Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

tindra och paw

I måndags va det Färjestad som stod på programmet. Jag körde 3, bäst gick det för en positiv Tanja East som inte va stort slagen som 3:a. Fernando Håleryd va seg men fick med sig ett 4 pris och Gländerville felade på väg mot ledningen.

Hemma tränar hästarna på fint dom flesta. Vi har börjat köra intervaller i backen med Hallon Tooma, Julius Star, Neverendingdream och Vanilla Racer. Såhär långt känns det jättebra och det skall bli spännande att se hur dom tar det upplägget.

Körde vanliga intervaller med Almerfaks och Joyspeed idag. dom gjorde det bra, och speciellt Almerfaks va Jenny nöjd med. Nu hoppas vi bara han börjar visa på banan va han visar hemma för då blir det riktigt bra!!!

2 nya 1 åringer i träning idag. Ternehåp och Ternerigo som vi skall köra in innan dom gå vidare. Trevliga grabbar!

Imorgon laddar vi för Åmål, innan det blir helg och vi kör provlopp i Arvika innan vi åker till Eskilstuna. Söndag blir det Årjäng där vi ska kvala O.M.Colore, spännande!

Ha det bäst!
/Paw

 

SM-silver

Höstbo Fredrik rättvik

..Nyss hemkommen från Bergsåker med ett silver i SM, sååååå nära att vinna men blev avslagen i sista stegen. Känns tungt nu men antar att när man får smälta det så inser jag nog hur stort det egentligen är. Fredrik var iaf hedershästen och den moraliska vinnaren i loppet, fick öppna 23 första 500 då jag gled till ledning, fick tryck efter 700 m och öppnade första 1000 på 24.7 nästa tryckare kom 950 kvar så han fick aldrig vara ifred utan stred hela vägen in i mål!! Hoppas han tar dom i sulky SM nästa helg!!

Går åt några liter kaffe idag för att orka med dagen. Ha en fin dag!
/Jenny

Seger på Bjerke!

Bjerke 5 Feb. 2013 974diamond50kvarArkivfoto av Kurt Einevåg!

Idag va jag på Bjerke och körde 2 hästar.

Först ut va O.M.Annie Marje som öppnade mycket trevande, men som efter 600m kom igång och kändes fin. Varvet kvar bytte vi ut inner spår med en rygg i tredje spåret. 400 kvar var det fullt anfall i 4 spår och Annie avgjorde enkelt till seger i tiden 18,6/2140. 20000 nok till en stolt ägare Johan Olsson!

Senare på kvällen va det hårdingen Prowler Kronos som skulle i elden. Han gjorde ett bra lopp men sprang och krängde i kurvorna och tappade lite för mycket på det. Han blev 5 på nya rekordet 15,7/2140 och fick 4000 nok för det!

En bra dag på jobbet. Nu jobbar vi in Jenny och Höstbo Fredrik i kallblods monte sm imorgen!!!

Ha det bäst!
/Paw

Ny seger till Melvin Z.

OM Colore premieloppFoto: Kurt Einevåg

Idag gick fina O.M.Colore sitt premielopp. Det gjorde han på ett bra sätt. Han gick 31,2/2140 mycket enkelt och nu laddar vi mot kval i Årjäng den 31/8!

Det finns andelar kvar i honom så tveka inte med att höra av er. Nu är insatsen 0sek och sedan 600 kr pr månad!

Med i premieloppet va Grace Em som tyvärr inte alls va frisk idag och tappade travet helt.
grace em premie
Foto: Kurt Einevåg

melvin z årjängFoto: Kurt Einevåg

Dagen i Årjäng började på bästa sättet. Melvin Z öppnade bra och fick en fin resa i rygg på ledaren, varvet gick på 13 och 600 kvar va det fullt attack, och Melvin avgjorde mcket enkelt. Melvin vann på 14,2/2140 och fick för det 22000 till en duktig och nöjd ägare och tränare!

Näst ut va Midnight Bråten som fick ett fint lopp men som tidigt va stinglös och stod med mycket hög puls efter loppet.

My Star Bråten började sitt lopp med en stor startgalopp. Hon gjorde sedan ett ruggigt lopp och kom i mål som 6. Hon vinner nästa om hon går felfritt.

Fina Julietta va det inget tryck i och hon kan knappast vara frisk.

Igår måndag va vi på Färjestad med Ior Tooma som gick sitt premielopp. Han öppnade snabbt och joggade sedan runt på 29,1/2140 med sparad. Han gjorde allt rätt och va mycket positiv.
ior tooma premie
Foto: Kurt Einevåg.

1 åringerna börjar komma in nu efter sommarbete. Skall bli kul och börja träna dom nu. Första 2 är Avoir La Fois (Quvert-Peppes Vera) och Valborg Marje (Up Front Larry)

Nu blir det snart sängen;) ha det bäst
/Paw

 

Snart helg!

Mårten marje v75axeFoto Kurt Einevåg

Igår va vi i Örebro med 2 hästar. Först ut va Mårten Marje som va ute i ett lopp över 3140m. När starten gick bommade vi springspåret helt. Mårten tog helt enkelt inte i när vi skulle köra från start. Sen vart det inget tempo alls (19/1000-18/2000) och jag körde loppet helt fel. Mårten gjorde dock som alltid sitt och va till slut 5 i mål.
Hallon Tooma va ute i ett lopp över 1609 med bilstart från spår 8. Vi hamnade sist i ett kraftigt överpacad lopp. Hallon gjorde ett helt okay lopp med tanke på hon varit borta 4 veckor och bara gått intervaller i backen. Vi fick inget med sig, men hon kom i mål på nya rekordet 15,6 vilket jag va nöjd med.

