Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

upp som en sol ner som en pannkaka

 

O.M.dont cry Lindesberg01

.. så är det verkligen i travet. Mårten var på Åby i torsdags, blött i luften och då presterar han inte som han ska. så nu kollar vi upp honom efter flera starter på dåliga banor.
Disney var ute på Romme, slutade oplacerad på 14.5, gav sej helt från rygg ledaren. Får ta igen  sej nån vecka så letar vi nya lopp.
I måndags var O.M dustin och O.M dont cry ute på färjestad. efter 3 strykningar blev det ett rumphugget lopp med 4 hästar kvar. Dont cry tog hand om ledningen men fick elak press hela vägen och efter 15 på varvet vart det stumma ben till slut, hon fick med sej ett 2:a pris iaf. Behövde loppet då hon inte startat på 5 veckor. Dustin hoppade igen och nu tynger vi ner honom mer och startar på så han får rutin.
Valborg Marje gick sitt premie utan problem på 30.2 med mkt sparat! kvalar förhoppningsvis iår:)

Övriga tränar på och känns väldigt fina för dagen hoppas på en bra månad i november och att Paw snart kommer upp i miljonen som kusk:)

Neverendingdream skulle ha startat på Örebro imorrn men han har fått en inflamation i ett gammalt kastrationssår så vi chansar inte utan han får vara hemma och läka ihop!

Nästa är färjestad på lördag där jag kör 3 och paw 2.

Ha de bra!/Jenny

 

Veckan som gick!

Melvin Z. Foto: Kurt Einevåg

Melvin Z. Foto: Kurt Einevåg

När Årjäng hade sin sista tävlingsdag för året fick Melvin Z. vinna sitt första lopp för året. Från 40 meters tilläg avgjorde Melvin knapt men säkert på tiden 16,4 /2180. En seger värd 7000

Samma dag vart Fina Fanny 6 på nytt rekord, Matilda Majo blev het i ledningen och tröttnade. Inventive Tooma galoperade återigen.

Den 13 va jag på Axevalla med Mårten Marje som på pappret hade en bra uppgift. Men tyvärr vantrivdes han på banan och han kändes inte alls lika fin som starten innan. Banan va MYCKET stum och hård nu och det är inte Mårtens likör. Han va 3:a och gjorde ett bra lopp ändå.

I torsdags va det Åby på programmet. Smevikens Cruiser gjorde ett bra lopp efter uppehåll och fick med sig en slant. Miss Conway fungerade inte alls.

Idag va jag återigen på Åby, denna gången va det med Neverendingdream som tyvärr felade efter 20 meter och vart diskad.

Hästarna tränar på bra hemma, och dom få starthästar vi har är i bra ordning alla verkar det som. Mycket startar dom nästa veckorna, så nu kämpar vi på!

Simma lugnt!
/Paw

4:e års seger till Neverendingdream!

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-06-19 Neverendingdream  mål

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-06-19

I torsdags va det Örebro på programmet. Med i transporten va Neverendingdream som startade från ett smaskigt 4:e spår. Han snabbstartade till ledningen och första 500 meter gick efter 12,2. Vi fick aldrig riktigt vara i fred och varvet gick efter 14,4. 600 kvar vart vi ganska ensamma i ledningen och Neverendingdream vann i ohotat stil på 14,7/2100m med gott om krafter kvar.

I sista loppet felade Reptilia lite snöpligt i ledningen efter 400 meter.

Förra veckans startar va lite blandat resultat. 2 åriga O.M.Dustin visade prov på mycket fart men bröt ut 300 kvar och tappade 3 platsen på det. Han är dock på g.
Julius Star felade igen och har gjord sista starten för oss.

Hemma tränar hästarna på bra. Västerbo Realhigh tränar för fullt efter sin skada och han känns fin. Håller han får han en fin vinter.

Västerbo Chopchop, Valborg Marje känns fin bägge men det blir ingen start för dom innan våren. Avoir La Fois va det tänkt skulle starta i år, men hon växer så vi får lugna oss, det får bli debut i vår för henne.

1 åringerna sköter sig. Baltic Breeze joggar sina mil utan anmärkningar. Han växer mycket. O.M.Elite är en fin häst som inte krånglar till det för sig. Jatzy Jazz är på g efter sin skada och håller hon då blir det riktigt bra!

Förre veckan kom Jealous Tooma hit. En stor fin 2 åring som ska kastereras.

Imorgon söndag kommer 1 åriga Västerbo Whistler hit. Köpt till stallet av Mitt i Byn förvaltnings ab.

Trevlig helg
/Paw

oktober är här

och det känns att vi går mot kallare tider.
vi har varit lite oroliga för stallformen men har sista veckan kunnat konstatera att det inte är nån fara utan det har varit tillfälligheter som gjjort att dom varit dåliga eller utan pengar.

O.M Dustin var ute på Axevalla och hoppade som förväntat från spår 4. Ställde sej dock och repareade bra till ett 4:e pris. Samma dag var Mårten Marje ute och då vi var osäkra på var vi hade honom så kördes han snällt och men avslutade rykande och han verkar på topp! slutade 4:a han också. bättre ryggar så vinner han.

Inventive Tooma var ute på Färjestad i ett lärlinglopp, tyvärr slog hon ihop effter 50 m och tappade en del, gick ikapp bra och var försdt utan pengar på nya rekordet 16.7 a 2140m. man får tänka att det var 5:e starten och hon är bara 3 år.
Disney Tooma var dagens behållning som kämpade sej till 2:a platsen på 13,1 1640 m auto. Positivt då vi inte visste vad som fanns kvar i honom.

Flashlight Over var ute på Momarken och var dålig igen och kommer att lämna stallet då vi inte kommer längre med henne.

Neverendingdream var neverendingnightmare på Solvalla och efter att vi orsakat en omstart så var han för laddad så det blev galopp innan bilen släppte och vi glömmer den dagen. Startar igen torsdag på Örebro.

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-06-19 Neverendingdream  mål

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-06-19
Neverendingdream mål

För övrigt tränar dom på bra och vi startar för fullt denna vecka också.

Ha de bra/Jenny