Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Full fart

DSC_2628

…är det som vanligt här. Hästarna tränar på, tvååringarna som gått premielopp går tungt i backen nu, ska börja tränas ner i tid snart och sen går dom en vinter i backen. Så är dom björnstarka när dom kommer ut till våren! Nån som inte gått premie än är Odds on Moss men hon utmärker sig till det positiva hela tiden. Igår gick hon 38 på rakbanan, och den är svårsprungen!! Både Odds och Nini ska in och gå banjobb om två veckor.
Actionman EM mår bättre nu, njuter av att äntligen få gå ut i hage efter operationen.

Diamond var ute i kval till breeders crown i söndags, tyvärr slog hon ihop och galopperade innan bilen släppte. Så var den dagen förstörd, paw körde 12 i ett varv och körde sedan ut, och vi får ta nya tag, vi tror det var orutin mest..  Mest troliga är att hon startar på solvalla den 9:e.

DSC_2816
Nu ska ja och Connie ut på ett dressyrpass på ridbanan!

ha en fin dag!!/Jenny

Västerbo Cointreau:)

1014041_10153055060990387_90362097_n

…Tog igår andra raka segern, fick gå först i 3:e sista 800 och kopplade grepp 100 kvar, var riktigt bra, 10,7 sista 800 är starkt!!!! och han har åter visat att han är så bra som vi hela tiden vetat om. Extra kul var det att delägarna Team Wire to Wire var på plats, det var deras första seger sedan 2008, det kallar jag tålmodiga hästägare!!!!:) Olivia var självklart med och hon lär få vara med VARJE gång Connie startar då hon verkar vara hans lilla maskot:)
Idag jobbar vi på som vanligt, laddar för Hagmyren på söndag och uttagningar till Breeders Crown med Diamond ofém, då åker Johannes med henne, jag blir hemma och sköter resten:)
Hoppas hon kan få med sig en slant iaf!
Denna värmen är jobbig för både folk och fä och vi försöker börja köra innan det är som varmast på dagen. och det ser ut som det ska fortsätta ett tag till.
Hoppas ni får en fin dag och ni glöm inte att DRICKA!! Kram på er!/Jenny

Högform!

Sir Scharstein (Dk) (4)
Sir Scharstein vid sin senaste start på Årjäng. Foto: Kurt Einevåg.

Våra hästar verkar riktigt på g för dagen. I lördags startade Sir Scharstein i Årjäng och jag va mycket nöjd med honom på nya rekordet 16,4 /2140 volt. Man skall komma ihåg han bara har 11000 på sig och att det faktiskt bara va 3 gången han gick felfritt. Vinst nästa gång??? Samma dag startade Mårten Marje men han fungerade inte alls på den lösa bana. Det är otroligt att ingen i Årjäng vill höra på oss aktiva och försöka ställa banan i bättre skick…
Måndag va det Arvikatravet som gällde för 3 stycken. Geena Tooma gjorde debut för oss och va i behov av lopp i kroppen. Hon felade efter 50m men gjorde det godkänt efter det. Nästas gång kommer hon gå lättare balancerad och då går hon felfritt. Goody Tooma hamnade helt fel på det från sitt bakspår blev det 4 inner, och när första 1000m gick efter 20,5 då gick det inte att ta mycket. Hon gick 14 sista 800m i 3 spår och va inte trött i mål så det va bra. Diamond Of Em gjorde comeback och fick efter lite spetskörning ett fint lopp i rygg på ledaren där vi satt fast in i mål med sparad. Hon kändes mycket fin och vi startar på.
Onsdag va jag till Lindesberg för att kvala Blackward och köra Reptilia. Blackward va dock lite för peppad och vart utkört, men Raptilia va duktig 3:a efter trafikproblem.
Idag torsdag va jag och körde Runaway Rick i Örebro. Efter en lugn inledning fick vi dödens efter 500. Varvet satte vi tryck på ledaren som vi synade honom ordentligt hela sista varvet och kunde koppla grepp på honom 150 kvar. En toppen insatts.

stortrav i arvika

erste tooma

Igår var det Arvikas stordag, kanonbra gjort av Irene och arvikatravet som fixade en fin dag och fina tävlingar! mycket folk och härlig stämning. Vi hade med Diamond ofém, Goody Tooma och Geena Tooma. Alla skötte sig och fick pengar med sej, Diamond var 3:a satt bomfast bakom Goopduon som satt i ledningen och dödens, hon vinner nästa gång! Geena slog ihop efter 50 m och galopperade, tappade position och hamnade sist, sprang sen med till ett 4:e pris, ändrar lite utrustning till nästa gång så hoppas vi hon blir bättre, huvudsaken att hon skötte sej, hon har haft en förmåga att bli het innan. Goody hamnade tråkigt till från sitt 8e spår i volt och satt fast som sista häst, fick backa runt och gå runt i spåren sista 800, avslutade 14 sista rundan och det är inte lätt att ta meter då, gick med sej ett 5e pris iaf och hon vinner också med bättre läge nästa gång!
Jag körde luxury star f. i lärlingsloppet, och jag måste säga att de är skönt att va igång igen! slutade först utan pengar men kändes bra för övrigt och 1600 m nästa gång så är hon med långt fram då hon kändes väldigt ”morsk”:)
Paw och Johannes jobbar på för fullt och jag har pappersdag, ha en fin dag alla!!:)
/Jenny och Olivia                  
DSC_2782

