Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Inoui vann lätt!

tindra och paw

Tiden går fort och det är faktisk en vecka sedan att det va trav på Färjestad senast. Då va det lunch trav och jag körde ett gäng.

Först ut va Oskar Marje som trots ett fint lopp inte visade samma fina takter som han gjorde i debuten för oss. Det visade sig efteråt att han hade en lite halsinfektion och därför kunne han inte göra sig rättvisa.

Sen körde jag Hanses Sophia åt Mats Andersson, tyvärr felade hon ur första sväng. Synd för jag tror inte hon gjort bort sig i det loppet.

Jag avslutade dagen med att köra Inoui för första gången. Sara Olsson hade ställt i ordning och från spår 4 tog vi hand om kommandot med en gång. 22 tempo första 1000 och sen va det spel mot ett mål. En fin travare som jag tror Sara och Nick kommer få kul med fram över!

Nu har snön kommit och vi kan börja tuffa till träningen efter att det har varit besvärligt. Flera av hästarna har gått jobb idag och känns riktigt på g.

Goody Tooma va väldigt pigg idag och hon är snart redo för banjobb och start! Hallon Tooma gick jobb med Goody idag, och så fin hon känns…
Vanilla Racer gick även hon jobb idag, känns helläcker, vi kör evt banjobb med henne på söndag innan travet…
Flashlight Over gick 2 intervaller i backen idag. Hon känns super fin och känns jätte stark.

Ett åringerna gick idag dom med, jättefina alla va dom. Ser fina ut, en spännande kull.

Imorgon är det det att trimma Mårten Marje som går i backen. Motionstur blir det för nybehandlade Västerbo Realhigh och kastrerade Julius Star och 1 åringerna.

Ior Tooma, Joyspeed, Västerbo Cointreau och Oskar Marje är behandlade och tar det lugnt.

Västerbo Comanches skade va vi och kollade förre veckan, och det va positivt. Han hade blivit mycket bättre och nu är prognosen bra. Vi tar det lugnt 4 veckor till, sen hoppas vi att vi får börja träna.

Nu laddar för julen!

GOD JUL!
/Paw

 

900.000 passerad!

Hallon Tooma
F
oto: Kurt Einevåg.

I fredags va jag på Axevalla med formstarka Hallon Tooma som från ett trassligt 8 spår öppnade bra och vi satt snart utvändigt favoriten. Jag va inte speciellt sugen på att vandra i dödens så jag backade ner i 4 inner, fast där satt vi inte länge innan jag fick ut en konkurrent fram för mig. Det varade dock inte mera än 50meter innan han ångrade sig och då fick vi köra i dödens sista 1200m. Hallon knäckte ledaren kopplade grep och 150 kvar va hon fortfararnde med och segerstrida, men krafterna tog slut och hon slutade 3 på 18,6/2140 på en bana som va – 2 sek.
Där passerade jag 900.000 som kusk under 2014 och är på väg mot ett årsbästa, så nu kämpar vi!

Även Johan Olssons fina O.M.Bianchi gjorde ett bra lopp från svåra spår 8. Trots en kraftig störning 500kvar höll hon tredje plasten på 19,1/2140 värd 17500.

Rosso Garbo gjorde va han kunne men 3000m blev lite väl mastigt för honom.

Apalachiola fick inte travet att stämma och felade bort sig.

Imorgon är det det lunchtrav på Färjestad. Ingen riktig toppchans, men ett par luringar.

Kallt nu på morgonen, -6 på morgonen och isen börjar lägga sig på sjön. Hoppas vi kan få lite snö nu, då blir det fint!

Julbord i eftermiddag, härligt!

Ha det bäst, det ska vi!
/Paw

 

Vinter till och från….

Mangskog en vintermorgon

Vi fick några centimeter snö förre veckan, men i helgen vände det till + grader och regn och så va snön borta på ingen tid. Nu är det minus grader igen och backen stenhård. Inte lätt att träna hästarna när det vänder så hela tiden. Men vi gör det bästa av situationen och dom får skritta mycket i backen.

I tisdags va vi på Axevalla med Hallon Tooma som Jenny körde i ett lärlingslopp. Jenny gav Hallon ett bra lopp och fick ett tredjepris med sig hem värd 8500. Hallon Tooma som verkligen har utvecklats dom sista månaderna. Hon jagar 100.000 intjänad under denna säsong och det borde vara fullt möjligt om hon bara kunna ha lite flyt med lottningen och inte dra skitlägen varje gång.

1 åringerna växer jätte mycket för dagen, och i år mäter vi dom 1 gång pr månad. Det är faktiskt jätte intressant och se hur fort dom växer…

Stallet går mot sitt bästa år på många säsonger med 568 000 inkört. Bästa året va 2008 där stallets hästar tjänade 854051 men då hade vi närmare 60! hästar i träning, nu har vi 18… 

Som kusk är jag på väg mot mitt bästa resultat någonsin. Har idag kört in 882000 och mitt personbästa va 2008 där jag körde in 910 051 så nu kämpar vi. Hade varit häftigt att spricka 1 000 000 men det känns svårt nu.

Även Jenny går mot ett kanon år. Med 189000 har hon redan slagit sitt egna personbästa som va satt 2012 med 179000. Nästa år hoppas jag Jenny kommer ännu flera chanser i breddloppen och därmed utvecklas ännu mera.

Nästa år kommer inte jag få köra breddlopp. Svårt att säga va det kommer betyda eftersom jag nästan inte kört breddlopp på slutet men fortsatt fått köra mycket lopp åt andra. Jag hoppas på fortsatt förtroende av nya som gamla kunder samtidigt som jag tror våra egna hästar kommer flytta fram sina positioner kraftigt nästa år.

Efter nyår kommer vi sammanfatta året 2014 och sätta upp mål för året 2015. Det är tanken att målen för 2015 kommer få en egen flik där vi kan hålla koll på hur det går.

Dom sista träningsrapporterna för 2014 är färdiga, trevlig läsning.

Simma lugnt!
/Paw

 

19 kom….

tindra midsommar

Igår på Färjestad vann jag årets 19 seger. Det va med John Ö Jensens Rosso Garbo som spårade varje meter av sitt lopp. Han vart lite för pigg, men orkade än då och vann enkelt till slut. 18,0/2140 och för det fick ägaren Kristina Jörgensen 12000. Stort grattis.

Gilda East fick ett fint lopp i andra utvändigt men va stinglös och fick inget med sig.

Imorgon är det Axevalla som gäller. Hallon Tooma kommer eventuellt gå utan skor och vi kommer testa bike i värmningen. Ska bli spännande.

Ha det bäst!
/Paw