Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Det ruller på!

paw

Det blev ingen vinnare denna vecken trots jag trodde det skulle bli det, men tyvärr visade det sig att Fantastic Tooma inte va bra för dagen och samma gällde Västerbo Comanche. Nu blir det lite vila för dom, sen kommer dom starkt tillbaka.
Geena Tooma va jag nöjd med i comebacken. Hon behövde loppet i sig, och kommer starta om 2-3 veckor.
Sir Scharstein gjorde ett okay lopp utan att glänsa.
Mårten Marje va jag jätte nöjd med, han verkar riktigt på g, och vinner snart.
Ni Ni Moss och Västerbo Realhigh joggade runt i deras premielopp. Speciellt Västerbo Realhigh imponerade. Det är en häst vi kommer se mykcet mera till!

Hemma tränar övriga 2 åringer bra. Vi har en bra kulk och det skall bli riktigt kul att se hur dom utvecklas under vintern.
Alla utom Neverendingdream har klarat premieloppet. Tyvärr va han sjuk stora delar av året och han inte bli mentalt färdig.

Andra som tränar bra är Actionman EM som känns stark och fräsch, och Goody Tooma som verkar klart på g efter en ganska dålig säsong.

Stefan Hultman vart friad för doping. För mig känns det som ett tveksamt beslut som jag är helt säker på inte är det samma som om det hade varit en lite tränar lr amatör! Nej ST gör om och gör rätt!

Vart i Tallinn i helgen. Mats levererade som vanligt mycket trevligt sällskap, fina hästar och mycket skratt. Flera riktigt fina 1 åringer körde vi. Tror det blir ett bra år för Oxalis nästa år!
Många bra anledningar att åka dit och köpa häst! Ring Mats eller mig då skall vi berätta!

Det blir mörkt på kvällarna nu, men än är det varmt, men snart får vi väl snö….

Ha det bäst!
/Paw

 

Älgjakt

Den här veckan går det i skogens tecken för mej, har underbara Matti och Ann-Marie här som barnvakter! Än så länge har vi fått 10 älgar, kvoten är fylld när vi har 20 så det är en bit kvar.
Paw ska med Mats till estland till helgen och göra den årliga besiktningen av unghästarna. så det är fullt upp!

johannes och neo

Solvalla i onsdags blev ju en tråkig dag, Cupido Neo visade sig ha en benbit och pålagring i en framkota så veterinär rejnö tyckte det var snällast att låta honom gå i pension så han bor hos Emma nu som pensionär:)
Västerbo Cointreau har vi ingen bra förklaring till den dåliga prestationen då vi inte hittat nåt fel. Enda vi kan tänka är att han var uttorkad då han är dålig på att dricka på långresor, vi får starta på nära istället……
Erste Tooma var ute på Rättvik i söndags och det var återigen ingen rolig upplevelse, han bjuder inte till riktigt som vi vill, får starta i b-lopp på lördag och hoppas han visar bättring där!

DSC_2964
Stallbygget har tagit fart nu och plattan är gjuten så nu fattas bara resten:)
Ha en bra dag så hörs vi! /Jenny

Upp och ner.

1014041_10153055060990387_90362097_n

Igår onsdag va vi på Solvalla med fina Västerbo Countreau som tyvärr tidigt va slagen efter en fin resa. Vi skall kolla halsen och ta blodprov. Han kan inte vara frisk. Med va oxå Johannes Cupido Neo som kändes riktigt stark, men han hängde på en töm och va inte körbar.

Annars har hästarna gått bra tycker jag. Diamond Of Em va ute på Romme i måndags. Vi låg sist tills 300 kvar men avslutningen va imponerande och vi slutade 4 i mål. 20 meter till då kanske vi hade hunnit dit!
Fredag va vi i Rättvik med 4 hästar. Västerbo Comanche va 4 i sin debut och jag tyckte han gjorde det bra. Han kommer gå fram ordentligt med det loppet i sig. Hallon Tooma va med i samma lopp men Daniel sa hon inte riktigt fattade va hon skulle.
Sir Scharstein trampade inte iväg från sitt 4 spår och vi tappade närmare 40 meter. Sedan gjorde han ett riktigt bra lopp och spurtade piggt till 4 platsen. Fantastic Tooma va med i samma lopp och fixade sista premien efter att ha felat i sista sväng. Han kommer vara riktigt bra nästa gång.
Torsdag va Mårten Marje på Bollnäs. Han va lite ovan med 1640 och sprang på sig mjölksyra men jag va ändå nöjd med honom. Kan vara en nyttig genomköra.

Träningsrapporterna är uppdaterade oxå, trevlig läsning.

Nu ut i regnet!
Simma lugnt
/Paw