Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Mårten tog årets första!

Mårten marje v75axeFoto:Kurt Einevåg.

Mårten Marje som efter en fin tredjeplats i säsongdebuten va ute på Romme igår. På pappret hade han en mycket bra uppgift fram för sig, och han gjorde inte sina anhängare besvikna! Som favorit i toton spelad till bottenoddset 13 för 10 vann han en enkel seger. Efter en resa i rygg i andra spåret blev attacken satt in 400 kvar och Mårten rundade fram och avgjorde på 150 meter. Segern va värd 25000 och med dom passade Mårten på att passera 300.000. Stort grattis till ägaren Mitt i byn förvaltnings ab!

På kvällen va vi på Örebro där vi hade med Vanilla Racer som från spår ett fick en fin resa i rygg på ledaren. Hon kämpade på bra och fick med sig en 3 plats på nya rekordet 19,4 och fick för det 3000.
Jag körde ytligare 3 hästar på Örebro. Miss Conway gjorde det bra i ett taktik lopp där det gick väldigt fort till slut. Hon kämpade på och trots hon fick gå först i tredje spår i sista sväng fick hon med sig en fin tredjeplats.
O.MAnnie Marje fick ett fint lopp i ett överpacad lopp men travet flöt inte 100% och hon krängde ner till slut. Men hon fick med sig en fjärdeplats på nytt rekord.
Sista hästen ut va On Fire Face som jag tog det lugnt med från start. När dom gick från kön 12oo kvar satt jag kvar och det blev inte bra. 950 kvar stannade en häst fram för och snart va vi sist. Sen körde jag invändigt och kom ut i andra 600 kvar för att få en kall rygg 450 kvar. Vi fick fritt 300 kvar och On Fire spurtade VASST till femtepriset på ett riktigt bra sätt.

I onsdags va jag på Axevalla och körde 4 hästar på lunchen. Bäst gick det för Street Glider som efter ett lopp i rygg på ledaren såg ut som en vinnare 300 kvar men som slutade 3 och va klart godkänt efter vila.
Widowmaker och Mob Lawyer gjorde inget extra och va mest en besvikelse.
Catch It körde jag åt Roger Z. och han kändes fin så efter ett mycket långsamt första varv lämnade jag andra utter när dom kom från kön 1200 kvar. Han stack enkelt till ledningen men det blev för tufft och han slutade 6.

I kväll är det Jarlsberg som gäller. Julius Star gör comeback efter kastration. Ska bli spännande att se honom. Jag tror Thor passar perfekt på honom. 😉

Trevlig helg på er!
/Paw

Hygglig stallform!!

Västerbo Cointreau.kurt001Foto: Kurt Einevåg

I torsdags körde Örebro och vi va där med Mårten Marje och Oskar Marje.
För Mårtens del va det säsongdebut. Han gjorde det bra i ett lopp som gick alldeles för sakta första 2000m. Men Mårten kämpade på bra och vi fick med oss en fin 3 plats.
Oskar Marje körde jag fram till dödens tidigt men han tappade travet 500 kvar när jag ryckte tussarna och felade. Nästa gång kör vi utan rycktussar! Han kändes fin annars.

I övrigt körde jag Miss Conway åt Sara och Nick och gjorde ett fantastisk lopp efter startgalopp, dåligt fäste odugliga ryggar kämpade hon till sig ett 2 pris på berömvärd sätt!

Måndag va det Axevalla som va på programmet där vi hade med Västerbo Cointreau. Han va ute på 3000m och gjorde ett bra lopp där han såg ut att gå mot segern 300 kvar men fick ge sig mot Lunatic Face som åter igen visade att står han på benen har han inte många övermän i sin klass. Men Ciontreau va jättebra och trots han inte har ”sommerformen” gör han bra lopp hela tiden nu.

Askhults Selma kändes underbar men fixade inte spår 5 i volten.

On Fire Face gick på ny balans och trots en startgalopp hade hon MYCKET sparad 400 kvar. Vi fick köra slalom och 100 kvar hade vi fritt och On Fire spurtade mycket vasst och slutade 2 på ett mersmakade sätt!

Hemma tränar på men det är varmt nu och det tär på isen så det kan snart bli besvärligt att träna ordentligt. Men vi kämpar och längtar tills våren.

Hästarna känns fina och vi har några guldkorn på g!

I lördags va vi på banan med ett gäng.

