Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Soma 6:a efter topplopp!

tindra och paw

Igår va jag på Färjestad där jag körde 3 kvallopp och 2 lopp.

Banan igår va riktigt fin och hästarna fick optimalt fäste i banan!

Alla kvalhästarna klarade sig och fick godkännt, den som stack ut va Yassas som avslutade sista 1000 efter 15 och i den låga klassen han är kan han duga.

I lopp 9 körde jag Soma som tyvärr felade kort efter start när vi skulle ladda. Hon fick sedan ett lopp vid sargen och slutade 6 på nya rekordet 14,3 /2140 volt.

I lopp 10 va det O.M.Bianchi som på förhand hade en fin uppgift, men hon återgick till gamla vanor att bromsa och va en besvikelse som 7:a i mål

Idag är jag LEDIG (skönt att mysa med barnen!!) Jenny kämpar på och är på Färjestad, imorgon är det Åmål, Rättvik måndag, Lindesberg onsdag, Årjäng och Halmstad torsdag innan Arvika bjuder upp på fredag!

Andelarna i O.M.Dont Cry börjar ta slut, vilket är jätte kul, så vill du vara med är det snart brottom att höra av sig till Jenny lr mig! Hon känns jätte fin i jobben och vi laddar för Axevalla!

Trevlig helg
/Paw

Midsommarhelgen

tindra midsommar

…..Är över och det var blandat resultat.
Arvika på söndagen, Julius fick aldrig chansen i ett ruskigt dåligt voltförsök, där startpersonalen inte var kompetenta nog att se att det var omstart
. Tyvärr spände han sej efter det och fick det aldrig att stämma. Vi startar på där det finns lopp. Flashlight Over var dagens behållning som 3:a på en tid som är under gällande banrekord för treåringar, tyvärr behöver man vinna för att få det skrivet i böckerna, vi är jättenöjda med henne och nu spänner vi bågen, hon känns kanon efter.
Daniella hoppade 700 kvar helt omotiverat på Årjäng och vi startar igen!

Nu börjar en spännande vecka, vi har färjestad imorrn med final i Diamantstoet, paw kvalade in Soma dit, mkt prispengar och hoppas hon gör det bra, lördag ska jag till färjestad för att testa mitt knä igen, hoppas det håller! söndag är det Åmål. rättvik måndag lindesberg onsdag halmstad /årjäng torsdag. Mkt starter vilket är kul!!

 

Ha en bra kväll!:)

/Jenny

Neverendingdream vann på dagssnabbasta tiden!

image

I fredags va vi i Årjäng där vi hade 2 starthästar med oss. Först ut va Adam Kievitshof som begåvats med spår 12 bak bilen. Men Jenny löste det på bästa sätt och efter 300 meter satt hon i 2:a utvändigt. Adam såg jättefin ut, men varvet kvar fick han dödens. Jenny tryckde på gasen 900 kvar och tog över ledningen 700 kvar. Adam vart lite seg till slut och slutade 6 på 15,9 /2140.

Neverendingdream snabbstartade från sitt 3 spår och tog enkelt hand om ledningen och efter att fått bestämma första varvet på 15,5 tryckte jag på gasen och han vann mycket enkelt på rekordet 14,5/1640. En seger värd 12000.

Jag hade 3 styrningar till, bäst gick det för Midnight Bråten som efter ett lopp i rygg på ledaren slutade 2:a på tiden 14,9.
Bullsängs Månalisa gjorde ett bra lopp och efter vi körd lite snällt slutade hon 3 på tiden 17,9/2160Sista styrningen va Carlos Goldie som efter ett lopp i dödens inte va som bäst men fick med sig sista premien.

Idag laddar vi för Arvika, hoppas vi slipper regn!

Chilla lagomt;)
/Paw

Matilda Majo spräckte nollan!

Vasterbo_Cointreau_segerdef

Idag va jag på Avevalla där jag hade 2 styrningar. Först ut va Smevikens Cruiser som öppnade bra bak bilen men va precis inte snabb nog för att komma ner i 3 inner. Nu fick vi ta 4 inner och efter lite trafik under vägen slutade han 5. Han har inte riktigt fattat va han ska än, men med lite mera startar innan för västen blir han en fin häst.