Det va trav i Årjäng i söndags. Vi hade 4 hästar med oss. Först ut va Julius Star som tyvärr felade från start, men gjorde ett okay lopp efter det och va 6 i mål. Han visar allt mer fart och kommer undan för undan.

Goody Tooma hade på pappret en bra uppgift fram för sig, men hon fick inte travet att fungera och slutade 6 utan vi va riktigt nöjda.

Västerbo Cointreau va ute i ett lopp över 2640 och efter ett lopp i kön va det dåligt tryck i honom och ett halskoll i veckan visade en halsinfektion.

Sist ut från stallet va Västerbo Realhigh som gjorde allt rätt. Han öppnade mycket bra från sitt svåra 2 spår och va på väg till ledning i 2 återkallade startar. Han öppnade bra även i giltig start och fick rygg ledaren, som tyvärr va SKITDÅLIG och vi vart dragna genom feltet tills vi nästan va sist. Realhigh spurtade som en demon mellan hästar och vart 6 i mål, bara ett par längder från 3 platsen. Jag va mycket nöjd honom och det ska bli spännande att följa honom.

I måndags va det e3 kval på Färjestad. Jag körde Smevikens Madonna åt Håkan Andersson. Det va klara order innan loppet ”kör i ledning” och det gjorde vi. Det räckte dock inte och hon vart trött och långt efter i mål.

På måndag börjar 2 åringerna att röra på sig. Premielopp på Färjestad för Ior Tooma och på tisdag blir det Årjäng med andelshästen O.M.Colore och EM Stables snabba Grace Em som gör sina först framträdande på en travbana.

På lördag fyller Tindra 3 år så det blir att fira henne.

Söndag provlopp i Arvika med Julius Star sen börjar en vecka med MYKCET trav.

Färjestad måndag, Årjäng tisdag, Bjerke onsdag och Jenny skall till Sundsvall och rida torsdag (åker onsdag) eventuellt Jarlsberg fredag och Färjestad söndag…

Man kan säga det ruller på…

Trevlig helg!
/Paw

Ännu en vecka har gått…

o.m.colore heat

 

 

O.M.Colore i värmningen inför dagens provlopp.

o.m.colore

 

Jenny och O.M.Colore, snygga är dom 🙂

Idag gick O.M. Colore sitt sista provlopp innan det är dax för premielopp. Han va på väg mot ledningen men fick syn på något på inner plan som han skuggade för. En lite galopp blev det men han reparerade fint och via 27 sista 1000 och ännu snabbare sista 500 avgjorde han enkelt på tiden 30,5!

Vi kommer köra premielopp med honom snarast! Du som vill bli delägare i en riktig fin häst, tveka inte, här finns han!!! Efter godkänt premielopp tränar på inför ett eventuellt kval…

Förre torsdagen va vi på Åby med Mårten Marje och Goody Tooma som bägge gjorde det bra. Goody hamnade på vingel från spår 7 över 1609. Hon vart dessutom störd 300 kvar och felade bort sig. Mårten körde Jenny från spår 9 1609 och efter att hästen framför felade efter 100m hamnade dom på innerspår. Sedan vart det inte nån lucka innan 300 kvar och Mårten spurtade piggt över upploppet och fick med sig 6 priset. På samma tid som fyran i mål.

Lördag va det Oppland-Biri som va på tur, med oss hade vi Västebo Cointreau som öppnade bra från sitt innerspår. Men det blev lite för bra och när jag insåg vi skulle få dödens valde jag 4 inner, och där satt vi in i till vi vart dragna sist av en trött framförvarande konkurrent. Cointrau kändes fin och kommer gå fram med det loppet i sig.

I söndags va det Åmål som gällde för mig. Jag kuskade Melvin Z som gjorde ännu ett bra lopp. Melvin fick ett fint lopp i ryggar, men vart utknuffad i 4 spår!! 500 kvar och även om vi va 2 i mål valde måldomaren att fria vinnaren för trängning…

Samma dag körde jag Gilda East som inte va som bäst och hängde på en töm men fick trots allt med sig ett 6 pris.

Måndag va det Färjestad och Smevikens Madonna som tyvärr vart störd till galopp direkt från start. Hon va dock mycket fin efter det och gick runt 16/2000 på ett bra sätt.

I torsdags va jag på Åby och körde Prowler Kronos. Han krängde precis då bilen släppte vilket gjorde jag inte kunne ladda honom iväg från start och i stället hamnade vi jumbo. Prowler gjorde det fantastisk sista 800 i spåren utan rygg, och va mycket tappar som 3 i mål.

I veckan har vi även hunnit med att köra banjobb med Grace Em och Ior Tooma som bägge skötte sig på 37/2100. Snart dax för premielopp för dom.

Almerfaks gick provlopp idag. Han blir starkare hela tiden och Jenny va nöjd med honom.

Vanilla Racer och Flashlight Over är igång och tränar igen efter sjukdom.

Johannes som jobbat hos oss i ett år tid gjorde sin sista dag 30/7. Han skall börja plugga. Vi släpper honom dock inte så lätt, eftersom vi har turen att Daniella Street kommer stå kvar här ett tag till. Johannes är en duktig kille som önskar all lycka till med studierna!

Snart dax för 1 åringerna att komma hem och börja träna, ska bli jätte roligt!!! 5 stycken kommer vi få hem.

Träningsrapporterna är nu uppdaterad, trevlig läsning.

Ha det bäst, det vill vi:)
/Paw