Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Ny v75 start i helgen!

Västerbo Cointreau.kurt001Foto:Kurt Einevåg

På lördag åker vi till norska Biri med Västerbo Cointreau för att starta i ett stayerlopp på norsk v75. Innerspår på 20meters tilläg. Ska bli skoj och testa honom där.

I lördags va det trav i Årjäng och jag körde 2 stycken. Gilda East spetsade men fick toktryck och jag va tvungen att släppa till en av dom sämsta hästarna i feltat. Det blev ju tokigt såklart och ledaren felade och ställde till det för oss. Gilda gjorde det hyggligt och va 7 i mål och fick 2000.

Åt Håkan Andersson körde jag starka Prowler Kronos som öppnade ganska bra och fick snabbt 2 utvändigt en position som vi hade tills 700 kvar. När jag gav order om att det va dax stack  Prowler direkt och vi hade kopplad grepp om det hela redan 400 kvar och han joggade undan till en mycket enkel seger men fler lär följa! Segertiden blev 16,4 /2140 va nytt rekord och för det fick ägarna Håkan Andersson och Per-Oluf Hedemyr 8000 kr för.

Måndag va det lunchtrav i Åmål och jag körde 4 stycken.
Först ut va Melvin Z. som efter 450m kunde överta ledningen men det kostade 10/500m och vi va tacksamma för rygg ledaren sen. Melvin fullföljde bra som 4 sen på 14,6/2480.

Mill Smile tappade travet 500 kvar men kändes stark i det läge.

Julius Star hade vi med själva och han gick felfritt vilket jag va mycket nöjd med. Han är fortfarande något seg men han kommer komma i takt med han startar. Nu va han 6 på 20,0 /2080 vilket Birgitta Andersson fick 2000 för.

Sist ut va Ruby Frontline som spetsade ganska enkelt från spår ett men det gick segt redan 400 kvar. Hon kämpade på bra och fick med sig en delad 2 plats.

Johannes körde My Star Bråten som  gjorde ett topplopp efter galopp. Hon va 3 i mål efter perfekt styrning av Johannes

Jenny va på rättvik och red Höstbo Fredrik till seger i monteloppet. Nu matchas han mot monte sm!

Idag gör Johannes sin sista dag här hos oss. Han börja plugga i augusti, tack för allt och lycka till grabben!!!

Våran andelshäst tränar på bra. Han va på banan i lördags och gick ett provlopp. Han kändes riktigt fin och visade prov på fina fartresurser. Tyvärr slog han på en galopp i sista sväng, men det va inte hans fel utan mitt då jag flyttade honom i sidled i för högt tempo. Han ska skos om och kommer gå provlopp igen lördagen den 9!
4 andelar bookade redan!

Är du sugen på att vara med hör av dig, det är en kanon deal!

Imorgon blir det Åby med Mårten Marje och Goody Tooma, kan bli kul…

Hade bäst, det ska vi!
/Paw

 

Årets första för Jenny!

Höstbo Fredrik rättvik

Foto: Micke Gustafsson/ALN

Så kom då äntligen årets första triumf för Jenny idag!

Med finfina Höstbo Fredrik fick Jenny chansen i ett montélopp i Rättvik där man skulle visa sig bäst.

Trots 60 meters tillägg lyckades Höstbo Fredrik nämligen runda sina konkurrenter, efter att ha svarat för en suverän spurt sista biten, och hinna fram till säker seger på 26,8/2200!

Med segernollan spräckt kan vi bara hoppas att fortsättning följer…

Som om inte det var nog blev det dessutom årets elfte triumf för Paw i lördags då han utklassade konkurrenterna med duktige Prowler Kronos i Årjäng på 16,4/2140.

Formen är med andra ord fortsatt god!

Formen är bra!

Mårten marje v75axeFoto: Kurt Einevåg

Mårten och Jenny va i lördags ute på v75, första gången för Jenny, och efter en lugn start satt dom som några av dom sista i klungan. Det va bra tempo men det blev dåliga ryggar och till slut kastade Jenny Mårten invändigt 600kvar va då lite störd med det löste sig och Mårten fick med sig sista premien på nya rekordet 12,5/1640. Då ska det sägas att dom satt fast med lite sparad till slut! Mårten har kanonform nu!

Söndag va det dax för Goody Tooma att visa upp sig i Stochampionast consalation. Från spår 12 hittade vi 4 inner och hon kändes fin, men det vart lite stop 350 kvar och jag fick henne inte att tända om. Hon va dock godkänt på nya rekordet 14,3/2140.

Måndag va det Julius Star som gjorde sin andra start i livet. Han kändes fin och verkade stabil tills 900 kvar då han bara hoppade rätt upp. Orutin men vi testar igen.

På lördag skall vi till banan med fina 2 åringen O.M.Colore, vill du vara med och äga häst utan det kostar skjortan, då är det denna hästen som gäller! 1250 i insats (momsen på 250 återfås) och sedan 600 pr månad!
Vi kommer evt köra ett provlopp med honom, som kommer visas på www.arvikatravet.com

Det är bra fart på Jenny just nu, v75 i lördags, kval till dam SM på torsdag och i augusti har hon lovat rida Sveriges  kanske bästa kallblod i monte Höstbo Fredrik! Kul kul!

Nu skall vi tvätta stallet

Njut värmen, det gör vi!
/Paw

 

Galopp idag, men vilken häst!!!!!

