Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Sjuka hästar!

O.M.Dustin Arkivfoto Kurt Einevåg

O.M.Dustin Arkivfoto Kurt Einevåg

Vi har tyvärr en del sjuka hästar i stallet. I stort sett alla starthästarna och även en dela av unghästarna är förkylda.

Tyvärr fick vi stryka Västerbo Realhigh och Joyspeed i fredags, och det blir ingen start för O.M.Dont Cry i Silverstoet nästa tisdag.

Det är i princip bara Adam Kievitshof och Avoir La Fois som inte visar tecken på förkylning just nu av starthästarna.

Surt men det är bara att vänta ut tiden så kommer vi tillbaka.

Smevikens Cruiser följde upp sin fina seger med en fin andraplats på Åby i torsdags. Matilda Majo fick det för tufft men va godkänt ändå.

Kämpa på, det gör vi
/Paw

Västerbo Realhigh, vilken comeback!

Västerbo Realhigh Arkivfoto: Kurt Einevåg

Västerbo Realhigh. Arkivfoto: Kurt Einevåg.

Igår va det Färjestad på programmet och jag hade 3 styrningar plus kvallopp.

I kvalet gjorde Västerbo Chopchop så gott han kunde i leran och kom i mål på 25,5. Nu blir det vintervila för honom.

Pacific Island hade inte sin bästa dag, och slutade oplacerad.

Smevikens Cruiser gick det bättre för, snabb start till ledningen, sedan höll vi ganska jämn fart och han vann ohotat på fina 14.5 /1640 på en bana som va satt till – 2 sek! 35000 till ägarna Håkan Andersson och Nicsar Ab!

Västerbo Realhigh hade inte startat på 4,5 månad och hade endast ett 21 jobbi kroppen, men efter en fin värmning bestämde jag mig för att testa framåt direkt. Realhigh va med på noterna och joggade till ledningen via 11/500m. Favoriten kom tidigt och va pigg, och det kändes som en bra rygg. Det va bra tempo med tanke på den tunga banan och dom kom aldrig riktigt i närkontakt bakifrån. 500 kvar va jag tvungen att gå ut i andra spår och det kändes med en gång att jag satt bakom starkasta hästen. Realhigh kopplade grebb enkelt och jag behövde aldrig begära något av honom. 15.7/2140 på en 2 sek långsam bana utan lopp i kroppen bädder bra för framtiden. Seger va värd 25000sek till Mitt i byen Förvaltnings Ab!

Nästa start för Västerbo Realhigh blir troligen Jarlsberg den 27/11 innan vi troligen börjar leta v75 lopp.

4 av 5 2 åringer är nu inkvalade, och alla gick godkännt premielopp, ser bra ut inför nästa år.

O.M.Dont Cry va 5:a på Åby i torsdags. Jag va jätte nöjd med henne. 17,5 över 2140volt är en tid som endast 2 ston har gjord bättre i år i Sverige och Svenska rekordet är 17,0! Nu laddar vi mot Silverstoet med henne. Hon har gått 2 intervaller i backen idag och kändes riktigt fin.

Det är vinter på g nu, dom första kalla nätterna har redan ställt till det för oss, så nu vänter vi in snön så körvägerna kan bli riktigt fina!

I söndags va vi på Drammen med Joyspeed som återkom efter att inte ha startat på 4 mdr. Han öppnade trevande men hamnade så småning om i 3 ytter, tyvärr felade han efter 600meter och tappade säkert upp mot 100 meter. dom hade vi hämtat in 500 meter senare men på sista långsidan fick han igen problem och en galopp som kostade säkert 20 meter till och hela sista svängen gick det på nålar när han ställde och for. Men 150 kvar hittade han rytmen, på riktigt och han FLÖG fram till 4 priset, slagen med huvud och hals av 2:an och 3:an och endast 2 längder efter vinnaren. Felfritt vinner han med minst 50 meter! 😉

Se loppet här: Drammen
Välj söndag och Drammen lopp 9!

Ha det bäst!
/Paw

 

Reptilia fixade miljonen!

Reptilia121119
Reptilia som 3 åring! (Foto: Kurt Einevåg)

På Färjestad i fredags vann jag andra raka med fina Reptilia som via 13,5 sista 1000 vann enkelt, och därmed kom jag över 1 miljon inkört som kusk under 2015!

America gjorde ett mycket bra lopp efter trafikproblem HELA vägen slutade hon 3:a

Våra egna hästar har startat sparsamt på slutet, en del har hälsad på veterinären och en del av unghästarna gått på vinterträning.

Dom starthästar som nu börjar röra på sig har vi ändrat lite i träningen på och det ska bli riktigt intressant och se hur det faller ut. Känslan är iaf bra nu innan dom börjar starta.

Avoir La Fois och Valborg Marje har börjat vinterträna.
Västerbo Chopchop kommer kvala på måndag, sen blir det nog vinterträning för honom.
Jealous Tooma ska vi testa på banan på lördag, sen får vi se hur vi går vidare med honom.
O.M.Dustin är hostig och kommer gå i vinterträning när han piggnad på sig.

O.M.Dont Cry startar imorgon torsdag på Åby, va som kommer hända efter den starten beror på hur hon känns.

Ettåringerna ser fina ut. Ingen som just nu sticker ut, men alla är mycket trevliga hästar som jobbar på bra!

Nu laddar vi!
/Paw