Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Fina 2 åringer!

om dont cry kval
O.M.Dont Cry Foto: Kurt Einevåg

Våran fina andelshäst O.M.Dont Cry har redan visad sig på banan och jag va jätte nöjd med henne då. Men vi har flera fina 2 åringar i stallet.
O.M.Dustin som även han har kvalad gick banjobb idag men jag va inte helt nöjd han är för valpig och i öppet huvudlag vart det mest lek idag. Han har enorm fart i sig men vi får låta honom mogna lite till.
Avoir La Fois gick ett fint banjobb idag efter 24,5/2100 i Arvika hon är kvalklar och tar hon jobbet idag på rätt sätt kvalar hon i Årjäng den 9.

Västerbo Chopchop har vi fixat till en harhas på men han tränar på för fullt och känns mycket fin.

Valborg Marje tränar på hemma och känns bättre och bättre, eventuellt blir det ett lugnt provlopp med henne lördag.

I måndags va det Årjäng på programmet. Vi fick tyvärr stryka Neverendingdream och Flashlight Over då dom va dåliga i halsen. Med oss va Joyspeed som kvalade på 21,4 på ett bra sätt. Han har aldrig gått fortare än 27/2100 så jag va nöjd med honom. 18.0 sista 1000 och 16,5 sista 500. Han är inte så startsnabb än, men hoppas det kommer.

Jag körde även John Ö Jensens fina Silent Laser som fick med sig sista premien på nytt rekord.

Jenny red Quinzy Jet som dock inte fick med sig något.

Söndag va det breddlopp i Arvika där Jenny hade en styrning. Ruby Frontline fick med sig en 5 plats efter ett perfekt körd lopp.

Igår tisdag va Jenny på Lindesberg där hon körde Askö Dollar som blev 3:a på nya rekordet 15.7.

Med andra ord rullar det på…

Lite 1 åringar på väg in i träning, och om 4 veckor kommer dom 1 åringar som går på bete hem, kul!!

Simma lugnt!
/Paw

full fart

Mårten marje v75axe

 

det är trav i stort sett hela tiden nu, svårt att få tiden att räcka till för hemsidan men ska försöka bli bättre!

I helgen var det Axevalla i dagarna 3, fredag startade fina andelshästen O.M don´t cry i tvåårsloppet och gjorde det kanon utan att få pengar med sej, men vi tar nya tag och startar på. Uppträdde som vi ville och vi är stolta att kunna ha henne i den fina författningen.
Lördag körde jag Adam Kievitshof i lopp 4. Fick en bra start och orkade få rygg ledaren från 20 m, var dock sämre än senast och tappade travet lite i sista sväng så slutade först utan peng, vi kollar upp honom nu och kommer tillbaka starkare!

Sen körde jag Mårten Marje i ett v75 lopp för lärlingar, fick en strulig start och hamnade långt bak för att i första sväng få en bredsida och bli nertryckt på innerspåret, och där satt jag till 200 kvar när ja orkade få lucka och han spurtar storstilat! toppform och han vinner utan störningen!! startar när han kommer med igen.

Måndag var det Åmål, av våra egna var  flashligt over med, hon slutade 4:a och gjorde det bra, slog ihop och galopperade i laddningen från start och vi ska komma ihåg att hon är bara 3 år!
i övrigt var det lite placeringar men ingen som stack ut.
Igår var det mantorp, Disney tooma var ute i heatloppet, gjorde en blek insats och vi får kolla upp honom, troligen halsinfektion eller liknande.
Julius star var ute i lopp 13 och slutade 5:a blev en speeduppgörelse till slut och det har han svårt för. bättre med lopp i kroppen och startar på nu när han kommer med!

Idag ska vi till arvika och köra fort med 3 åringarna som inte kvalat än, men dom är på g och joyspeed kvalar på måndag på årjäng och om ior tooma är som vi vill kvalar han på örebro.

Ha en bra dag!!/Jenny

Seger i Arvika och Västerbo Realhigh på skadaslistan.

Vasterbo_Cointreau_segerdef

Måndagkvällen gick i Arvika där jag hade 3 styrningar. Bäst gick det med Imperial Valle som följde startbilen första 50 meterna och enkelt tog hand om ledningen. Väl där fick vi bestämma, och trots jag fick passa honom i sista sväng vann han på ett bra sätt till slut. Tränar gör Katarina Aurell, och det va 12000 till ägarna Axevalla Safeway AB.

Ruby Frontline och Street Glider gjorde bägge bra insatsar och fick med sig matlappar.

Söndag vi i Årjäng där jag inte hade dom stora framgångarna. Oplacerad med Tyes Clifton och Runaway Rick. Matilda Majo fick med sig en matlapp.

Lördag va v75 på besök i Årjäng och vi hade laddad ordentligt. Det började oxå bra när Västerbo Realhigh från rygg ledaren fick sen lucka och spurtade hem andrapriset värd 50000.
Neverendingdream vart kraftigt störd efter ca 150 meter och då va den dagen förstörd.
Disney Tooma hade en hopplös uppgift med spår 12, men han gjorde det bra och satt fast med sparad på nya rekordet 13.2/2140.

