Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

3 åringer på g!

cash a cheque EM

Vi har varit på både Färjestad och i Arvika och kört fort med 3 åringerna dom sista veckorna. Det ser bra ut!

Förre veckan va vi på Färjestad med Odds On Moss, Almerfaks, Neverendingdream och Hombre Tooma.
Odds On Moss va inte sig lik och det visade sig att hon hade 13 i vita och en skenande halsinfektion. Hombre Tooma drog ett bakben och det blir veterinärkoll för hans del.
Almerfaks joggade runt på 55.
Neverendingdream va fin på 25/2100 ensam.

Sen va vi till Arvika i mnåndags med ett gäng.
Västerbo Realhigh joggade runt på 27/2100 kändes STARK.
Almerfaks sprang och bromsade och blir vallack nu.
Beau Malheur Em såg riktigt fin ut, lite tung i kroppen, men fin. 27/2100m
Neverendingdream gick ihop med Beau Malheur Em och va finfin.
Cash A Cheque Em va dagsbäst. Kändes grym på 25/2100. Mycket imponerande.

Actionman Em gick 26/2100 och kändes mycket fin.

Nya jobb om 10 dagar. Kul!!

Kör vägarna är bra hemma bara det inte blir för kallt, så nu blir det åka av.

Keep swimming!
Paw

Helgen över, ny vecka mot nya triumfer!

 

Mårten marje

Mårten Marje vann ju en fin seger på Romme travet i fredags. Efter en lugn start hamnade vi sist i det stora feltet. Han kändes väldigt fin men det är klart att efter 19,5 på varvet va det svårt och tro på någon stor chans. Vi testade i tredjespår 850 kvar och fick draghjälp i hyggliga ryggar. 400 kvar vart det på i rygg i 4 spår och 250 kvar fick Mårten order om anfall via 5 spår, och som han gick! Han hamtade säkert 20-30 meter och vann till slut med en längd. 17,6/2160volt på ett bra sätt. Segern gav 30.000 till glada ägarna Mitt i Byens Förvalltning AB.
Med oss till Romme hade vi även Hallon Tooma som gjorde comeback efter att inte ha startat sedan oktober. På grund av dåliga banor och SM rally hade vi inte kört nått banjobb med henne, men efter att haft trafikproblemer hela vägen slutade hon 5 på 20,7/2140a och jag va mykcet nöjd med henne. Hon kommer vara mycket bättre med det loppet i kroppen.

Igår va det snöstorm här. Kom över 10 cm snö på bara någon timma, idag va det + 6 och all snön är nästan borta igen… Nu hoppas jag bara det kan hålla sig på pluss sidan, då blir det lite lättare att träna.

Förkylda är vi alla utom Olivia. Tindra och Jenny riktigt dåliga, men dom kämpar för att hålla humöret.

En olycka hände det här i lördags. Johannes skulle åka och köra banjobb med hans egna hästen. När han håll på att borsta och fixa iordning honom sparkade hästen med framben och träffade Johannes i ansiktet. Det blev att äka på sjukhuset med ambulance. Hjärnskakning och en fläskläpp va resultatet, Krya på dig grabben.

Roligare är att vi nu har första hästen klar för unghästbetet! Begränsad med platser så har du en ettåring som skall gå på bete och köras in så hör av dig!

Nya hästar ligger ute under till salu! Fina hästar, till en billig peng!

Keep swimming!
/Paw

 

Mårten spräckte nollan

20140214-203843.jpg

…för året vilket var ruskigt skönt:) han var verkligen värd det!! Och de som följt oss och tips borde vara glada då han åter gav högt odds, 43 gånger pengarna! Grattis Arne och Kristina, trogna och lojalare hästägare får man leta efter:)

Det är inte lätt!

paw mahony

Det är inte enkelt att lägga upp träningen för dagen. Väderomslag varannan dag gör att det är inte dom bästa förutsättningar att träna under verken hemma eller på dom närliggande travbanor.  Lägg därtill att hästarna inte riktigt verka gilla omslagen och vi har haft lite röda halsar sista veckan.

Men vi gör va vi kan för att få det bästa ut av situationen och hästarna har ju trots allt presterad hyggligt i år så här långt.

Dom flesta av 3 åringerna har vi börjat lättat träningen på. Vi kör nu mindre backe och lite mera intervallträning. Dom känns starka och vi laddar!

Flera av dom är redo för att gå banjobb. Odds On Moss, Neverendingdream(till salu), Hombre Tooma, Almerfaks och Cash A Cheque Em.
Inom 2-3 veckor hoppas jag även att vi kör banjobb med Västerbo Realhigh, Beau Malheur Em, Julius Star, Västerbo Comanche och ActionMan EM(han är dock inte 3 år men återkommer efter operation). Det beror dock lite på väder och vind. Så vi får någorlunda banor att köra på.

2 åringerna ser fina ut. Vi kör inte något märkvärdigt tempo med dom, runt 2min, för dagen men dom får i sig milen och det är fina travare alla 5 som verka ha lätt för sig. Vi kör på hemma några månader till innan det blir dax för att visa dom banan.

Tindra har feber i dag och är hemma från dagis, lite mys med pappa på förmiddagen gör nog gott;)

Simma lugnt!
/Paw

 

Lysande

…va Mårten på axevalla igår, satt fast i rygg på ledaren. Pullandes över mål som 4a, framförallt travet flöt bättre än någonsin och startsnabb ha traktorn blivit;) nu laddar vi mot ny vecka, tyvärr ska inte goody starta då hon är röd i halsen:( laddar mot Drammen med fantastic, ja ska sätta banrekord där;)
Barnen sover så nu ska vi se melodifestivalen, ha en fin kväll:)/jenny

20140208-193329.jpg

Våren närmar sig…

…och så även börjar 3åringarna bli klara för banjobb och kval. Detta ser vi verkligen fram emot.

connie


Något som är tråkigare är att min älskade Connie stod med en rejäl infektion sist på Örebro och kommer nu vara borta på obestämd tid….. Han har fått gå ut på lösdriten och hålla ställningarna där, vilket han tycker är helt okej ändå;) jaga små tvååringar och en tjock ponny är på hans nivå;) Åsså tjocka Iffe så klart;)
Vi har iaf inte bråttom med honom utan han får komma tillbaka när han är redo.

Västerbo Cointreau vinner lopp 7

 

v'sterbo cointreau1208

Olivia växer och växer, snart kryper hon, ojojoj…. Tindra har börjat tycka de är lite kul att va i stallet igen, fast rida är roligast så klart, de här me taav är ingen höjdare.
Ha en fin dag/Jenny