Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Mot Stockholm.

lastbil

Det är höst i Mangskog nu, kallt på morgonen, men fina dagar blir det.
Idag lördag skall vi till Stockholm och hälsa på Nicki, Mats och Emma. Vi skall titta på hästarna dom har hemma och sen skall vi på auktion en sväng i kväll.

Hästarna tränar bra och jag hoppas vi är övre dom värsta halsproblemem.
2 åringarna tränar bra, och jag räknar med att starta 3 av dom i år.
Hallon Tooma är en riktig fin häst som va lite seg i kvalet, men som tränad ruggigt innan och efter. Hon kommer bli bra.
Västerbo Comanche är en liten fin häst med en stor gång. Han va på banan igår och joggade 26/1600 med en snabb avslutning. Han är startklar och känns som vi kan få kul med honom.
Vanilla Racer är den av 2 åringarna som känns mest stabil. Hon skall gå ett banjobb tisdag och är hon fin då blir det kval fram på.

Vi kör backe med Beau Malhuer Em, Cash A Cheque Em, Hombre Tooma, Odds On Moss, Almerfaks och Julius Star. Dom känns riktigt starka och kommer vara startklara till våren.

Nini Moss, Neverendingdream och Västerbo Realhigh skall gå sina premielopp innan vi börjar en lång vinterträning.

Actionman Em är igång och tränar igen. Han känns riktigt fin och kommer få mycket tid på sig, och många jobb i backen.

Återkommer snart med lite nya hästar in och ut!

Trevlig helg på er
/Paw

Connie tillbaka

Västerbo Cointreau vinner lopp 7 connie

Foto:Kurt Einevåg

I vinnarcirkeln:) Efter två plumpar i raden så var han i måndags tillbaka i Vinnarcirkeln. Paw prickade perfekt från spår 1 i volten och höll enkelt ledningen hela vägen till mål! vann på nya rekordet 15,0 2140 m volt! och olivia fick återigen vara med på kort;) Hon är ju Connies lilla maskot:)

Johannes var till Bjerke med sin Neo igår och han slutade 3:a på fina 14,3 1600 m auto.

idag ska jag försöka stänga in våra föltjejer som har kommit på hur man hoppar mellan trådarna och beger sej ut på egna äventyr utan mammorna:)

Alla 1åringarna är nu inkörda och går sina dagliga motionsturer, en som utmärker sej är Cadillac Carjan, ojojoj……. vart ska detta sluta? Finns andelar kvar!! vid intresse ring eller sms:a mej eller paw.

Ha en bra dag!/Jenny

update

1014041_10153055060990387_90362097_n

Nu var det längesen jag skrev, de är minst sagt fullt upp att vara mammaledig…! Olivia växer så de knakar hon blir tre månader nu och vi börjar fundera på dop. Tindra har hunnit fylla två år och hon pratar i stort sett varje sekund av dygnets vakna timmar;)


Hästarna går fortsatt bra, vi är nöjda. Mårten och Sir Scharstein startade på Årjäng i lördags, Mårten hade trafikproblem hela sista varvet och fick runda i 4 5 spår genom sista sväng och höll superbra som 4:a. Framförallt så fungerade han i travet vilket känns kanon!
Sir Scharstein fick sista peng och gick nytt rek
ord över 1600 m. Han var ok utan att imponera, behövde troligen loppet han ärbättre nästa gång.

Sir Scharstein (Dk) (4)

Idag ska vi till Färjestad med Västerbo Cointrerau, Jag körde själv när han startade sist och han gick inte framåt nån gång, sprang bara och väntade kändes det som. Vi har inte hittat något fel efter det så vi glömmer den starten. Spår 1 idag men riktigt tufft motstånd. Så vi tar plankan och hoppas på tempo och tur!
Ha en bra dag!!/Jenny

 

Årets första till Jenny!

Erste Tooma (2)
Foto: Kurt Einevåg.

Tidagen va det trav i Åmål, och Jenny körde Midnight Bråten åt Lars-Inge Olsson. Jenny körde som alltid ett väldisponerad lopp och styrde på i sista sväng. ”Midde” avgjorde enkelt och fixade Jennys första seger i år!
Jag körde Mon Amie Bråten som fick dödens 1000 kvar och som höll bra till andraplatsen endast slagen med en halv längd.

I måndags va det Mantorp på programmet. Blackward gjorde det riktigt bra som 2 och verkar riktigt på g nu. Hoppas det håller i sig.
Reptilia fick en jobbig inledning där jag körde ordentligt från start och då hon blev het i dödens valde jag att trycka på ordentligt och kunde på det sättet skaba plats i rygg på ledaren. Reptilia mattades till slut och slutade 7 och fick sista peng, men va klart godkänt.

Goddy Tooma va ute på Solvalla i söndags. Det va tufft tempo(11.7/1000) menjag tuckte hon blev trött för tidigt, och det visade sig att hon inte är frisk. En infektion spökte!

Idag skall vi till färjestad och köra premielopp med Odds On Moss och kvala Hallon Tooma.

Trevlig helg på er!
/Paw

Reflektioner.

tindra och paw

Förra veckan misstänkte jag stallformen va på retur, men det dementerade Västerbo Cointreau och Goody Tooma med att prestera riktigt fina lopp. Västerbo Cointreau fick dra tåget redan 1200 kvar och jag tyckte han föll med hedern i behåll. Han är behandlat efter den starten och får ta igen sig lite.
Goody Tooma fick en fin resa vid sargen och svarade med att bli 3 på avstånd men hon va riktig bra. 14,1 sista 1000 efter att inte ha startat på 4 veckor. Hon kändes grymt stark och vi anmäler till Solvalla nästa söndag.
Samma dag körde jag Ride Of Cliquot som hade en dålig dag och felade uppgivet 300 kvar och slutligen körde jag Runaway Rick som kändes mest seg hela vägen och jag valde att sitta kvar när tåget gick från kön. Det visade sig vara rätt för hon tappade 300 kvar och kommer vara vassare med lopp i kroppen.

Tisdag va det Axevalla och Reptilia som gällde. Hon fick en finfin resa och kvitterade med att bli 3.
Senara körde jag Blackward som kopplade grepp 200 kvar men tappade travet helt och felade bort segern.

I onsdags va vi på Arvikatravet och körde fort med 4 2 åringer. Almerfaks joggade 50/2100 och kändes fin. 46 sista 500m.
Odds On Moss gick ihop med Julius Star och dom skötte sitt på 35/2100 och bägge kändes riktigt fina.
Sist men inte minst hade vi Hallon Tooma med oss. 23,3 /2100 med 20,4 /1600 och 19 sista 500 på ett mycket bra sätt. Hon är kvalklar nu!

I denna helg har vi piffat till på gården. Alla lösdrifterna är målade så de är snygga och passar in på gården.

I eftermiddag har vi kollad lite på derbyet. Ett rafflande lopp med en mycket mycket värdig vinnare. Stort grattis till alla runt hästen!

Ytligare en andel såld i Cadillac Carjan. Vi tränar för fullt med honom och jag kan varmt rekommendera att gå med i honom. Det är en ruggigt fin häst. Han har fin stam (Kiss Francais och en mamma efter Enjoy Lavec) Han är stor och snygg som en tavla och dessutom har han ett underbart steg!

Ha en fin kväll!
/Paw