Fredag va jag på Axevalla och körde Smevikens Cruiser som inte fick med sig pengar på nytt rekord.

Flashlight Over startade i Örebro torsdag och hon hade ett svårt läge i spår 12, och det blev strul. 3-4 spår första 600 meterna. Först i 3:e spår 600 kvar utan rygg, men hon höll farten bra och vart 7:a i på 18,6 i en tung bana. Jag va nöjd med henne, och hon kommer undan för undan.

Våran andelshäst O.M.Dont Cry startar på fredag från springspår, det finns lite andelar kvar i henne, så snabba på!

Västerbo Realhigh gjorde ett toppenlopp i helgen, tyvärr va han halt måndag morgon och efter veterinär besök viste vi att han står med en spricka i ett framknä och kommer vara borta ett tag fram över.

Oskar Marje har avslutat karriären och kommer lämna stallet.

Lite nya ett åringar på väg in, spännande!!

Träningsrapporterna är uppdaterade, lite sent, men trevlig läsning.

Nu laddar vi för stochampionatshelg där Jenny kör 2 lopp med 100 000 i förstapris!!

Enjoy!
/Paw

2 segra i Åmål

adam kievitshof stina h.
Foto:Kurt Einevåg

Igår i Åmål vann jag dagens första lopp med fina Yassas som enkelt tog hand om ledningen och sedan  vann ohotat med massor med krafter kvar. Tiden 20.0 säger inget om hästen kapacitet. 15 000 va segern värd.

I 3:e loppet körde Jenny resolut till ledning med Adam Kievitshof som spårade varje meter och vann enkelt på tiden 15,6/2080 värd 15 000.

Jag va sedan 2:a med Mills Gany som fick ett fint lopp bakom favoriten och där kämpade han tappert.

I sista loppet körde jag Catht it som vart grovt störd efter 75 meter vilket kostade segern för hästen gjorde ett kanonlopp sedan och kom tillbaka och va 5:a i mål

I måndags va jag iväg till Rättvik där jag körde Mellby Turbo. Han fick ett fint lopp i ryggar tillls 400 kvar, men det hade gått lite väl sakta under vägen så spurten bet inte speciellt. Han va 5:a till slut och godkänt.

Arvika körde i söndags och jag hade 2 uppsittningar. Danniella Street fick ett snällt lopp men kunne inget och är på betäckning nu.
Inoui tog enkelt ledningen från spår 8! men tyvärr tappade hon travet i sista sväng och slutade 5.

Nu laddar vi för Örebro ikvall, Axevalla imorgon sedan Årjäng i helgen där vi har 2 hästar innom v75

Andelshästen O.M.Dont Cry va på banan i tisdags. Hon gick ett jobb efter 24/2100 på ett mycket fint sätt. Hon kommer anmälas till Axevalla nästa helg.
Du som är intresserad i att bli delägare i en fin unghäst, här är chansen.

Även 3 åringerna Ior Tooma och Joyspeed är på gång och bägge kommer kvala innom kort.

Nu kör vi!
Paw

Formen håller i sig!!

Mårten marje v75axe
Mårten Marje (Foto: Kurt Einevåg)

Mycket trav har det varit dom sista dagarna, och hästarna har gått bra och visar finfin form.

Söndag va vi i Åmål och hade en hygglig dag.
Tyes Cliffton gjorde en anständig debut och va 6:a, men jag hade nog förväntat mig lite mera, går fram med loppet!Monique Bråten gjorde det bra som 4:a och verkar på g.
Inoui felade direkt, men kändes fin.
Matilda Majo fick med sig max och blev 6:a efter strul på vägen
Hanses Sophia blev 5:a efter optimalt lopp på nytt rekord.
Adam Kievitshof vart störd från start och hamnade sist men gjorde ett TOPPLOPP och blev 3:a och vinner snart lopp!
Alfrida Dream blev 2:a från ledningen.
Jenny red Danilla Street som vart sur bakom hästar men som ändå va anständig.

I Måndags va jag i Rättvik med Disney Tooma som tyvärr vart ömfotat men som ändå gjorde ett kanonlopp och blev 5 på 13.1. Han kändes kanonfin tills 500 kvar och formen är fin.

Onsdag va det Lindesberg på programmet med Mårten Marje som öppnade bra och fick rygg ledaren. Luckan kom 300 kvar och Mårten spurtade piggt till andra plats på nya rekordet 12,1!

Idag torsdag va jag i Årjäng där jag körde 5
Miss Conway tappade en sko och tappade travet.
Västerbo Realhigh testade jag i bike men han han fungerade inte optimalt och felade bort sig.
Gilda East vart störd till galopp 300 kvar, segern som rök??
Smevikens Cruiser gick en grym sista 700meters speed och gjorde det bra som 2:a på nytt rekord.
Runaway Rick felade omotiverad i första svän, men upphämtningen va av bäste märke.

På Halmstad hade vi Neverendingdream ut som fick ett perfekt lopp av Örjan Kihlström och han vann på ett övertygande sätt på nya rekordet 14,2/2140. En seger värd 50.000!

Imorgon laddar vi för Arvika!

Keep dreaming!
/Paw