Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Det händer mycket!

Vasterbo_Cointreau_segerdef

Det är mycket trav för dagen och många av stallets hästar är igång och startar vilket är jättekul!

Vi va på Rättvik med ett gäng den 14/4. Disney Tooma fick öppna lite väl hård och vart lite stum sista biten. Samtidigt körde jag utan skor fram och med bakskor vilket gjorde han vart lite rullig. Han blev 5 på 13,3 och jag va nöjd med honom. Nu blir det ett vet koll av honom.
Västerbo Realhigh trampade up i vagnen på framförvarande 550 kvar och felade bort segern. Han kändes GRYM och vinner nästa gång!
Hallon Tooma fick rygg på ledaren men det lite väl mycket taktikkörning i sista sväng vilket inte gynnar henne då hon har svårt med speedrycket. Men hon fick lopp i kroppen och höll bra.
Mårten Marje gjorde ett nytt bra lopp som 3 på 14,6/2140 och visade att formen är fin.
Allt som allt en bra dag i Rättvik. Dagen efter va jag till Bjerke med Julius Star. Julius fick tredje spår första sväng och sen fram till dödens. Där stånkade han på och kämpade berömvärd som 3 på 18,7 (banan va lätt -2 sek!) värd 7178sek.

Jag va i Tallin med Mats Gabrielsson och titta på Stall Oxalis unghästar i helgen och då passade Jenny och Johannes på att köra lite lopp. Jenny började lördag med att kvala Inventive Tooma på fina 18,9 med 16,0 sista 1000. Under söndagen körde Johannes Daniells Street i Årjäng och fick med sig en 4 plats. Jenny red Västerbo Cointreau som efter massa med omstarts strul gjorde bort sig direkt.

Va gäller Västerbo Cointreau kommer han vara borta länge. Han har ådragit sig en fissur i en framkota och nu gäller boxvila i 4-8 veckor.

Det fyller på med 1 åringar till unghästpaketet! Som det ser ut nu är det 3 platsar kvar!

2 åringerna jobbar på bra alla. Avoir La Fois har ju fixad sitt premielopp och på måndag tänkte jag att Västerbo ChopChop ska sköta sig när han får sällskap av O.M.Dont Cry 2 mycket fina 2 åringer som idag har gått ett lätt banjobb efter 38 på ett riktigt bra sätt.

Till banan idag va även O.M.Dustin som va fin på 41/2100m med 36 sista 1000. Han har inte så långt kvar till premielopp om han fortsätter utveckla sig som han gjort på slutet.
Joyspeed va även han till banan idag. Han gjorde det bra på 27/2100 men är inte 100% fräch och kommer kollas av veterinär sen tror jag han kan gå kval.

Nu blir det trav i 3 dagar i sträck! Kul!!

Ha det bäst!
/Paw

Lördag med provlopp.

 

peppes vera

Peppes Vera(Bileden) va en duktig tävlingshäst själv och hennes första avkomma är Avoir La Fois som tränar riktigt bra för dagen. Idag va den lilla knatten med och gick sitt första provlopp. Hon kom först till mål på en tid runt 36 med mycket sparad. Vi kommer fortsätta köra provlopp med henne minst ett par månader till.
Med till banan va även Inventive Tooma som gick sitt första banjobb/provlopp för oss. Hon tog enkelt han om ledningen men jag släppte då jag ville testa henne lite. Allt fungerade perfekt och när jag styrde på 200 kvar exploderade hon. Vi körde RIKTIGT fort sista 200 meter och sedan lät jag henne springa på i 10 tempo 300 meter till och hon kändes riktig fin, kvalklar!

Imorgon är det ”vilodag” med småfix hemma och lite materialvård. Dessutom anländer 2 1 åringar som skall vara med i ”unghästpaketet”. Mykcet spännande!

Trevlig helg!
/Paw

Fredag morgon

tindra påskkärringFullt upp efter påsken.
I onsdags var vi in och körde banjobb, Västerbo Cointreau gick 3000 m och var fin på det. Joyspeed och Adam Kievitshof gick 25 2000 m med en snabb sista runda, båda börjar kännas kvalklara. dom går ett jobb till veckan igen sen kör vi.:)

Igår körde vi motion hemma och jag var ute och red Disney en sväng, han tyckte det var helmysigt!

På tisdag startar Mårten Marje, Disney Tooma, Hallon Tooma och Västerbo Realhigh på Rättvik, hela elitgänget ut och det ska bli en ruskigt spännande dag!

Idag ska jag till örebro och köra i lärlingsloppet åt Jenny Eriksson, alltid kul att få köra va ett tag sen nu.
Hemma ska vi köra jobb för fullt.
Ha en fin dag det ska vi! //Jenny

Disney Tooma vann direkt!

Det har varit fullt upp senaste veckan och det har drabbat hemsidan tyvärr. Men det har varit en fin vecka med fina framgångar!

Vasterbo_Cointreau_segerdef

I måndags gjorde Disney Tooma debut för oss. Vi va på Romme och startade med spår 6 bak bilen.
Disney tog hand om ledningen in i första sväng, och sedan va det en promenad i parken. Disney vann på 15,0 med huvan kvar och och gott om krafter kvar! 25000 till stolta dom stolta ägarna Oxalis AB m. fl.

Med till Romme va Neverendingdream som tyvärr felade bort sig innan start.

Tisdag va jag till Åby med Julius Star som på pappret hade en lämplig uppgift. Julius kändes fin och gjorde ett hyggligt lopp utan att imponera men han va felfri och skötte sig som 4 på tiden 18,1 72140a.

I torsdag va vi på banan med ett gäng. Västerbo Realhigh, Hallon Tooma, Västerbo ChopChop och Västerbo Cointreau.

Hallon Tooma och Västerbo Realhigh va fina bägge på 23,0 och 23,9 bägge är startklara och kommer anmälas till Rättvik den 14.
Västerbo Cointreau gick ett heat i bakvarv över 3100m efter 40 och va lugn och fin och kändes bra på det.
Västerbo ChopChop sprang mest och vinglade men gick ändå 38/2100.

Lördag va det provlopp som va på programmet. Vi hade med Joyspeed och Adam Kievitshof. Bägge va med i 30 tempo och va fina. 27 sista 1000 på bra sätt och dom känns på gång.

1 åringerna fyller på, och du som vill ha med din 1 åring i unghästpaketet skall inte vänta för länge!

Kämpa på!
/Paw