Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Neverendingdream vann från dödens!

neverendingdream 141020

Igår på Färjestad startade vi Neverendingdream som återkom efter en träningperiod.
Och vilken comeback, från spår 2 satt vi snart i dödens och där ifrån styrde vi loppet! Neverendingdream kämpade tappert till slut och avgjorde med ett huvud trots  han hängde lite på höger töm till slut.
Seger tiden blev 18,0/2140 på en inte supersnabb bana. 17000 till tålmodiga och glada ägare i Team Wire To Wire!

Samma dag körde jag Thulingtrollet som inte hade en bra dag och inte fick något med sig.

Vi har ganska mycket att skriva om efter älgjakten där Jenny har varit iväg 5 dagar och jagat. Jag har själv kört på i stallet.

Dom sista 2 2 åringar har nu gått sina premielopp. Joyspeed vann sitt lopp på Färjestad på 31,9 och Flashlight Over va 4 i sitt på Åby på 29,4 med galopp.

Den 9/10 va Julius Star på Örebro. Han felade i första sväng men kändes stark när han vart störd till galopp 600 kvar. Nu är han behandlat och kommer få ta igen sig.

Den 11 va Västerbo Cointreau ute på Drammen i monte och han blev 2 efter ett försiktigt upplägg men han gick snabb till slut och såg mycket fin ut.

Den 13/10 va det galopp direkt för Babycaniholdyou och O.M. Colore felade i första sväng. Han kändes dock stabil och det va olycksfall i arbetet.

Den 17/10 va jag på Romme med Hallon Tooma som efter en mycket fin värmning felade omotiverad efter 500m, jag vet inte va som gjorde det men hon känns som vanligt efter det.
Samma dag va Mårten Marje med och han fick ett fint lopp och hade han haft samma form som i somras hade han nog vunnit. Nu vart han stum och ett 6. pris med sig hem och nu blir det vila och vinterträning för honom.

Idag va Jenny på Momarken med Västerbo Cointreau som skulle testa 2 lopp samma dag. Först va han ute i sulky där han från spår 10 hamnade illa till i 3 spår och blev forcerad fram till dödens och han gjode ett toppenlopp som 2  på 16,9/2140
I andra loppet, ett monte lopp hanmade han en bit ner i kön men efter en vass avslutning blev han 3. Nu blir det 4-6 veckors vila för honom.

Ha det bäst, det skall jag!
/Paw

 

Trav trav och åter trav

… Känns som det är rätt mycket för dagen och då blir tyvärr hemsidan lidande, ska bli bättre!!

Åby i torsdags var inte riktigt som vi tänkt oss. Realhigh slutade 6:a och gjorde en blek insats mot senast och vi få kolla upp om det kan vara något galet. Mårten Marje gjorde det okej, men han var inte heller så bra som vi velat. Han får starta på och se om formen infinner sig så småningom.

IMG_1505 IMG_1515

Rättvik i fredags var desto bättre, dock startgalopp för Colore men gick 18 2000 m efter det, bådar gott då han startar över 1600 m på måndag! hallon Tooma gjorde det bra som 5:a från hopplöst utgångsläge. Avslutade bra igen vilket är positivt! vi anmäler igen.

Den här veckan är det Örebro på torsdag med Julius star, Drammen på lördag med Västerbo Cointreau, Söndag Årjäng med säsongsavslutning och måndag Färjestad.

Västerbo_Cointreau
Foto:Kurt Einevåg
Ha en bra kväll!/Jenny

Västerbo Cointreau 2 i monte debuten!

v'sterbo cointreau1208Foto: Kurt Einevåg

Västerob Cointreau startade från 40 meters tilläg, och varvet från mål va avståndet till ledaren säkert mellan 60-80 meter. Men vilket slutvarv dom gjorde Jenny och Cointreau! Han gick fortast av alla redan 800 kvar och 150 kvar ökade han lite till, och va till slut endast slagen med 1,5 längd! 16,1/2180 volt, kan man säga va en skaplig debut!
Samma dag va Julius Star med till Färjestad. Han skötte sig exemplarisk och slutade 6 på nya rekordet 17,8 trost han hängde något på en töm. Han kommer bli bra när han växt i sig och fattar vart vi ska!

Vi har börjat med 1 åringerna nu. 5 stycken står på gården nu. Dom ser riktigt fina ut. Fina möderne på alla, och det ska bli spännade och se va dom kan till våren.

Alma Marje har lämnad oss, och åkt till Jimmy Ehlers, vi önskar lycka till.
Grace Em har gått till Peter G. Norrman, vi önskr lycka till.
Sven Grinnäs har fått hem Ternehåp och Ternerigo, även här önskar vi lycka till.

In har kommit 1 åringerna och från Jimmy Ehlers har vi fått Oskar Marje.

I lördags vann Peter G Normann oaks med fina Face Em.
Face Em hon är inkört här hos oss, och vi hade henne i 3 månader innan hon flyttade till Stockholm för vidare utbildning. Strot grattis till Alla runt Face Em men ett extra stort grattiskram till Johan och Emmelie Arneng som på ett litet material får fram så otroligt fina hästar!

Nu laddar vi för trav i 4 dagar. Åby torsdag, Rättvik fredag, Örebro lördag och Årjäng söndag. Många styrningar och några fina chansar. Kul!

Träningsrapportarna  är uppdaterade, trevlig läsning.

Ha det bäst!
/Paw