Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Måndag morgon!

sommar i mangskog

Sommaren är på väg mot att bli höst nu, och det kommer gå fort. Endast 4 grader nu på morgonen!

Vi verkar inte ha 100% form på stallet. Diamond Of Em va jag inte riktig nöjd med på Bjerke trots hon gick 15,9/2100. Hon fick ett mycket fint lopp av Tom-Erik och jag tycker nog hon borde ha vunnit. I lördags va Erste Tooma och Fantastic Tooma ute i Hagfors och samma gällde där att dom inte hade rätta trycket i sig. Nu blir det provtagning idag, sen får vi se.

Läste Johan Lindbergs(biträdande generalsekreterare på st) veckobrev. ÄNTLIGEN har vi fått en kille på st som fattar va det handlar om. Johan vi tror och hoppas på dig!

Vi har såld 6 andelar i FINA Caddilac Carjan. Skall du vara med så ring/skicka mail, han är verkligen jättefin! Pris endast 2000 pr andel och sedan 400+moms /månad.

Idag blir det Färjestad i kväll, imorgon axevalla och på onsdag skall vi köra fort på banan med 2 åringerna.

Ha en fin dag, det vill jag;)
/Paw

Hattrick av Västerbo Cointreau!

v'sterbo cointreau1208
Foto: Kurt Einevåg

Lång distans, 20 meters tilläg och bakspår på en regntung bana med bra hästar emot va förutsättningarna som Västerbo Cointreau ställdes inför måndag kväll på Färjestad. Vi fick en fin start och kom snart ut i andra spåret i något som efter 500 blev 4 ytter. Det va ganska högt tempo i täten och 900 kvar vart vi på väg i tredjespår. 800 kvar va det full anfall och det bet bra. 400 kvar va vi framme vid täten och här kom dagens enda orosmoment. Magnus Jacobsson satt i rygg på ledaren och när jag va på väg och runda ner till dödens ville han ut i dödens och vi möttes på halva vägen. Ingen av oss ville ge sig och jag körde en bra bit med bredsladd. Det slutade med att Cointreau felade kort och jag va tvungen att släppa ut Magnus. Detta spelade dock ingen roll för Västerbo Cointreau vann loppet åkandes på ett imponerande sätt. 3 raka till en fantastisk häst som gör allt rätt för dagen. 16.6 / 2660 volt på en regntung bana.
Med till Färjestad va och Sir Scharstein som slutade 4 i ett överpaced  lopp. Sir Scharstein trivdes inte riktigt på den tunga banan men slutade 4 på ett okay sätt.
Hombre Tooma va nummer 7 att klara sitt premielopp i år. Han gjorde allt rätt, och nu är det bara att träna på!

I fredags va vi på Solvalla med Diamond Of Em som gjorde ett bra lopp. Vi fick ett lopp långt ner i kön. Vi testade i 3 spår 800 kvar men hon hade behövt ett lopp i kroppen innan detta för att räcka till med sådant upplägg. Hon fullföljde bra och kommer gå fram ordentligt med detta i kroppen.

Lördag va det Romme med Mårten Marje som va ute i ett 2640 volt lopp där vi startade med 20 tilläg. Mårten felade efter 20m och tappade 40 meter. Jag kom ikapp efter 600m och körde invändigt en bit. 1200m kvar kom jag ut i 2:a spåret och 1100 kvar gick jag med i ryggar i tredje spår. 350 kvar styrde jag på i fjärde och det bet riktigt bra. 300 kvar ryckte jag norsken och Mårten reagerade med att av friskhet slå ihop och fela bort en tillsynes säker seger! Han ställde sig snabb och fick med sig en delad 5 plats. Mårten visade att formen sitter där och jag tror han vinner lopp snart igen!

Tisdag va vi på Eskilstuna med Geena Tooma som startade från spår 2. Hon öppnade trögt och hamnade en bit nere i feltet. Hon kändes väldigt fin, men slog sig på ett framknä och felade bort sina chanser 700 kvar.