Idag gjorde en av dom mest lovande hästar som vi tränad debut. Västerbo Realhigh är en häst som vi håller mykcet högt. Efter en fin värming och fina provstarter blev det tyvärr galopp efter  steg. Han reparerade på ett mycket bra sätt innan han skuggade för något i sista sväng. Innan det visade han runt 14,8 i 1600m från 2000kvar till 400 kvar!!! En blivande stjärna?? För oss är han iaf det 😉

Imorgon blir det Axevalla igen, då med en annan underbar kille, Mårten Marje som alltid gör sitt bästa. Jenny kör imorgon, och vi skall testa jänkarbike i värmningen! På söndag blir det Goody Tooma som även hon ska testa bike! Vi hoppas på tur från riktigt dåliga lägen.

På facebook ligger det filmar på andelshästen O.M.Colore. Inte dom bästa filmarna men man får kanske lite känska av vilken fin travare han är! Körde första jobbet med honom hemma idag, och han va mycket fin.

Ha en trevlig helg, nu kör vi!
/Paw

Andelshäst!

O.M.Colore är en 2-årig hingst efter Improve Ås och Kalipso Eastwind (dk) ue Dahir de Prelong

Improve Ås är efter Tagliabue och en Mack Lobell mamma.
Improve Ås var första svenskfödda häst under 1.10.
Improve Ås var som treåring 3:a i långa E3-finalen och som fyraåring 3:a i Sprintermästaren samt finalist i Kungapokalen. Dessutom tog han flertalet v75-segrar.
Improve Ås tillhörde kulltoppen i sin kull.

Kalipso Eastwind  är efter Dahir de Prelong och en mamma efter Baltic Speed.
Kalipso Eastwind startade 43 gånger och vann 7 lopp och tog rekordet 14,5/2100
O.M.Colore är första levande avkomma till Kalipso Eastwind

O.M.Colore är ett krutpaket som är lite flegmatisk med ett stort steg. Han tränar 1.35/2100 i långvagn på en något långsam bana och är redo för premielopp. Dessutom förväntas han vara startklar i höst!

O.M.Colore säljs i 20 andelar á 1250 kr styck (inklusive moms, 250 kr,  som återfås efter 2-3 månader) INNAN premieloppet! Premiepengarna på 20000 tillfaller då delägarna!

Månadskostnaden per andel är 600kr

Administrationen kommer att skötas av Easy KB.

Årjängs helgen!

följa john montekval

Foto: Kurt Einevåg

Årjängstravet körde trav fredag och lördag. Vi va på plats bägge dagarna med var sin styrning.

Fredag red Jenny fina Zeb Hegero åt Mats och Eva Andersson. Jenny gav honom ett vilsamt lopp i ryggar, och fick med sig en fin 2 plats värd 7400!

Lördag va det Mårten och min tur att visa upp oss. Efter en riktigt fin värmning va det bra självförtroende när vi åkte ut, men efter skoryck va han inte lika fin som i värmningen, och i ett tuff lopp gick det inte som vi hade hoppats. Trots han gick 13 sista 1500 så räckte inte det till något.

Han va pigg och glad när han fick på sig skorna och startar igen på lördag på Axevalla. Då är det lärlingslopp som gäller och Jenny kör! Gissa om hon får en upplevelse…

Imorgon är det Lindesberg med 2 fina 3 åringer och fredag Axevalla med debutanten Västerbo Realhigh, en mycket spännande vecka har vi fram för oss!

Ha det bäst, det ska vi
/Paw

V75 på hemmaplan!

20140314-135647.jpg

Foto: Kurt Einevåg.

I onsdags va vi i Åmål med Hallon Tooma (bilden). Från spår 11 löste det sig bra och vi satt i rygg på ledaren efter 200m! Hallon gjorde sin första start på 2,5 månad och kämpade bra och kom i mål som 3 men fick 2 platsen efter en konkurrent vart diskad för målgalopp. Nya rekordet 18,9/2080.
Samma dag körde jag Pallomino Girl som inte alls fungerade i travet. Dessutom körde jag Prowler Kronos som stred tappert i sin comeback och fick med sig en hedrande 2 plats efter ett blytungt lopp utvändigt ledaren och den stora favoriten Embracce Em (som är inkört och upptränad hos oss!!) som vann en förtjänt seger. Embracce Em som är uppfödd av våran sporsor EM Stable som förre helgen firade en fin framgång då deras Face Em vart 5 i e3 finalen för ston. Face Em som vi hade här på inkörning. Stort grattis till alla!

I söndags va det final i Arvika för i år. En häst hade vi med. Vanilla Racer som vart bland favoriterna efter en ruggigt fin värmning. Tyvärr blev banan väldigt lös och Vanilla fungerade inte alls.

Vi har blivit av med 4 stycken hästar. Stjärn El har tagit hem sina hästar. Actionman EM, Beau Malheur EM och Cash A Cheque EM, vi önskar lycka till.
Hombre Tooma kommer lämna stallet i det närmaste.

Vi har nu kommit till ett av årets höjdpunkter, V75 på hemmaplan! Vi startar en häst, Mårten Marje som vi hoppas ha riktigt i ordning till imorgon. Allt i förberedelserna har gått som planerad och han är i bra ordning. Fin väder ska det bli så alla ni som kan, kom och heja!

Lilla Olivia har blivit en stor tjej (fyllde 1 år 1/7) och ska snart börja i dagis. Tindra har sommarlov i 4 veckor. Nått som hon verkar trivas med:)

Njuta värmen, snart är det höst!
/Paw