Matilda Majo va segerslös efter 34 startar men efter att fått en fin resa i rygg på ledaren och lucka 300 kvar spräckte hon nollan. Vinnertiden blev 17,6/2140a värd 10000sek.

Med den segern passerade jag 500.000 inkört som kusk!

Stallet ”haltar” efter med 266.000, men är klart  på gång.

Onsdagen gick i Åmål där Mårten Marje startade. Han trivdes dock inte alls på den hårda banan och slutade först utan för pengarna.

Bättre gick det för minst spelade Soma som fick ett fint lopp i rygg på ledaren och tackade för den resan med att sluta 2:a på nya rekordet 15.1 värd 50.000! Hon är tack vara den andraplatsen klar för final i Diamantstoet!

Nu laddar vi för midsommar med trav fredag och söndag.

Och glöm inte köpa en andel i O.M.Dont Cry, hälften redan sålda!

Simma lugnt!
/Paw

Andra 2 åringen inkvalad för i år!

o.m.dustin kval
Foto: Kurt Einevåg

Igår va det Färjestad på programmet, med oss hade vi 3 hästar.

Först ut va O.M.Dustin (bilden) som gjorde sitt kval. Han vart väl stressad i helstängt och galoperade hoplöst direkt från start. Sedan gjorde han det bra och kom i mål på 23,9/2140 på en knepig bana!

Flashlight Over kom från ett fint kvallopp och jag hade förhoppningar på henne från ett fint spår. Hon gick med öppet huvudlag istället för 1/2 stängt som hon gjorde i kvalet och vart inte riktigt skärpt och tog till passgång när jag körde på henne efter 50 meter. Sen sprang hon och slet med den lösa och dåliga bana. Hon gick 16,5 i 1900 meter efter det så jag är nöjd med henne så sett. Hon hade 84 i puls efter loppet så kapacitet finns.

Sist ut av våra egna va Disney Tooma som va ute över ovana 2660v. Han hade behövt tempo på loppet men tyvärr blev det ett taktik lopp och han kom aldrig in i loppet trots nytt rekord.

Slutligen körde jag O.M.Bianchi som öppnade bra och fick ett fint lopp i 3 inner och hon avslutade klart positivt när luckan kom 300 kvar. en mycket positiv insats på nytt rekord.

om dont cry kval

Foto:Kurt Einevåg

Vi har gjort klart med en mycket intressant andelshäst. 2 åriga O.M.Dont Cry (klicka på namnet då kommer du till svensk travsport) som kvalade för endast en dryg vecka sendan.
Det är en mycket fin häst efter Improve Ås(5,5 mil rekord 09,9) och mamma är Ella Will (ostartat då hon fick hovbensfraktur som 3 åring) efter Supergill.
Ella Will va ett stort talalng själv, och va kvalklar när hon fick en hovbensfraktur.
Ella Wills mamma va en mycket snabb märr som gick 12 och tjänade över 1million i slutet på 90 talet!

O.M.Dont Cry säljs i 20 andelar a 2500sek + moms pr andel.
Månads kostnaden kommer ligga på ca 500+ moms.
Momsen återfås efter 2-3 månader.
O.M.Dont Cry kommer administreras av Easy kb!

O.M.Dont Cry är startklar och tanken är att hon kommer göra debut i 2 åringsloppet under Stochampionatshelgen!

Vi har redan såld 8 andelar så snabba på om du vill vara med!

Nu laddar vi för en hektisk avslutning av denna vecka med trav onsdag, torsdag, fredag och söndag. (Lördag blir det mys i goda vänners sällskap :))

/Paw

 

Årets första 2 åring kvalad!

om dont cry kval
Foto: Kurt Einevåg.

Idag gick O.M.Dont Cry (bilden ovan) sitt kvallopp. Hon skötte sig mycket bra trots svåra spår 4 i volten. Efter en trevande start hamnade vi sist i dåliga ryggar och första 500m gick långsammt, men hon är snabb tjejen och via 18,5 sista 1600 meter kom hon i mål på 22,6 trots 3 och 4 spår sista sväng. Jag hade 16,5 sista 500 och det va en stark prestation. Nu laddar vi för Stochampionatshelgen!

adam kievitshof stina h.Foto:Kurt Einevåg.

