Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Bra dag på jobbet!

paw

Igår hade vi fullt up i Åmål och det blev en riktigt bra dag.
Det började med att jag vann med John Ö Jensens Timoa, en väl förberedd debutant som jag körde till ledningen med efter 500m och sedan vann hon mycket enkelt på 18,3/2080. 8000 kr till en nöjd tränare och ägare.

Sen i 3 loppet körde jag Midnight Bråten som fick ett fint rygglopp men tappade rygg ledaren efter 800m och fick 3 inner istället. luckan kom 500 kvar och Midnight spurtade starkt, men vi torskade på foto. En fin andraplats och 8000 till ägaren och tränaren Lars-Inte Olsson.

I kallblodsloppet va Johannes en av favoriterna med Mån Saje men när han klippte i galopp direkt va den dagen förstörd. Jag fick med mig sista priset med Thulingtrollet på nya rekordet 29,1/1680.

Sen va det dax för Geena Tooma som kändes mycket fin. Vi fick en bra start och fick andra utvändigt. Men plötsligt snubblar hon till och felar omotiverad 800kvar och dagen va förstörd för henne. Synd för jag tror det va segern som rök!

Jenny körde ett snällt lopp med Gilda East i kön, och i ett ryckigt lopp dom aldrig in i matchen. 7 va dom i mål och fick en liten peng med sig.

Monique Bråten och Johannes va favoriter i sitt lopp. Efter att ha fått ett rint lopp va Monique något seg till slut men fick en 2 plats med sig hem på 16,1/2080.

Kuskändring va det på Melvin Z som jag fick köra åt Roger Z Andersson. Efter en mycket snabbstart släppte jag taktpinnen till en rusande Pippi som drog iväg i något för tufft tempo. Jag släppte iväg dom 20-30 meter tills 950 kvar då började vi röra på oss. Vi fick snart en lucka till feltet och 500 kvar blev det fullt anfall. Melvin avgjorde på riktigt på sätt på kanontiden 12,7/1680! En seger värd 15000 till ägaren och tränaren Roger Z som verkligen hade ställt i ordning!

Min sista styrningen va Lily Og Hope som efter en snabb start från spår 4 spetsade och sedan släppte vi till favoriten. Sen gick det mycket långsamt och vi va chanslösa att ta något i den snabba avslutningen, men en finfin andra plats blev det.

Jenny avrundade dagen med Mills Gany som inte alls ville samarbete i volten och galopperade bort sig direkt.

Med andra ord en riktig bra dag på jobbet. Nu laddar vi för Färjestad och Eskilstuna på måndag och tisdag,

Trevlig helg på er!
/Paw

Skönt med vår!

utsikt över mangen sommar

Fantastiska dagar med mycket sol och värme. Det är nått som folk och hästar gillar. Hästarna har snart släppt vinterfracken helt och dom ser sådär härligt somriga ut.

Vi va på banan i onsdags med 4 stycken. Almerfaks va fin i sitt jobb på 48/2100. Grace Em va som alltid läcker när hon joggade runt på 46/2100 med en snabb avslutning. Grace Em som är till salu!
Cash A Cheque Em och Julius Star va med och fick ett lätt jobb inför sina startar nästa vecka.

I måndags va vi på Mantorp med Hallon Tooma som inte gick en meter. Riktigt besviken va jag på henne. Men hon va extremt brunstig och det kan vara förklaringen.
På Mantorp körde jag även Runaway Rick som fick ett fint lopp i 2 utvändigt och som tack för ett snällt lopp kämpade hon till sig ett snyggt 2 pris värt 12000. Tiden fina 14,7/2140a

Tisdag va vi på Axevalla med Mårten Marje som hade en bra uppgift i ett ganska lågklassigt lopp. Vi fick ett fint lopp i kön i mycket lågt tempo (17,7 första 1000)850 kvar började vi avancera men fick en iskall rygg så 600 kvar va det på i 4 spår. Mårten exploderade och via 11,6/600m i 3 spår kämpade han tappert men fick se sig nerspeedad av en smygkört häst. Mårtens prestation va 5 stjärnig igen och 2 platsen va värt 13000. Tiden nya rekordet 15,7/2160 volt.

Nu laddar vi för en heldag i Åmål innan det blir helg!