Olivia började sitt traväventyr i vinnarcirkeln

Vasterbo_Cointreau_segerdef

…Med bästa Västerbo Cointreau som ÄNTLIGEN fick visa vad han går för. Efter galopp i starten satt han sist och jag trodde att nu är det kört, gick på i 3:e 1000 kvar men fick en dålig rygg och fick runda i 4:e innan han var framme vid täten där han rent utsagt lämnade dom andra, sååå underbart!!!!!!!!! Känns som vi hittat rätt till slut. Älskar denna underbara häst. Med i vinnarcirkeln såklart lilla Olivia som gjorde debut på trav och vilken debut sen:) Paw fick också ett roligt samtal från sport/travbanechefen i Åmål idag där vi fick beröm för att vi vågar visa känslor och bjuda på oss själva. Det värmer!! TACK!
Nu laddar vi mot Årjäng på lördag, hoppas stallformen håller i sej.. Vi körde iaf jobb med mårten i början på veckan och är han så fin på lördag ja då vet ja inte va långt de räcker….. *rysningar*

581068_10151664605324386_846898094_n


…. Vill också välkomna Johannes Youseff i teamet och hoppas han ska trivas hos oss och att vi får många roliga dagar ihop!

Mitt blodtryck skenar fortfarande iväg så nu har vi höjt medicinen och hoppas det ska hjälpa, jag går runt lite på halvfart än så länge, myser med barnen och njuter av vädret:)

Ha en bra kväll!/Jenny

uppdatering från sjuksängen

DSC_2784 DSC_2785 DSC_2786 DSC_2780 DSC_2781 DSC_2782

..Som ni kanske förstått så har jag och Olivia inte fått komma hem än, anledningen är att jag har fått högt blodtryck som de inte riktigt fått fatt i utan det har skenat iväg. Jag känner inget av det och det gör ju allt mycket svårare att ”hålla fred och lligga still” de är ju inte direkt min starka sida. Men har väl efter många om och men fått insett att dom släpper inte iväg mej förens det är under kontroll och enda sättet är att försöka lugna mej för trycket går upp bara av stress…
Så de har varit några tunga dagar här efter att hon föddes men jag hoppas jag ser slutet och att vi snart får komma hem.. Har en liten tanke om att jag kanske kör lopp igen under v75 helgen hemma nästa helg:)


Lilla Olivia kom till oss i Måndags efter igångsättning. Hon vägde 3350 g och var 50 cm lång. Allt frid och fröjd med henne och hon äter och är nöjd med livet:)
Igår var storasyster här och kollade på de lilla livet för första gången, stor i ögonen och enormt stolt, de va ju hennes bebbe;) Blir nog första barnskötaren de där!
1011802_10151996216030130_1577503588_n

 

För övrigt är verkar det rulla på som det ska hemma, med mcket hjälp från alla snälla människor vi har runt oss, ingen nämnd ingen glömd. Utan er skulle de aldrig ha fungerat….

I söndags trodde vi att det skulle titta ut en bebis så då fick vi stryka Diamond och Mårten i Årjäng, men hon lurade oss och jag skickade hem paw sent söndag kväll, måndag morgon hade fortfarande inget hänt så han siktade på Arvika på lunchen, dock han precis skulle åka så hade ronden gått och det blev bestämt att jag skulle sättas igång, så han fick åka hit och det for också sa barnmorskan, för de kan gå fort, och de gjorde de. kl 17 är hon ute:) så styrningarna fick han hoppa. Paw stannade hos oss till på tisdag morgon, då rullade vardagen på igen, trav på momarken på kvällen med Johan och Jennys Rynaway Rick.
Hon imponerade återigen och vann överlägset på ”halvfart”. gick runt fältet i 3 spår sista 1200 m och lämnade i sista sväng med 88 i puls efter. Denna kommer dom få kul med framöver!

pic_51d34971e087c33344d9f84f

Igår var det Åmål som gällde och Goody Tooma, lilltjejen som vi väntade så mycket på iår men som hittills bara strulat till det för sej… Men igår fick vi utdelning igen. Hon kördes snällt och det löste sej bra när dom körde ihop i sista sväng, avslutade bra utan att kunna hota vinnaren som fått ett för långt försprång. Gick 17,9 och tjänade 25000 kr som tvåa!:) Hoppas det släppt nu.
Erste Tooma startade på Arvika i måndags, Paula var hemma så hon körde i ett lärlingslopp. han var dock inte som bäst (rentutsagt skitdålig) och vi får gå igenom och hoppas att vi hittar nåt fel. man blir inte riktigt klok på honom ibland…
Nej nu ska Olivia äta lite och jag ska fortsätta att vila vidare… Hoppas på hemgång snart nu…:)
Han de så bra så hörs vi!

//Jenny och Olivia på BB:)