Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Fin dag i Årjäng!

 

Mårten marje v75axeFoto: Kurt Einevåg!

Idag va det Årjäng som stod på programmet. Vi hade med oss Västerbo Cointreau som gick ut i ett monte kval, som han klarade galant på tiden 19,0.

Jag körde Daniella Street som Johannes och Emma hade ställt i fin författning. I 2:a avdelningen av marknadsprinten fick vi efter 400 meter dödens på favoriten- Daniella kämpade mycket berömvärd från denna positionen och va 4 i mål på tiden 14,6/1640 och därmed klar för finalen.

I finalen hade vi turen att få spår 9 och efter lite småstrul i indledningen satt vi 3 inner efter 200meter körda. Där ifrån såg vi inte dagen ljus och blev kvar i rygg med lite lite sparad som 3 i mål på nya rekordet 13,2/1640 efter en mycket stark prestation!

Jag fick köra Sweet Carlos åt John Ö Jensen som hade sin häst i finfint skick. Den stora tjejen serverade jag ett fint lopp i 2 utvändigt och satte in stöden 550 kvar. Först kändes hon lite seg men in på upploppet bet hon från sig och visade att hon bara va bäst och till slut vann hon enkelt. Vinnartiden 16,6/2140 och för det fick ägaren Älgpasset Fastighets AB, Jönköping 8000sek.

I torsdags va jag på Bjerke med Mårten Marje som jag tyckte hade ett mycket lämpligt lopp. Han va dock inte riktigt att känna igen och va ganska seg. Kan vara så han behövde loppet i kroppen.

Imorgon är det Årjäng igen, och på måndag är det Färjestad som står på tur.

Trevlig helg!
/Paw

Säker seger till Västerbo Realhigh!

imageDen stora fuxen Västerbo Realhigh är ju en häst som jag hela tiden hållit högt. Han har haft lite stolpe ut i sina första starter, men igår på Åby kom första segern. Efter en fin resa i rygg på ledaren attackerade jag 500 kvar och det kändes med en gång vi hade grepp om loppet.
Via 12,3 sista 500 blev segern mycket enkelt, segertiden skrev till fina 15,6/2140v. En seger värd 35000 till mycket nöjda ägare  Mitt i byns förvaltnings ab.

Med till Åby va Hallon Tooma som fick ett fint lopp i 3 inner, men som tyvärr fick en mycket dåligt rygg om va tvär kall 400 kvar och vi vart dragit bakåt. Hon spurtade mycket bra när luckan kom och verkar riktigt på gång. Hon va 5 i mål på nya rekordet 17,1 och fick för det 3750.

Vi har haft lite dator problem men hoppas vi är med i matchen igen. Mera nytt från Stall Mahony kommer snart….

Nu skall jag sova, snart dra vi vidare mot Bjerke med Mårten Marje!

Godnatt och sov gott…;)
/Paw