Med till Årjäng hade vi även gamle Adam Kievitshof som i ett amatörlopp fick duktiga Stina Hallerstedt i biken. Adam öppnade hyggligt med tyvärr blev det det till dödens. Väl där visade Stina grymt överblick och förivrade asig aldrig utan styrde in Adam till ett 4:a pris på nya rekordet 15,5/2140!

Jag körde 4 hästar i Årjäng denna dagen. Bäst gick det för O.M.Bianchi som va 4 på tiden 16.0 efter längt uppehåll. Matilda Majo gjorde det bra från jumboplats som 6.
Wille Willow blev trött efter många omstartar och fick väl ingen fair chans. Västerängs Aragon fick inte travet att stämma och vi bröt loppet efter 1000m.

I fredags va vi på Lindesberg med Inventive Tooma som agerade segt och jag va inte riktigt nöjd med henne trots hon gick nytt rekord. Hon ska kollas av veterinär.
Med till Lindes va även Västerbo Realhigh som tyvärr inte trivdes på banan men som gjorde ett TOPPLOPP efter galopp i första sväng kom han tillbaka och hade nog varit segers farlig om inte han hade blivit störd 600 kvar. Nu vart han 4 på 14,5/ 1640 och gjorde det riltigt bra. Nu blir det veterinärkoll för hans del.

I torsdags va vi på Åby med 4 hästar.
Först ut va i kvalet Flashlight Over som jag körde i ryggar med och vart fast tills 450 kvar, men när lyckan kom då sköt hon till mycket bra. 17,8 sista 1000 med full fart över mål ger toppbetyg.

Neverendingdream stod tufft till i ett lopp över 2640 och jag körde snällt med honom vilket han tackade för genom att bli 3 och putsa rekordet till 16,5/2640

Julius Star återkom efter lite vila, och den verka ha gjort honom gott för trots en position långt nere i kön avslutade han vasst och via 13,5 sista 1000 och 12.5 sista 600 vart han 4 på rekordet 15,7 /2140 volt!

Sista hästen va Disney Tooma som tyvärr trampade igennom vilket gjorde han blev halt och tappade travet. Han fick med sig en tröstpeng som 5:a

Nu laddar vi för nya tag!
Simma lugnt!
/Paw

Hästarna håller formen!

Mårten marje v75axe

Foto: Kurt Einevåg

Mårten Marje startade igår på Färjestad från spår 11 bak bilen och hamnade bra till i 3 utvändigt. Det va dåligt med tempo då ledaren fick köra 18 i 500meter  och det kom inget riktigt tempo i loppet innan det va 600 kvar, men då gick det fort. Mårten gick 12,2 sista 1000 och riktigt fort sista 500m och slutade 3:a på nytt rekord 13.9/2140a

Jag körde On Fire Face åt John Ö Jensen hon kämpade på bra till ett 7:e pris på nytt rekord.

I fredags va det Åmål på programmet, en kväll där jag hade många uppsittningar och det gick hyggligt. Bäst gick det för Gilda East som slutade 2:a efter ett lopp i rygg ledaren.
3:a blev Smevikens Cruiser som jag fick välja mellan dödens och 4:e inner och då tog jag den snälla varianten. Han avslutade bra och känns mycket fin.
Placeringar blev det även till Melvin Z, Max Eme(som hade ALLT kvar i mål!) och Hanses Sophia.

Inventive Tooma va ute på Axevalla i torsdags men tyvärr blev hon lite för tung och slog ihop från start när jag körde på henne. Hon kändes jättefin efter det och fick sig ett jobb i kroppen iaf.
Samma dag körde jag Kemas Gold som kämpade storstilad i dödens och fick med sig ett 2:a pris för det.

I måndags va On Fire Face duktig 3:a på Färjestad där hon gick en grym sista 500!

I lördags va vi i Arvika och körde banjobb med Flashlight Over, Disney Tooma, O.M.Dont Cry och O.M.Dustin.
Dustin och Dont Cry va jättefina på 28/2100 och dom kommer kvala nu! 2 fina 2 åringar som är till salu!
Flashlight Over och Disney Tooma gick ett jobb efter 22/2100 och bägge va jag riktigt nöjd med.

Alla ett åringar är i vagn utom 1 som behöver lite mera tid, men han kommer! Vi har släpp nästan alla på betet oxå, och som dom njuter!

Nu kämpar vi vidare!
/Paw