Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Årets monteryttare 2014!

Jenny årets monteryttare

Igår va vi på gala i Årjäng och där fick Jenny ett mycket välförtjänt pris!

ÅRETS MONTE RYTTARE 2014!

Jenny va väl värd detta priset och jag tror det kommer ge henne ytligare blod på tanden för att försöka slå in sig i toppen av monteryttare i Sverige!

En mycket trevlig tillstälning va det som Ärjäng/Åmål hade ordnat!

Nu laddar vi för en ny vecka. Romme imorgon och Åby tisdag. Banjobb torsdag och lördag, fullfart…

¨Keep Swimming”
/Paw

 

Lördag fm

Lördag fm och full fortkörning, fick 1 dm snö i förrgår och plusgrader så igår var det omöjligt att köra. Så de som startar i början på nästa vecka går jobb idag ist. Disney Tooma, Julius Star och Neverendingdream.
Fiffi premie
I Torsdags var vi på Örebro med Oskar Marje och vår första egna uppfödning Avoir la Fois som skulle gå premie.
Vilket premie sen, 28,2 med lätthet! vilken liten flygmaskin. Hon betyder enormt mycket för både barn och vuxna i familjen då hon är så snäll och lätthanterlig och bara vill göra rätt, och dessutom älskar hon att träna! Så hela familjen var med till örebro för att se henne. Tindra sa på hemvägen…-”Jag tycker Fiffi var jätteduktig!”så somnade hon:)
Nu tränar vi på och fortsätter det så här så siktar vi på kval/start framåt sommaren.

Oskar Marjefoto:kurt Einevåg

Oskar Marje var med men hoppade i sista sväng med segerkrafter kvar. Paw var rätt säker på att han skulle vinna när han hoppar… tråkigt och vi får kolla upp honom och komma tillbaka, han vinner snart lopp!!

Ikväll ska vi till Årjäng på gala. Jag är en av tre nominerad till årets monteryttare, hoppas på en kul kväll med god mat och bra stämning!

Vi byter stallkläder mot galaklänning och kostym!:)

HA en bra kväll!
//Jenny

fredagmorgon

Julius Star Bjerke

Bjerke på lunchen igår var Paw och Julius Star, Han gjorde ett topplopp via spåren sista 950 m och var slagen med en halv längd. Längst ut på målfotot. Jättekul för Birgitta Andersson som väntat länge på denna stora grabb!
Nytt rekord också på 16,9 2100 m auto.

Hemma tränade jag på, Adam Kievitshof slet i backen, Mårten Marje var ute och joggade lite lätt, Joyspeed och Hallon Tooma gick jobb och var kanonfina! Ior Tooma gick också jobb och var fin på det.

I onsdags var vi inne på Arvikatravet med Avoir la Fois och O.M. dont cry. ”fiffi” gick 40 2000 m och ska gå premie på örebro på torsdag. Hon har ju varit inne tidigare och sprungit fort så hon skulle bara trampa runt.
Don´t cry var också fin på 37 2000 m i sitt första framträdande på banan och detta gjorde hon med lätthet, hon kommer gå ett jobb till innan premie.

Idag ska Disney Tooma, Inventive Tooma och Neverendingdream gå jobb. Tvååringarna ska joggas.
Så fullt ös innan helgen!
Ha en bra dag!/Jenny

onsdag morgon

o.m.colore heat

.. Många som gick jobb igår och var mkt fina.
Julius Star och Joyspeed gick lätt motion
Disney Tooma och Inventive Tooma gick ett lite tuffare och kändes mkt bra båda två.
Ior Tooma börjar komma tillbaka ur sin växtperiod och det blir bra framöver när han slipper brodd.
Hallon Tooma gick motion och känns som en dröm igen efter behandling.
Adam Kivietshof gick jobb i backen och kändes fin fast var lite seg till slut.
Avoir la Fois och O.M Don´t Cry gick motion inför dagens banjobb

Idag ska vi in till Arvika med Avoir la Fois och O.M. Don´t cry för att checka av premieformen.

