Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Nu är det höst!

o.m.dustin kval
Foto: Kurt Einevåg  (O.M.Dustin)

Det börjar bli kall om nätterna nu. Det regnar dessutom mest hela tiden. Men det är ju myggfritt 😉

1 åringerna tränar på bra och snart det det dax för dom som varit med i unghästpaketet att gå hem.

Som det ser ut nu kommer vi ha kvar 4 ett åringer sen. O.M.Elite, Jatzy Jazz, Baltic Breeze och O.M.Entertainyou

Vi har startat på med lite blandad reslutat.

O.M.Dustin snublade och felade i debuten, och Mårten Marje va med till Romme den dagen men blev över från spår ett och fick sedan lucka 300 meter EFTER mål. Han hade MYKCET sparad.

Den 17 va O.M.Dont Cry på Örebro där hon spetsade enkelt, men blev ofokuserad och bröt ut i första sväng vilket kostade minst en 2:a plats.

Den 18 tangerade Adam Kievitshof sitt medelrekord och med lite mera tur på vägen hade han fått med sig en fin slant.
Samma dag va Mårten Marje ute över 2640 vilket inte verkar passa gubben längre.

I söndags va Flashlight Over med i Årjäng men jag körde bort henne och hon blev trött.
Västerbo Cointreau va roligare. Han va ute i Marknadssprinten och tog sig till final vai en 5:e plats i ett taktiklopp.
I finalen fick vi spår 8 och jag hittade ner i 4 inner. Vi fick luckan 200 kvar, men han tog inget vidare på dom men fullföljde bra som 5:a på nya rekordet 12,9 (det gamla va på 14,5!)

Nu laddar vi för nya lopp och hoppas på stolpa in!

Keep swimming!
/Paw

Överlägsen Neverendingdream

 

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10 Neverendingdream mål

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10
Neverendingdream mål

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10 Neverendingdream  segerdef

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10
Neverendingdream

Kul dag på Årjäng igår där Nerendingdream tog 3:e årssegern och det i överlägsen stil, enkelt till ledning och fick bestämma till 18 första 1000, gjorde ett starkt slutvarv på 12.6 sista 1000, sluttiden blev 15,3 2140m a.
Med var också Disney Tooma som gjorde en platt match igen tyvärr, har problem i svängarna, startar nån gång till och körs vid plankan innan vi bestämmer något mer.

Paw körde Rapanoe Bell åt John och Louise och det resulterade i en säker seger, en stark och rejäl märr med bra inställning!

Flashlight over startade på Momarken i tisdags och var bra som 3:a, hon fick runda i 3:e spår sista 700 och avslutade starkt men fick för långt fram. Startar snart igen!:)
I måndags var vi på Färjestad med Adam Kievitshof som agerade märkligt hela dagen, skenade av sej för mkt energi i första provstarten och så var den dagen förstörd. Paw kör nästa gång och hoppas han sköter sej bättre då.

Idag ska vi till Romme med debutanten O.M Dustin i ett 2 årslopp och Mårten Marje i ett lärlingslopp försök och final 1640 m. Hoppas på en rolig kväll!

 

//Jenny

 

Fina banjobb!

o.m.dustin kval
O.M.Dustin (foto: Kurt Einevåg)

Avoir La Fois och O.M.Dustin va till banan där dom gick ett banjobb. Vi körde 25,5 sista 1600 på ett mycket trecvligt sätt. Ingen av hästarna va speciellt trötta efter det och dom är så smått startklara.

Hemma tränar dom övriga 2 åringer på utan anmärkningar.

Förre lördagen va Neverendingdream och Mårten Marje på Bergsåker men vi hade inte tur med oss. Örjan tyckte inte Mårten va körbar till slut och kom i mål med en del kvar. Vi har inte hittat några fel på honom efteråt, så jag ska fixa till lite på balansen på honom. Neverendingdream sög luft och fick dessutom gå först i 3: spår 950 kvar vilket blev för mastigt.

Flashlight Over va ute på Färjestad i måndags. Jag gav henne ett snäll lopp, men i sista sväng då chansade jag invändigt och tyvärr blev det tvärstop och jag körde upp i framförvarande. Surt för hon hade fått med sig fina pengar.

Västbo Cointreau gjorde comeback i Åmål i torsdag. Från spår 11 hade vi tur och kom igennom bra och ur första sväng satt vi 2:a utvändigt. Jag satt kvar när tåget gick från kön 900 kvar och vi vart fast till 350 kvar, och då hann han aldrig komma igång. Men en nyttig genom köra.

Hösten är på g och det är bara att mentalt göra sig redo för regn, snö och kyla. Men då är det ju oxå slut på mygg och knot 😉

Träningsraporterna är updaterade!

Trevlig helg på er!