Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Dom tränar bra!

utsikt över mangen vinter

En fin vinter blev det till slut. Idag har det rullat på i stallet som vanligt. Vi har haft det ganska lugnt med endast 10 hästar körda.
Hombre Tooma va finfin och jag tror han skall med och gå ett banjobb på Färjestad på måndag. Neverendingdream va fin även honom, och eventuellt skall han gå med till Färjestad även han.
Hallon Tooma skulle ha gått banjobb idag, men hon hade fått ett litet spark igår och va lite muskelöm så hon får joggas denna vecka.
2 Åringerna har gått idag och igår. Dom känns jättefina alla och springer hela motionsrundan på ett riktigt bra sätt.
Västerbo Realhigh och Julius Star kändes fina idag i ett lugnt jobb och nästa vecka kommer dom få kämpa i backen igen.
Vanilla Racer tränar bra och är riktigt pigg. Odds On Moss går sina jobb och gör det riktigt bra. Banjobb i februari.Almerfaks känns fin och han är snart redo för att börja gå banjobb. Cash A Cheque EM och Beau Malheur EM är fina hästar som känns riktigt fina i jobben. Beau Malheur ”glänser” lite mera än Cash A Cheque Em som inte visa hela registret utam han myglar lite.

Imorgon Solvalla dax att vila.

Take care!
/Paw

Ny vecka!

image

Tindra njuter att få vara med och köra häst! Hon tycker dock inte ponnyn springer fort nog, så hon får åka med pappa;)

3 åringerna tränar på hemma:
Almerfaks: stark och fin i sina jobb. Skall få gå lite banjobb och springa av sig.
Julius Star: har lite växtvärk och därför tränar vi inte lika tufft. Han utvecklas fint och jag hoppas en del på honom!
Odds On Moss: känns fin igen efter sjukdommen, hon skall träna på hemma 3-4 veckor innan vi skall köra banjobb.
Cash A Cheque Em: känns fin i jobben i backen. Han skall få jobba i backen februari ut innan det blir dax att börja köra banjobb.
Beau Malheur Em: gör allt enkelt och rätt. Jag hoppas hon fortsätter så, för då får vi KUL!
Västerbo Realhigh: jobbar i backen, och gör det bra. Vi kör så februari ut, sen blir det åka av!
Vanilla Racer: känns på g. Hon har växt mycket i vinter och inte hängt ihop riktigt, men nu känns hon fin, och det hoppas vi håller i sig.
Hallon Tooma: har tränad riktigt bra ett tag, och skall gå ett banjobb imorgon. Är det till belåtenhet är hon startklar.
Neverendingdream: tränar på bra och verkar ha mognad en del. Vi får se när vi kommer in till banan.
Västerbo Comanche: va med till Färjestad i måndags. 23/2100 ensam med mycket kvar va ett riktigt bra jobb. Han kommer starta på Romme fredag!
Hombre Tooma: har verkligen utvecklats dom sista veckorna. Han känns riktigt stark, och kan nog snart börja gå banjobb. Fin Häst!

Vi kollade upp Västerbo Cointreau efter Färjestadstarten, utan vi hittade någon fel. Han kommer starta på Örebro den 30. Troligen fick jag körd för sakta, och drog helt enkelt luften ur honom.

2 åringerna ser fina ut. Flera som verka ha fint talang. Skall bli roligt att utveckla dom under vintern.

Starthästarna rör på sig. Onsdag skall blir det Solvalla med Diamond Of EM och imorgon skall jag anmäla 3 stycken till Romme fredag(Mårten Marje, Bearly Perfect och Västerbo Comanche). Kul nu dom känns så fina och verkar på gång. Hoppas det håller i sig.

Dax att sova. Sov Gott, det ska jag!
/Paw

Ingen lycka

Connie va ute på Färjestad idag, fick ledningen och fick bestämma helt i ledningen, men orkade inte stå emot sista 200 vilket inte är likt honom…:( vi får kolla upp honom så kommer vi tillbaka starkare och mycket bättre:) det är aldrig kul när ens hjärtevän inte mår så bra som man önskar:/

20140113-192106.jpg äntligen lite pulkaväder tycker tindra:)

Formen är riktigt på väg!