Vanilla Racer fick sig en rejäl genomköra. 23/2100 på ett bra sätt! hoppas hon lever upp till det i loppen nu!

Joyspeed va inte sig lik och sprang mest på tvären. Vi backar bandet lite.

Julius Star gjorde första jobb efter kastration och han kändes mycket fin. Jag körde 25/2100 ensam med ett ton i tömmarna. Hoppas han visar det i loppen för då blir det åka av!!!

3 åriga Flashlight Over gick 25/2100 vilket va kanon men jag tycker dock fortfarande hon är lite väl trög så vi kör ett par banjobb till, då kommer det att bli BRA!

Hemma tränar 2 åringarna bra.  Avoir La Fois hade en släng av feber förre veckan och Västerbo ChopChop vart chip märkt annars har alla tränad på som dom ska. Dom är riktigt fina alla och det ska bli kul att se hur dom utvecklas över sommaren.

Vintertränar gör Västerbo Realhigh och han känns fantastisk fin. Jag hoppas på säsongdebut i april. Han har växt mycket i vinter och blivit MYCKET grövre, så han ser ut som en avelshingst…!!

Goody Tooma har lämnad stallet, hon är såld och vi önskar lycka till. Ny är Inventive Tooma som är en 3 åring helsyster till ELSA TOOMA (576000sek). Inventive Tooma har vilat då hon hade problem med fräschören, men går nu motion.

Nu är ju våren på g, och snart är det dax att släppa 1 åringerna på bete. Du som har en ett åring men inget bete, missa inte unghästpaketet där du får inkörning+ bete till ett oslagbart pris!

På små kullar har vi dom senaste åren kört in hästar som:
Face EM (2,15 mil) vinnare av oaks 2014!
Limping Shrimp (537000) segermaskin från Solänget!
Mårten Marje (281000) Hårding som alltid gör sitt.

Lägg till där:
Diamond Of EM (190000 segerprocent på 36!)
Embrace EM (150000 segerprocent på 27!)
Västerbo Comanche (75000 som 3 åring)
Cash a Cheque Em (122000 segerprocent på 22)
Västerbo Realhigh (Jättelöfte som jag tror kan bli hur bra som helst!)

Där till finns flera som jag tror kommer bli riktigt fina hästar.

Nu är det kvällen, ha det bäst!

/Paw

 

Hemma igen!

 

jenny+ tjejerna semester

Vi är nu hemma efter en underbar vecka på Grand Canaria. Min pappa, han fru, min lillebror han sambo Sara och deras Alex och våren lilla familj hade en kanon semester.

Innan vi drog han jag med att ta årets första seger med Sara och Nicks Miss Conway. Ett mycket trevligt bekantskap. Hon vann mycket enkelt via 13,7/700.
Samma dag hade vi Hallon Tooma och Daniella Street med till Axevalla, men bägge va sega och presterade klart sämre än väntat. Dom är bägge behandlade efter den start.

Jag va på Åby och kvalade Askhults Selma som gjorde det på en 20 tid, och samma dag va jag 3:a med O.M.Annie Marje som efter lite uppehåll behövde ett lopp i kroppen, men som gjorde det klart bra. En som va under pari va Babycaniholdyou som efter ett fint lopp inte kunne mycket.

Hemma har Johannes Och Emma kämpat när vi varit borta, dom har som alltid gjord det fantastiskt, och vi är evigt tacksamma för dom finns hos oss!

Hästarna tränar på bra. 3 åringerna verkar på g efter en lång vinterträning. Ior Tooma och Joyspeed gick sian första banjobb förre helgen. Ior gick 25/1700 på ett bra sätt, 20 sista 1000 och 18 sista 500. Han är kvalklar!
Joyspeed kändes jättefin men jag hade lättat honom och det gick inte. Gammal balans och nytt jobb på lördag.
Mårten Marje har gått 2 banjobb, första gick han för 2 veckor sedan där han va fin på 24/2100 och senast igår där han gick ett tuffare jobb efter 21 med 18 sista 1000. Han är startklar.
Igår va Oskar Marje med till banan och han va fin på 22,8/2100 även han är startklar.

Förre lördagen hade vi Västerbo ChopChop med till banan, han joggade runt i trög stil på 45/1600 och det kändes RIKTIGT bra! Känns som han är redo för premielopp…

Nu är träningraporterna uppdaterade!

Keep it cool..;)
/Paw