Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Mycket trav nu.

20140321-080852.jpg

 

Foto: Kurt Einevåg som fångad Västerbo Comanche på bild.

Fantastic Tooma felade kort efter start på Romme i fredags. Han kommer få en chans till, fungera han inte då får vi tänka om angående honom.
På Färjestad idag igår va Följa John fin i sitt monte kval för Jenny. 21,5 ensam på ett okay sätt. Midnight Bråten fick ett kanonlopp i ryggledaren pch kommer vara en bra vinnerchans nästa gång han startar.
Jag körde Nicole S.T. som fick dödens och det är inte hennes likör.

På onsdag är det dax för banjobb med 2 åringerna för första gången. Skall bli kul och se. Desutom skall Julius Star, Actionman Em, Goody Tooma, Neverendingdream, Vanilla Racer och Västerbo Realhigh oxå in och gå fort.

Imorgon dra jag till Eskilstuna med Västerbo Comanche. Han verkar fin i jobben, och får säkert ett fint lopp från spår 1…

Torsdag blir det Örebro med Mårten Marje och Hallon Tooma. Nästa vecka blir det oxå mycket trav. Måndag Färjestad, skall anmälla 4 dit, tisdag blir det Åmål med Neverendingdream i kval och söndag dra vi till hemmabanan Årjäng.

One Kiss är såld och kommer lämna stallet. Vi önskar lycka till!

Snart är det sista chansen om du vill ha din ett åring med i unghästpaketet. Ring lr maila om du vill veta mera. Konceptet har redan haft sin första vinnare i Face Em som gjort det riktigt bra för Peter G. Norrman.
Desutom har vi ett gäng 3 åringar, som va med i första kullen, som snart kommer kvala, och då blir det åka av! Succes direkt, och till ett oslagbart pris!

Ha det bäst!
/Paw

Form

20140328-064830.jpg

…verkar iaf hallon ha, hon var ute på Rättvik igår och fick med sig ett 4:e pris hem. Blev lite tempotorsk då de varvade på 22.5 och hon satt då 3 inv. Ut i spåren 500 kvar och spurtade riktigt bra, 16.5 sista 1000.
Hemma tränade vi på som vanligt, dom känns fina, en som gått fram riktigt är Julius star som bara verkar suga åt sig träningen nu:)
Idag ska vi till Romme med fantastic, hoppas han rycker upp sig och börjar tävla, fanns inget fel efter sista starten …
Ha en bra dag:)/jenny

Ny vecka, nya möjligheter, nya upplevelser

Delux Tooma

Foto: Kurt Einevåg.

Denna helg va jag i Estland med Mats Gabrielsson och Michael Lönborg. Det va en rolig och trevlig helg där vi testade fina unghästar och tittade på en fin kull 1 åringer.

Väl hemma va det dax för banjobb idag med ett gäng.
Heat 1
Bearly Perfekt och Beau Malheur Em. Bearly krånglade innan hon ens kom ut på banan och slog och Johannes hade änglavakt. Hon lämnar stallet imorgen! Beau Malheur Em fick gå ensam då och hon va fin på 22,5/2100m. Jag tyckte dock det va lite dåligt tryck i henne och vi skall ta ett blodprov. Annars är hon kvalklar.

Heat 2
Julius Star och Goody Tooma som bägge va bra. Jag va imponerat av Julius som verkligen utvecklas på ett bra sätt för dagen. 23,2/2100 med 20,8 sista 1000. Kvalar under april. Goody skall gå ett lr 2 jobb till innan hon är starlklar.

Heat 3
Actionman Em och Följa John(Monte) där John hade svårt att följa men verkade fungera bra under rytter och skall montekvala den 31 på Färjestad. Actionman gjorde det bra. 21/2100 med 18,5 sista 1000 ensam och med tunga skor och huva. Han är starklar.

Heat 4
Vanilla Racer och Cash A Cheque Em va sist ut idag. Vanilla Racer har inte gått banjobb på mycket länge, men va jättefin. Hon öppnade snabbt och fiungerade fint. Hon skall få några jobb till men är nog snart kvalklar. Cashen va med som sparing och lekte runt i öppet huvudlag men såg läcker ut. Han är kvalklar.

Imorgon skall vi träna 15 hemma. Så det är bara att jobba på

Idag har Odds On Moss lämnad stallet, och gått hem till ägaren. Vi önskar stort lycka till.