Västerbo Realhigh ska gå jobb och de övriga små ska gå motion.
Ha en bra dag!/Jenny

färjestad lunch

…Lunchen igår stod färjestad för. vi hade 3 hästar med oss och hade väl rätt bra förspänt på förhand tyckte vi, men det blev inte som vi tänkt oss. Oskar Marje hoppade varvet kvar och vi hade ryckt skorna på honom vilket inte blev så bra som vi hoppats utan blev för fladdrig. Fin för övrigt och han startar när det finns lopp igen, med skor:)

IMG_2095
Mårten Marje tog lätt hand om ledningen i sitt lopp 13 första 500, sen jämn 15 fart men då blev mårten för pigg och lade bort för mycket krut. nästa gång kör vi honom bakom istället, där vi vet att han fungerar.

IMG_2098
Dagens behållning var Daniella Street som slutade tvåa på nya fina rekordet 14.8 2160 m volt! Barfota ro funkade bra på henne:)

Västerbo Chopchop

Med oss in för att gå ett banjobb var Västerbo ChopChop som gick 36 2140 m med 34 sista 1000 och 32 sista 500. Kanonfin och är premieklar!:)

 

Hade bra!/Jenny

Fina dagar och nya hästar.

DSC_2628

Igår va Jenny på Jarlsberg med Vanilla Racer. Vanilla som hade lopp i kroppen och som vi hade lite förhoppningar på. Hon fick ledningen och fick bestämma men va blek. Hon har troligen gjord sista starten för oss då vi tycker vi kört fast.

I tisdags va vi på Axevalla där Jenny red Katarina Aurells Ucello Gene som fick ett snällt lopp men agerade lite blekt. Jag kuskade fina Askhults Selma som va felfri men som sög luft och blev trött. En fin häst som kommer så småningom.

På Momarken va Johannes med Julius Star. Julius som visad kanonform starten innan. Thor Borg gav honom ett fint lopp och i sista sväng fick Julius vila i rygg på ledaren, men tyvärr blev det galopp när Thor skulle attackera. Julius ställde sig fort och satt fast med ALLT sparad i mål som 6:a. Ingen tvekan om han felade bort segern. Julius startar på torsdag på Bjerke.

Med hem från Axevalla följde Adam Kievitshof. En 8 årig vallack med rek 14,9 och 159000 på kontot som främst skall gå monte.

Idag är Jenny hos Timo Nurmos och hämta Disney Tooma. En 8 årig vallack som har rekord 11,2 och 656000 på kontot. Disney Tooma som tidigare har vunnit på v75!

2 spännande hästar att träna och tävla med!

Hemma njuter hästarna i vårsolen!

Njut av solen, det ska vi!

Fina banjobb.

peppes veraIdag va vi på Färjestad där jag skulle köra Tanja East i  kvalloppet. Hon skötte sig bra och va godkänt på 19 tid.

Med oss hade vi Joyspeed och Neverendingdream som skulle dammas av lite. Joyspeed va riktigt fin och visade positiva takter och med 25,5 sista 1000 och 23 sista 500 meterna va det ett klart fall fram.
Neverendingdream Körde jag runt på 21,5 /2100 på ett bra sätt. Han avslutade underkant 15 sista 500 och det med bra tryck i steget. Kommer han med startar han på måndag på Färjestad.

Förre måndagen va vi på Färjestad med Oskar Marje som gjorde det riktigt bra efter ett lopp i rygg på ledaren slutade han 4 på 17,1/2140 volt, och tar han det loppet på rätt sätt borde han gå fram ordentligt…

Imorgon är det Axevalla och Momarken på programmet. Thor Borg får chansen bakom Julius Star igen och Jenny och jag åker till axevalla.

Ha det bäst!
/Paw

 

Julius Star 2 på Jarlsberg!

julius star jarlsbergI fredags va Jenny och Johannes på Jarlsberg med Julius Star som gjorde sin första start efter kastration.

Kuskande Thor Borg tog en lugn start men det va nära att gå åt skogen redan i första sväng när dom körde på varann framför. Julius rundade flera ekipage i VIDA spår i första sväng och det såg ganska stabilt ut men dom hade tappad mycket mark, säkert 60-70 meter! 1100 kvar började Thor söka sig framåt och det såg bra ut på sista långsidan trots det fortfarande va 5-6 längder fram. Julius Ångade på hela upploppet och va till slut endast slagen med 0,5 längd. En toppen prestation!

Ikväll blir det Färjestad!

Simma lugnt i regnet!
/Paw