Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

1 åringer på g!

2 åringerna limping shrimp + mårten marje

Stallet fyller på med fina ett åringer. Jatzy Jazz (Nu Pagadi), O.M.Eccostep (Improve Ås), O.M.Elite (Mr Pine Chip) och Sigge Jodal (Tekno Odin)

Dom är alla inkörda nu och sköter sig fint.

1 åringerna som gått på sommarbete kommer vi börja köra nästa vecka, så det ruller på fint i stallet.

Flera av starhästarna har hälsad på veterinären så det har varit lite lite starter på slutet, men flera av dom träner riktigt starkt igen och börjar va redo för start.

Neverendingdream (som va såld, men är kvar i stallet än så länge) va ute på Bjerke i onsdags. Han fick ett snällt lopp och satt fast med sparad på nytt rekord, 13.2 utan att få med något för det. Men han va fin och kommer gå fram med det lopp. Jag tror han kommer med topform till Sundsvall på lördag!

Mårten Marje va ute i Årjäng för 2 veckor sedan. Han gjorde det bra som 2:a på en usel bana. Han har tränad bra efter det så formen verkar fin. Han ska även han till Sundsvall, men jag tycker han möter väl tuffa hästar. Örjan får smyga.

3 Åringerna som har varit ute har jag inte riktigt varit nöjd med. Joyspeed trivdes inte på den lösa banan, och galoppen va ingen överraskning. Han är behandlat efter den starten. Inventive Tooma ryckte jag skorna på, men det gick inte, hon blev för stor i gången. Bara starta på.
Ior Tooma körde jag till ledning med och trodde länge han skulle vinna, men han tappade travet och blev 5 på 18.8. Han är även han behandlat.

Roligare va det med talangen O.M.Dont Cry som va ute på Örebro. Hon fick rygg ledaren från sitt svåra 4:e spår och fick sen lucka men han aldrig få upp farten. Hon blev 2:a på nya rekordet 17.1.
O.M.Dont Cry sikter jag nu på att starta på Örebro den 17/9

Imorgon tisdag ska Västerbo Realhigh på återkoll av sitt framknä. Har skadan läkt blir det börja jogga.

Västerbo Cointreau är på g efter sin skada. Han har gått ett banjobb efter 27 på ett stakt sätt. Ett jobb till då är han startklar.

Kämpa på nu!
/Paw

O.M.Dont Cry visade klass!

O.M.dont cry Lindesberg02
O.M Dont Cry (Foto: Kurt Einevåg)

På Lindesberg igår startade O.M Dont Cry från spår 8 i voltstart, och vi fick en bra start och satt i rygg på ledaren direkt. 800 kvar klev vi in i matchen och O.M Dont Cry lekte hem loppet via 14.6 sista 800 meterna med gott om kräm kvar! Tiden blev 19.3 blev segertiden utan hon på något sätt behövde springa sig trött.
40.000sek till dom nöjda ägarna som köpt andelar i våran vackra och talangfulla tjej!
O.M.dont cry Lindesberg03
Nöjda delägare efter vinsten med O.M. Dont Cry (Foto: Kurt Einevåg)

Vi har nu endast 2 andelar kvar i O.M.Dont Cry, så det gäller vara snabb!
2500+ moms och ca 500+ moms pr månad

O.M.dont cry Lindesberg01
Vacker som en tavla är hon! (Foto: ALN)

Idag har Jenny varit hos veterinären med Disney Tooma och Västerbo Realhigh idag.
Disney vart behandlat för lite småsaker, men såg annars bra ut.
Västerbo Realhighs skada läker bra och ska tillbaka om 3 veckor, och förhoppningen är att vi kan börja träna då.

I söndags va det Åmål och högervarv på programmet. Vi hade inga jättechanser innan och det va begränsat med utdelningen oxå.
Melvin Z gjorde det bra som alltid som 5:a
O.M.Bianchi va sådär som 7:a
Hanses Sophia va inte lika fin med helstängt och felade bort sig, samma gjorde Julius Star som vi ska kolla upp och han kommer vara borta minst 4 veckor.
Mills Gany vart ömfotat och oplacerad.

Vi kör på mot nya mål, inte långt kvar till 1.000.000! KÄMPA!!
/Paw

 

Sista 3 åringen kvalad.

ior tooma premie
Ior Tooma Foto: Kurt Einevåg.

I torsdags kvalade vi sista 3 åringen. Ior Tooma gjorde allt rätt (utan galopp som det står i resultatet…) Han fick en dålig rygg och första 1000 gick långsamt, men via 17,5 sista 1000 kom han i mål på 20,0. Han ä inte färdig på långa vägar men kommer bli bra når han växt till sig.
Med till Örebro va Mårten Marje som tyvärr inte trivdes på den hårda banan och felade 2 ggr, men som ändå fick med sig sista premien, formen sitter där!

Fick igår beskedet att Neverendingdream är såld och kommer lämna stallet. Trist med tanke på va mycket strul det har varit med honom och att han nu äntligen fungera.

Roligare är att vi igår fick in en 1 årig tjej i träning. Jatzy Jazz heter hon, en super snygg dotter till Nu Pagadi och v75 vinnaren Rebecka A.U.

Under kommande vecka kommer yttligare 2 1 åringar från Stuteri O.M. på inkörning.

Hästar fortsätter leverera och nästa söndag kommer vi kvala tredje 2 åringen för iår (av fem 2 åringar totalt). Kul!

Träningslistorna är uppdaterade!

Nu laddar vi för Åmål!
/Paw