Dax för mig att sova. Godnatt och sov gott!
/Paw

Hallon börjar mogna!

tindra och paw

Idag va jag till Örebro med Hallon Tooma. Hon fick ett fint lopp i ryggar och tackade för det genom att bli 2 på nya rekordet 19,5/2140 vilket gav ägaren Stall Oxalis 9300.

Imorgon skall vi köra banjobb med ett gäng. Skall bli kul. Med till Arvika följar Beau Malheur Em, Actionman Em, Följa John, Neverendingdream, Julius Star och Cash A Cheque Em.

Söndag är det trav på Färjestad som gäller. Västerbo Realhigh skall kvala och Fantastic Tooma och Västerbo Comanche ska testa formen.

Hoppas det fina vårväder håller i sig, fast det ser ut som nästa vecka kommer bli kall, riktig kall…:(

Ta hand om varan!
/Paw

Torsdag kväll

20140313-194609.jpg

hallon tooma startade på Örebro idag och var tvåa, det kändes ruskigt bra med lite utdelning då hästarna gått bra i skymundan utan att få premie med på slutet. Hoppas det fortsätter på söndag, comanche går från klarhet till klarhet!! Likaså fantastic.. Hoppas hoppas:)/jenny

Dåliga lägen….

20140310-064725.jpg

…..verkar vi prenumerera på för dagen, sista veckan, 11 av 11, 15 av 15, 12 av 12, till veckan 11 och 8….. Slump?? Hur som Hellst så ska man ha mycket tur på vägen för att vara på rätt sida om penga strecket, hästarna har gjort det bra utan att få något med sig, Mårten kom aldrig in i loppet då dom varvade på 17… Alldeles för sakta för att sitta sist utv. Vi kommer igen, hästarna har bra form iaf! Imorrn åker jag och Johannes till drammen med iffe, torsdag är det hallon på Örebro så ja den här veckan går den med. //jenny,

Dagens banjobb

cash a cheque EM

Idag va vi i Arvika och körde fort med ett gäng.

Cash A Cheque Em (bilden) gick ihop med Följa John, Dom va riktigt fina bägge och hamnade på 22,8/2100. Ett riktigt bra jobb.
Neverendingdream och Beau Malheur Em gjorde allt rätt och hamnade på 25/2100 och hade sparade krafter bägge.
Julius Star va på banan första gången efter vinterträningen. Han skötte sig och joggade runt på 30/2100 utan att vara bottnad.
Västerbo Realhigh och Actionman Em va sist ut och dom tassade runt ganska enkelt på 25/2100.

Fina 3 åringer som alla är med i första kullen där vi hade unghästpaketet! Succés direkt 🙂

Imorgon Solvalla och lördag färjestad, det är kul med trav;)

Ha det bäst
/Paw

Fina 2 åringer!

Brisans_bebis[1]

Vi har idag kört med 2 åringerna. 1,2 mil blev det i frisk tempo, och dom känns fina. Lite växtvärk har Grace Em och One Kiss(jätte liten på bilden) men dom knaller på bra ändå. Speciellt Grace Em visar fina takter. Lille Joyspeed såg mycket finare ut idag, han har fått ett spark på ett framben men är inte halt. Alma Marje och Flashlight Over tränar riktigt bra bägge just nu. 3 veckor kvar innan det blir att åka köra banjobb med bebisarna.

Imorgon blir det att åka till Arvika och köra banjobb med ett gäng 3 åringar och ett par äldre.
Heat 1: Julius Star (Går ensam eftersom det är första banjobbet får i år)Heat 2: Cash A Cheque Em och Actionman Em
Heat 3: Västerbo Realhigh och Följa John
Heat 4: Beau Malheur Em och Neverendingdream
Blir en spännande dag!

Fredag blir det återigen Solvalla, med Västerbo Comanche och Fantastic Tooma och på lördag blir det v75 på Färjestad med Mårten Marje.

Snart är det dax att börja köra in 1 åringerna. Knappt 2 månader kvar, och det finns fortfarande platser kvar på bete och inkörning! Se under fliken unghästpaket.

Träningsrapporterna är uppdaterade, trevlig läsning!

Dax att sova nu, godnatt!
/Paw

v75

Mårten ska ut på lördag, tyvärr med tråkigt läge i spår 12 men alltid kul att ha häst på lördagar. Han ska in till Arvika och gå jobb imorgon, Fantastic Tooma ska också in och gå ett jobb, han startar den 11 på Eskilstuna, antingen monte eller ett 1600 m lopp.
Ha en fin kväll:) /Jennymårten marje ögon