springa och titta. 1.50/1000 EFTER mål säger sitt. Sen körde jag Princess Of Angela som fick max med sig i ett 7 pris. Slutligen va det Ride Of Clicquot som det dock inte va så mycket tryck i och tyvärr felade hon bort sig ur sista sväng.

Fina Upshot Neyenrode har fått sitt första föl. Hon  Fick en fin hingst efter Quevert. Grattis till ägaren Bertil Andersson!

Tisdagen gick med att köra banjobb i Arvika. Med oss hade vi 6 stycken. I första heatet gick Mårten Marje och Erste Tooma. Dom joggade runt på 25/2100m och kändes fina bägge 2.
Sen kom vi ut med Goody Tooma och Diamond Of Em som efter ett ganska lugnt första varv va fina i en snabb avslutning. 24,5/2100 med 20 sista 500m på ett tilltalande sätt.
Avslutningsvis körde vi Julius Star och Hombre Tooma som bägge gjorde ett riktigt bra jobb. Nu blir det premielopp för dom båda under juli.
Hemma körde jag intervaller med Västerbo Comanche och Ni Ni Moss som bägge sköter sig på ett bra sätt.

Igår va jag till Nina Lundin med Actionman EM och vi kunde konstatera att hans framkota måste opereras, vilket blir gjort så snart Nina har haft semester.

Samtidigt va Jenny på sjukhuset i Karlstad för kontroll, tyvärr har hon fått havandeskapsförgiftning och är nu inlagt. Vi hoppas att den lilla bebisen snart kommer ut och hälsar på oss istället.
Allt vart ju lite rörigt igår, men tack vara Jennys farmor och farfar så löste allt sig på bästa sätt.

Idag skall det köras häst på hemmaplan i regnet.

Simma lugnt, det gör vi!
/Paw

 

Runaway Rick överlägsen!

tindra och paw

I söndags va vi till Åmål där jag körde premielopp med finfina Beau Malheur EM. Hon joggade på i ledningen på ett underbart sätt. Först i mål på tiden 29,0 med mycket sparad. Sista varvet gick på 26,5 och sista 500 24,8!! Hon får träna på nu, sen kommer hon ut nästa år.Blackward kändes grym, men vart lite för taggad efter start, och slängde sig i galopp. Han va stark efter galoppen, och jag tror han kommer vinna lopp snart.
Slutligen körde jag Johan Jonssons Runaway Rick som från springspår tidigt fick grep om ledningen, och väl där va jag inte sugen på att släppa. Micke Linderoth håll tempoet uppe och första 1000 passerades på 15,5! Vi körde barfotat fram och jag tyckte hon blev lite rullig av det, så ca 1000 kvar drog jag norsken för lättare kunde hålla henne på bettet. Hon blev dock ruggigt pigg av detta och brisade undan till en mycket enkel seger på nya rekordet 15,6 /2100 volt! Hon duger bra i klassen framöver!

Idag va vi inne på arvikatravet och körde banjobb med Erste Tooma och Goody Tooma. Dom va fina bägge 2. 25/2100m. Goody skall jag ändra lite på till nästa banjobb nästa vecka annars va det mycket bra.

Hemma har vi kört på idag med. Hallon Tooma, Odds On Moss, Geena Tooma, Västerbo Realhigh, Hombre Tooma gick motion i backen. Diamond Of Em och Mårten Marje gick jobb i backen. Hombre Tooma verka ha lite växtvärk, alla dom andra tränar starkt och verkar fina.

Igår gick NiNi Moss, Almerfaks och Julius Star jobb i backen och dom va fina alla.

Sköt om er!
/Paw

Peppes Vera har blivit mamma!

peppes vera
Idag fick Peppes Vera sitt första föl. Ett fint sto efter Quevert. Jenny fundera på namnet verassuprice…

Idag va vi inne och körde fort på Arvikatravet. Banan va som vanligt i kanonskick! Almerfaks joggade 2,02 / 2100 ensam på ett riktigt bra sätt. Hombre Tooma gick 44/2100 utvändigt om häst med riktig mycket sparad. Han kommer få ett jobb till innan premieloppet.
Efter vi hade kört fort skulle jag titta på en häst åt en kompis, och lyckades och bli sparkad riktigt ordentligt över smalbenet, så nu hoppar jag runt på 1 ben…. Klantigt!

Igår va vi i Årjäng med 2 stycken. Sir Scharstein klev iväg felfritt och fick sedan dödens sista 1100m. Via 15,6  sista 1000 fick vi med oss 2 platsen med oss hem. Det va ett riktigt positivt besked av lilla fuxen. Hallon Tooma va med och hon joggade sitt premielopp hem från dödens vann hon på ett bra sätt med mycket sparad på 30,2 på den tunga bana.

