Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Hyggliga resultat i Årjäng

o.m.colore heat

Banan i Årjäng i torsdags va under all kritik! Mycket mycket lös ena stunden för att till nästa lopp ha fått alldeles för mycket vatten. Svårt för många hästar och Miss Conway va en av dom som inte fixade det. Tyvärr felade hon  utan förvarning 50 meter kvar som 2:a.

Bättre gick det för Hanses Sophia som fick ett fint lopp vid sargen och till slut slutade 4 men fick sen lucka och hade vi kommit till i tid hade hon varit 2:a

Hallon Tooma gjorde sista starten för oss och hon gjorde det bra som 5 på tiden 16,5.

Adam Kievitshof trivdes inte alls på banan och det syntes tidigt att han skulle få det svårt, men han kämpar på bra hästen och han va väl värd 3 platsen.

Hästarna går bra nu och snart har vi flera på g som har tagit igen sig och vi hoppas på en rolig sommar.

Trevlig helg på er!
/Paw

Sir Armani vann på Färjestad

Vasterbo_Cointreau_segerdef

Igår va vi på Färjestad där vi hade fullt upp. Jag körde 5 och Jenny 2!

I premieloppet hade vi fina O.M.Dustin som skötte sig bra och joggade runt på 30.6 utan minsta problem.

I lopp 6 hade vi Västerbo Realhigh ut från tråkiga spår 12. Efter en snabb öppning vart det inget tempo i 700 meter och trots 12 sista 800 räckte det inte till mera än 6 platsen på nytt rekord 14,6 /2140

I lopp 7 körde Jenny Prince T.C. som efter ett snällt lopp vart 6:a

Neverendingdream kom ut i lopp 10 från spår 1 över 2640 och fick ett perfekt lopp i 3 inner för sedan byta till 2 ytter 900 kvar. Tyvärr bröt han ut 450 kvar och tappade motivationen och troligen segern. Men han vart 4 och visade fortsatt framgång.

Sir Armani startade från 20 tilläg i lopp 11 och vi kom bra iväg och slapp bråka med alla galoperande hästar och efter 700 meter satt vi 3 inner som 1200 från mål blev till 3 ytter. 800 kvar gick tåget och mitt i sista sväng kändes det klart att han skulle bli svårslagen. Segermarginalen blev till slut 1 längd med tussarna kvar i örona och krafter kvar. Segertiden va nytt rekord 16,5! Sir Armanis mamma hetter Tindra Briljant och jag hade henne i träning för snart 10 år sedan, även hon va mycket kapabel!

I sista loppet körde Jenny till dödens tidigt med starka Absolut Topless och där stred hon tappert till 6 priset. Jag körde Matilda Majo som fick ett lopp i 3 ytter och med i ryggar 800 kvar och hon kämpade berömvärd till 3 platsen på nytt rekord 15,7/2140 en sänkning med drygt 2 sekunder…

En bra dag på Färjestad vart det vilket det oxå va i fredags på samma bana, då va det breddtrav som gälde och Jenny va på plats med 2 styrningar. Adam Kievitshof från egna stallet i montedebut, och det gjorde han bra. Jenny red försiktigt första varvet för sedan att låta han jobb på sista 900 och han gick frän 3 sista till att bli 3 på rekordtiden 16,5 /2160 detta va första starten på drygt 2 år!
Innan hade Jenny körd ett snällt lopp med Gilda East som kom i mål med rubbet sparad (Jenny  va inne på hon aldrig hade kommit i mål med så mycket tort krut kvar!) och fick med sig 7 platsen.

Nu laddar vi för vår!

Simma lugnt
/Paw

Årets första till Västerbo RealHigh!

Vasterbo_Cointreau_segerdef

I onsdags va vi på Bjerke med Västerbo RealHigh som va ute i ett lopp för 4 och 5 åriga hästar. Från spår 9 löste det sig bra och efter 400 meter satt vi bra till i andra utvändigt. Efter 1000m kom en konkurrent och jag valde att gå fram till dödens för sedan släppa förbi honom så jag återigen satt i andra utvändig. 550 kvar va det dax att kliva in i matchen på riktigt och RealHigh kändes mycket fin när han via 12,5 sista 500 avgjorde lopp på lätta ben.
Segertiden skrevs till 16,0/2600 a och för det fick Mitt i Byen Förvaltnings AB 30000 nok.

I måndags va jag i Mantorp och körde 2. Smevikens Crusier va en välförbered debutant som gjorde det mesta rätt i sitt lopp och som tack för en fin resa i rygg på ledaren fick vi med oss en fin 3 plats på fina tiden 17,9/2140 v på en halv seg bana!
Senare på kvällen va det återkommande Sir Armani som har haft stora problemer men som Sara Olsson har gjort ett bra jobb med och fått tillbaka honom i bra skick. Från spår 7 bak bilen fick han ett fint lopp i ryggar och 300 kvar vart det full attack och Sir Armani avslutade bra till 3 platen på tiden 15,6/1640.Vilket va nytt rekord trots han inte hade startat på 14 månader!

I torsdags va vi på Bjerke med Hallon Tooma och Neverendingdream. Hallon vart störd i omgångar och kom aldrig in i loppet riktigt så den starten glömmer vi. Neverendingdream skötte sig vilket jag va mycket nöjd med men tyvärr tog han höger töm och va inte riktigt körbar. Han fick dock med sig ett 5 pris för besvärret.

Idag fredag va Adam Kievitshof i Åmål och kvala i monte. Han löste det fint och lede tills 5 meter innan mål, då åkte han dit mot en häst med 700 000 på kontot som hade lopp i kroppen. Adam borde gå fram rejällt med detta och är nu startklar.

Söndag är det provlopp i Arvika med O.M.Dustin, Avoir La Fois, Oskar Marje och Flashlight Over.

Trevlig helg på er!
/Paw