Imorgon jobbar vi på som vanligt hemma.
Ha det bäst
/Paw

Formen håller i sig!

tindra och paw

Vi va på Åmål söndag där jag hade en styrning och Jenny körde Erste Tooma.
Ride Of Cliqout öppnade bra och fick rygg på ledaren, men när denna felade i första sväng då bestämde jag mig för att då kör vi i ledningen. Första 400m gick på 16.0 men sen gick det undan när vi fick tryck och passerade 800m på 14.2! Det blev dock för mastigt för hästen på utsidan som lämnade in 500 kvar. Ride Of Cliqout höll farten bra även om hon stannade till lite i sin ensamhet blev segern ganska enkel! Tiden 16.0/1680am
Erste Tooma öppnade i vanlig ordning snabbast och Jenny höll enkelt ledningen och väl där fick hon småtryck hela vägen och han gav sig 75 meter innan mål och blev till slut 4 på 16.7/1680am. Jenny va nöjd med honom och troligen kommer han vara mycket bättre nästa gång med lopp i kroppen.

Måndag va vi på Årjäng med Geena Tooma. Geena som tidigare har haft en het humör men nu nästan agera lite trög. Hon klarade av en omstart galant och i giltig start körde jag direkt ner i 3 inner bakom dom 2 favoriterna. Här sprang hon mest och drömde men hon kändes fin. Efter 22 första 500 och 19 första 1000 va det bra tryck på sista 1000 och Geena hade lite svårt med tempoväxlingerna  men hon kämpade på bra och slutade som 4 på 17.4/2140 volt (nytt rekord) med ett slutvarv på 14.5 tror jag hon kommer göra bra ifrån sig fram över!

Hemma laddar vi på med stallets övriga hästa som känns riktigt på g.
Vanilla Racer och Hallon Tooma känns fin i sina intervaller och skall gå ett banjobb lördag morgon.
Beau Malheur Em, Julius Star, Västerbo Comanche och Västerbo Realhigh tränar på i backen, dom blir SÅ starka!
Almerfaks, Neverendingdream, Ni Ni Moss, Cash A Cheque Em och Odds On Moss känns alla fina i lugna intervaller.
Av starthästarna är ju dom flesta på g nu, Västerbo Cointreau står med 2 raka vinster, Geena Tooma va jag mycket nöjd med senast, Goody Tooma va sjuk senast, tränar starkt nu, Diamond Of Em joggade 12/1000m efter galopp senast, Mårten Marje har strulat lite på slutet, men känns grym i träningen. Sir Scharstein har gått felfritt 3 gånge på rad nu. Hoppas det är en vana för honom nu! Erste Tooma är ingen stjärna men han såg fin ut senast och med lopp i kroppen borde han duga lite till. Fantastic Tooma känns som en superhäst i träningen hemma. Han har tidigare varit het och besvärlig med än så är han lugnet själv. Vi skall köra banjobb med honom lördag morgon.

Nu kämpar på och hoppas flyt och form håller i sig

Jobba hårt, det gör vi 😉
/Paw

V75 seger på Biri!

Runaway Rick (3)

Igår lördag va vi till Biri i Norge där jag hade en styrning i Runaway Rick. Hon hade spår ett i ett 3100m långt v75 lopp. Direkt från start pep vi till ledningen och sedan va det att försöka göra det surt för favoriterna på tillägg. Det lyckades bra, jag ökade tempot med ca 1 sekund pr 500 meterna. I sista sväng va fältet splittrat och jag körde endast mot hästen i ryggen på mig som hade mycket sparad. Segern blev till slut säker med en längd.
Detta va första v75 segern sedan 2008 där jag vann med Hälge Marje på Axevalla under Stochampionatshelgen!

I fredags va jag på Färjestad där jag hade 2 uppsittningar. Först ut va Reptilia som efter en fin start hamnade en bit ner i feltet. Ur första sväng vart det tvärstopp och jag skickade iväg henne. Vi hamnade snart utvändigt ledaren och där kämpade hon fin och fick med sig ett 4 pris.
Sen va det dax för Tanja East som öppnade bra men återföll till gamla synder när hon bröt ut lite efter 50 meter och det kostade nog dödens och segern. Nu fick vi backa till 3 utvändigt. Hon höll farten bra och även hon fick med sig ett 4 pris.

Nu laddar vi för Åmål.

Simma lugnt i värmen!
/Paw