I tisdags va det Arvika som bjöd på eftermiddagstrav. Jag hade 5 uppsittningar. Västerbo Cointreau va enda hästen från egna stallet, tyvärr fungerade han inte på banan och han hoppade troligen en pallplacering bort in i sista sväng. Reptilia gjorde det bra i ett minicomeback där hon från rygg på ledaren bärgade 2 platsen. Lysjö Glimmer tappade travet helt sista 700m men fick med sig ett 5 pris. Nicole S.T. gjorde allt hon kunde, men vi fick inte en ända hygglig rygg någon gång, och det är bara att glömma detta lopp för hennes del. Pearl Of Angela fick en fin resa i 3 inner och kvitterade med en 3 plats.

Söndagen gick med en resa till Örebro. Vi skulle kvala 2 fina 2 åringar. Västerbo Comanche gjorde det okay. Magnus bara joggade runt honom på 27,9. Vanilla Racer har ju tränad ganska mycket snabbare än Comanche, tyvärr hade hon en infektion i kroppen som gjorde hon inte fungerade alls. Slutligen körde jag Tomas Gustavsson fina Gilda East. Hon va fin i comebacken och knep 4 priset efter ha travet i ledningen hela vägen.

Sköt om er!
/Paw

 

Upp och ner

2 åringerna limping shrimp + mårten marje

Trav 3 dagar på rad med lite blandat resultat. Måndag i Årjäng va en hygglig dag där alla mina styrningar fick med sig pengar hem. Västerbo Cointreau blev tempotorsk, men kändes fin. Tisdag i Åmål blev det startgalopp med Sir Scharstein, sen sista peng. Han har fart men är svår. Onsdag  va vi till Bollnäs med Mårten Marje och jag trodde faktiskt en del på honom. Han va dock inte riktig som vanligt i loppet. Han sprang och rullade och även om han gjorde det bra va jag inte riktigt nöjd med stilen, det hela slutade oxå med galopp som 5:a 30m. innan mål. Vi får kolla upp honom och se om något stör, sen kommer vi tillbaka.

Igår torsdag va vi till banan med 4 2 åringer. Hombre Tooma och Julius Star gick tillsammans och dom va mycket fina på 40/2100 med krafter kvar, sen gick Beau Malhuer Em och Hallon Tooma 36/2100 bägge va mycket fina och är redo för premielopp.

Idag blir det att köra hemma med ett gäng. Intervaller skall Ni Ni Moss gå, och i backen skall Västerbo Cointreau, Sir Scharstein, Geena Tooma gå.

Motion skall Diamond Of Em och Goody Tooma gå.

Läste om det nya sparpaketet. Känns ju sådär för sporten. Jag kan inte fatta att man innom ledningen i ST/ATG inte gör mera för BREDDSPORTEN. Antalet amatörer har gått ner med ca 50% kan det inte påverka omsättningen?? Jag tror antalet hästägare har minskat, kan inte det på verka omsättningen??

Fundera på detta, det skall jag göra, fast bara lite..;)

/Paw

4 veckor kvar nu….

Lillebror130130

…Tills det är beräknat att storken ska komma:) Vi (speciellt jag) väntar riktigt nu då det börjar bli rejält tungt…….

Årjäng igår med Cash a Cheque EM som gick sitt premie på 33.1g. Var kanonfin! ska nu kastreras och sen tränas på för att starta som 3åring då det inte är någon tidig häst…
Västerbo Conitreau var 6a, blev tempotorsk och hann inte fram riktigt, avslutade så snabbt han kan utan att trassla in benen för mycket då han fick gå med skor. Startar igen på Arvika på tisdag, offensivt hörde jag nåt om…. vi får väll se, ägaren är inte riktigt med på det men;)
Idag har vi varit i Åmål med Sir Scharstein, hoppade när han kom fram till bilen, kom ikapp och var med som 6a i mål. Var varken bra eller dålig, det som var positivt var väl att han bara hoppade EN gång……. Får starta när det finns passande lopp igen, svårt med en häst som varken kan gå voltstart eller bilstart…. Pust!

Nu laddar vi för Bollnäs med Mårten Marje imorgon. invändigt och hoppas på högt tempo så tar han många till slut!:)
Ha en bra kväll!/Jenny

Diamond verkar piggare!

Bjerke 5 Feb. 2013 974diamond50kvar

Diamond Of EM skulle ha startat på v75 igår, men vi fick tyvärr stryka henne på grund av blodförgiftning.
Nu har hon fått medicin i tre dagar och hon verkar på bättringsväg. Nu är det bara hoppas detta inte blir långdragigt.

Fredagdagens träningspass hemma va alla till belåtenhet. Flera som känns RIKTIGT fina!

Nu blir det trav tre dagar på rad. Årjäng måndag, Åmål tisdag och Bollnäs onsdag.

Nästa söndag kvalar vi dom första 2 åringarna!!! Vanilla Racer och Västerbo Comanche är det som är först ut.

Trevlig söndag på er!
/Paw