Njut av det fina vädret, det gör vi!
/Paw

Påsk!

tindra påskkärringNu är det påsk med mycket trav och fina lopp. Stallet verkar i bra form och vi förvänter oss att hästarna gör bra lopp.
Vi har börjat kvala 3 åringerna och dom ser riktigt fina utVi har 3-4 till som kommer kvala innom 3  veckor så det känns riktigt spännande.

Vi har kört fina banjobb med 2 åringerna. Grace Em och Flashlight Over utmärker sig såhär långt men alla ser fina ut.


Fantastic Tooma va ute igår på Momarken men han tappade travet i sista sväng och fick inget med sig.

Mycket starter på g från stallet kommande veckor, håll koll under fliken TILL START det kan komma en klaring!

 

Glad påsk
/Paw

Actionman Em säker i comebacken!

actionman em001

 

Det har varit en lång och svår resa som Actionman Em fick genomgå innan han överhuvudtaget kom till start. Efter 2 operationer och mycket träning i backerna i Mangskog va det igår dax för comeback. Från spår 7 körde jag inget speciellt från start utan gled med men efter 100m bestämde jag mig för att trycka lite på gasen och satt i ledningen ganska direkt. Väl i ledningen fick vi bestämma 20 första 1000, sedan va det spel mot ett mål. Via 15,5 sista 1000 blev det ganska lätt. Det va 7000 till Stjärn El hb som tålmodigt har väntat ut denna fina 5 åringen som kommer vinna flera lopp om han får vara frisk och hel.

Fantastic Tooma va oxå med till Färjestad och han visade positiva takter. 14 sista 1000 med vida spår i sista sväng va klart ett fall framåt.

Tanja East fick en resa långt nere i kön i ett lopp som gick ganska fort (15,5 första 1000) jag chansade invändigt 900kvar och det löste sig bra och tanja kunne spurta hen ett positivt 3 pris.

Sist ut va Goody Tooma som startade från 40 tilläg i sitt comeback. 20 på varvart kändes det svårt, men Goody gick som ett spjut på sista borta långsidan. Koplade faktisk lite grep om ledaren, men fick lite mjölksyra på slutet. En finfinfin 2 plats på 17,1/2180 volt va jag jättenöjd med!

En bra dag på jobbet, nu laddar vi för åmål.

Ha en bra dag, det skall vi!
/Paw

Mårten Marje leverera som vanligt!

Mårten Marje
Mårten Marje startade från ett fint spår 2 bakom bilen i dagen lopp på Örebrotravet, men direkt när bilen släppte då slog Mårten ihop och felade. Markförlusten blev säkert 20-30 meter ich vi hamnade jumbo. Han kändes väldigt stark och 800 kvar skickade jag iväg honom via 3 spår. 600 kvar fick vi en rygg ”fint” tänkte jag, men ångrade mig snart för den ryggen fungerade mest som broms för oss. 400 kvar va det iväg via 4 spår, och som han gick! täthästarna blev ett LÄTT byte och Mårten kunne vinna på ett enkelt sätt.
Vinnertiden skrevs till fina 14,9/2140 och det va 25000 till dom stolta och nöjda ägarna Mitt i byens förvaltnings ab.

 

Torsdag morgon

Det går i ett här så ibland är det svårt att hinna skriva här, i tisdags var Västerbo Comanche ute på Eskilstuna. Han gjorde ett kanonlopp och kom i mål som 5:a, men framför allt han skötte sig och travade hela vägen, vilket var mycket positivt.
Igår var vi på banan med 10 st. Tvååringarna såg fina ut och joggade lätt och skötte sig bra.
Actionman EM och Goody Tooma gick ett lätt jobb och var positiva inför måndag.
Julius star och Vanilla Racer joggade 23 lätt, kvalklara
Västerbo Realhigh och Neverendingdream var fina båda två.

 

Idag åker Mårten Marje och Paw till Örebro, hoppas på fina pengar från bra läge bakom bilen:) Hallon Tooma får bli hemma, hon har bråkat med en större tjej i hagen och fått en spark på bogen, läker snart och kommer tillbaka!:)

följa john montekval

Följa John montekval  Foto:Kurt Einevåg

 

Ha en bra daf/Jenny