Bjerke 5 Feb. 2013 974diamond50kvar
Foto: Kurt Einevåg.

Hästarna har så smått börjad starta på. Dom har inte varit toppad på nått sätt, och alla har varit i behov av lopp i kroppen. Jag har dock varit mycket nöjd med alla.
Goody Tooma vart ju störd på Drammen, och jag trodde vi skulle vinna på Bjerke starten efter. Tyvärr va hon rullig och funkade inte som hon skulle. Hon felade i första sväng, och tappade dryga 60m. Dom hade vi hämtad vid 1000m passeringen. Ett snabbt varv som gick på 16,0! i sista sväng kändes Goody som en  vinnare men mjölksyren kom 150 kvar, och vi vart 5 till slut.

Dagen efter va det dax för Geena Tooma, och Mårten Marje. Geena spetsade och kändes fin, men hon va seg, och verkade inte trivas på den hårda banan. Vi startar på och hoppas det rätta trycket snart infinner sig.
Mårten Marje kändes fin och när vi hamnade 4-5 inner valde jag att ta dödens med honom. Han kämpade verkligen helavägen, och visade att skallen är det ingen fel på. 4 i mål vart vi, knappt slagen av 3:an och 4:an. En bra comeback som gör att jag tror att Mårten får ett fint 2014.

Tisdag den 7 va det dax för Bearly Perfekt att göra debut för oss. I bilprovstarten visade hon att hon kan öppna snabbt. När starten gick tvekade hon dock lite första  stegen, men sen gick det undan. Tyvärr hann vi precis inte ledningen då, men efter lite körning blev det rygglederan till slut. Hon vart dock ordentligt pigg efter den tuffa körningen från start och la en del kraft på det. kvar trodde jag vi skulle bli sämst 2 men 7 månaders frånvaro och att vi bara kört ett banjobb gjorde att hon mattades lite sista 100m och blev 6 på 18,0. Hon kommer vara MYCKET förbättrat nästa gång!

Fredag åkte vi till Jarlsberg med Diamond Of EM. Ett stolopp med 9 hästar, och vi stod 20 tilläg. Vi fick en bra start, och fick rygg på favoriten som efter 450m satte fart och snart satt i ledningen, och då va min plan om ett snällt lopp totalt förstörd. Diamond som nog innan har tyckt behöver lite hjälp satt nu i dödens i första starten efter 3 mdr frånvaro. Men hon kämpade och gjorde nog ett av sina bästa lopp när hon slutade 2 på 17,1/2100. Hon har som dom andra hästarna tränats ganska lugnt och endast gått ett banjobb efter 27 så hon kommer va MYCKET bättre nästa gång, och så fin som hon va nu, då kommer det bli ett riktigt bra år för henne.

Hemma tränar unghästarna på helt enligt planen, och jag tror nog det finns ett och annat guldkorn emellan.

Nu laddar vi Västerbo Cointreau imorgon på Färjestad. Är han fin då kan det bli v75 nästa!

Simma lugnt i kylan!
/Paw

God fortsättning:)

20140102-204322.jpg

20140102-203029.jpg

nytt år nya möjligheter, vi ser tillbaka på de gångna året och njuter, både av hästar och barn:) Olivia föddes och det är något som inget slår!!
Stallets hästar gick jättebra i början av året och vi trodde vi skulle slå nya rekord men ett envist virus satte käppar i hjulet för oss, vi är dock nöjda ändå!! Västerbo cointreau är ju helt klart toppen på berget:)<3 hur man kan ha så mycket känslor för en häst är helt otroligt!!! Nu blickar vi framåt och hoppas på ett nytt kanonår! Connie vinner snart lopp igen, har suttit fast och fått sen lucka två gånger nu, bästa gång hoppas vi han får briljera igen:) Diamond hoppas vi är tillbaka efter sina återkommande problem med bihålorna, startar 10/1 på jarlsberg. Sen är de så klart väldigt spännande med 3åringarna, det finns några riktiga guldkorn emellan!!!:)

20140102-203043.jpg

20140102-204029.jpg

20140102-204120.jpg

20140102-204142.jpg