Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Bra dag på Färjestad!

 

Hallon Tooma

Foto: Kurt Einevåg

Idag va vi på Färjestad, med oss i regnet hade vi Hallon Tooma och Oskar Marje. Dessutom körde jag  ett par till och Jenny red i montekvalet.

I kvalloppen gick det bra för både Jenny och jag. Jenny kvalade Hanses Sophia åt Mats Andersson utan probelm på 37 och jag kvalade On Fire Face åt John Ö Jensen på 21,8

I lopp 1 körde jag O.M.Bianchi åt Sara Olsson. Vi fick en hygglig start och kunne efter 200m köra oss till ledningen för sedan att släppa till en av favoriterna. O.M.Bianchi slutade 3 på ett bra sätt på nya rekordet 19,7 /2140 på en bana som va -2 sek.

Sen va det dax för Hallon Tooma som från spår 4 bak bilen brakade till ledningen men fick tryck direkt. 11,1! första 500m och vi fick vara i fred ca 200m meter innan vi fick tryck igen. Varvet på 14,1 (Banan va -2!) Hallon kämpade på så gott hon kunde men blev nerspeedad av favoriten som fått ett dröm lopp. Vi fick med oss en mersmakande 2. plats på nya rekordet 14,9/1640. Oxalis Ab fick 16300 för det.

Riteonspirit körde jag åt katarina Aurell, men han va inte frisk idag och va tidig trött.

Till slut hade vi Oskar Marje i debut för oss. Han öppnade bra och fick dödens första 500 meterna innan favoriten avlöste oss. Där kunde vi sitta tills 900 kvar. Då va det tomt i tanken på favoriten och vi fick styra på¨i 3. spår. Oskar gjorde det bra sista 900 meterna i 3 spår och va till slut 2 bak en överlägsen vinnare. 12000 till ägaren Mitt i byen förvaltnings AB!

Ny veckar fram för oss nu, och nya insatser!

Kämpa!
/Paw

Hallon Tooma 2:a!

Hallon Tooma

Foto: Kurt Einevåg

I måndags på Färjestad startade vi Hallon Tooma. Hon skulle ut över ovana 2640 volt där hon startade med 20m tillägg och spår 9 på volten…

Men det löste sig hyggligt, fick dock lägga en ordentlig speed 1100 kvar för att hamna i vettigt slagläge. Hallon va lite seg över upploppet, men stred bra och va 2 slagen med 1/2 längd på 18,7 på den tunga banan.

Gilda East körde jag åt Tomas, hon va mycket fin på ny balans och va 3:a på nya rekordet 14,6/1640

Hanses Sophia fick med sig sista premien och va mycket positiv. Tyvärr blev det galopp med Vikens Enjoy och Fina Julietta.

Hemma tränar hästarna på. Dom känns fina överlag. Västerbo Comanche har gjort illa sig i hagen och står på penicillin.

Igår va vi i Arvika och körde banjobb med Oskar Marje och Västerbo Realhigh.
Västerbo Realhigh va fin på 23,5/2100 med en mycket snabb avslutning. Oskar Marje är lite speciell i stilen men jag tycker att jag har fått till honom hyggligt. Han va fin i jobbet där jag körde ganska lugnt första 1000 men det gick undan till slut. 19,0 sista 1000 och 17 sista 500 med en mycket snabb avslutning. Travet kändes bra men det finns mycket som skall slipas på men det kommer nog bli bra. Han känns som en stark och rejäl häst.

Nu laddar vi för provlopp lördag med Ior Tooma och Joyspeed och Färjestad söndag med Oskar Marje och Hallon Tooma.

Ha det bäst!
/Paw

Det flyter på!

Höstbo Fredrik rättvik

Året 2014 flyter på bra. Stallet har passerad 500000 inkört och vi kommer säkert  över 600000 och jag hoppas även 700000 men det kan bli svårt… Som kusk har jag passerad 800000 och jag skulle ju gärna spricka 1 000 000 för första gången.
Jenny går även hon mot ett rekord år. Med över 180000 inkört borde snart komma över 200000 och det finns en liten liten chans hon kommer över 250000

Stallets hästar har pausad lite dom flesta, men nu verkar dom på g igen. Hallon Tooma va ute i måndags på Färjestad där hon gjorde ett hyggligt lopp som 6 på 17,0 på en bana som va -2 sek.

Söndag är det Julius Star och Västerbo Cointreau som skall ut på Axevalla och på måndag startar Hallon Tooma igen.

Träningsrapporterna är uppdaterad!

Simma lugnt!
/Paw

 

18 årsegern!

Västerbo_Cointreau

Foto: Kurt Einevåg.

I fredags va det Färjestad på programmet. Vi hade med oss Neverendingdream som felade kort efter start. Det gick för fort för honom i det läget. Vi tar nya tag.

Västerbo Cointreau(bilden) gjorde sin 4 montestart för Jenny. Tyvärr felade han direkt från start. Men vilket lopp han gjorde sen. På i 3 spår 1200 kvar och tuggade på hela vägen in och blev till slut 4! Svårt att se han ska förlora felfritt…

Jag körde även Mr Sethos som gjorde det anständigt som 5 efter perfekt resa, Gilda East skötte sig och va bra som 6 på nytt rekord.

O.M. Bianchi vart het i ledningen och det gick för fort, men hon kommer köras i ryggar och kändes som en häst med utveckling i sig.

Dagen bästa chans va O.M. Annie Marje som från sitt inner spår håll ledningen i en 09,6 öppning. Väl i ledningen fick vi aldrig riktigt fred, men hon vann ganska enkelt till slut än då. Tiden blev 14,6/1640 och Johan Olsson fick 20000 för det!

Idag blir det Axevalla för mig och imorgon ska Jenny till Rättvik och jag ska till Färjestad.

Ha det bäst!
/Paw