Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Nytt på träningslistan

12650740_10156483525305387_983313284_n

 

Vi har ruckerat om lite i stallet, Inventive Tooma kom vi inte tillrätta med så hon får prova vingarna på solvalla, istället kom Jaanus Tomma, ett litet busfrö av högsta rang:) Fått lite behandling och blir lite vila nu när vi åker på semester, så blir det nog en rolig vår/sommar för honom!!

Adam Kievitshof blev såld och vi önskar nya ägare lycka till med honom!:)

Vi startade dom första hästarna i lördags efter sjukdom, Västerbo Realhigh gick bra på v75 och slutade 6:a efter ett lopp långt ner i kön i lustempo, han kommer gå fram med detta. Neverendingdream fick ett tufft lopp men kanske inte heller var som bäst, vi lägger om lite träning och hoppas på bättre svar.

Måndag var paw på färjestad på lunchen, fick med sej ett 4:e pris som bäst med yassas, som gjorde det bra!

Hemma tränar i stort sett alla på nu, på sjuklistan är Avoir la Fois som fått två hovsprickor av broddtramp. Så hon tar igen sej några veckor till.
Joyspeed fick en akut lungblödning när vi körde jobb förra veckan, han ska vila 2-3 veckor innan vi tar nya blodprover.
Alla övriga tränar på bra! småhästarna har börjat gå dubbeltur nu så nu är det slut med lek, nu börjar allvaret;)
Ior är igång och joggar efter många månader av behandling, men känns fin och vi hoppas han håller nu så han kan få visa sin kapacitet.
Mårten går motion, Don´t cry och valborg går intervaller i backen, Dustin hade vrickat sej i hagen förra veckan så han har tagit igen sej lite, men gick motion igår och känns fin!

Snön försvann på 3 dagar så nu hoppas vi det kan komma lite mer så vi får lika fina träningsförhållanden igen, det är lite tidigt för vår än… även fast det kändes så i solväggen häromdagen, även hästarna har fått vårkänslor;)

Det var lite update på vad som händer i stallet just nu. Vi lämnar anna själv från och med lördag för en vecka på gran canaria. vilket ska bli väldigt skönt! barnen ser verkligen fram emot det (vi också för den delen)

 

Ha det bra så hörs vi om en vecka!:)

/Jenny

Full vinter

Penguins

 

Det blev vinter till slut, mkt snö och kallt. Både vi och hästarna njuter!:)
I måndags var det Färjestad, startade gjorde Adam Kievitshof, som efter en invändig resa tackade med att avsluta vasst till 3:E priset.
Med in och gick jobb var Västerbo Realhigh, mkt fin på 16,5 1600 m. med en avslutning runt 10 sista 500. siktar på V75 på Axevalla om allt är bra efter det här.

Igår var jag till BJertorp med Ior Tooma för återbesök, blev behandlad båda framknäna, och nu hoppas vi att allt ska vara iordning så vi om några veckor kan börja jobba igång honom ordentligt och att han får hålla ihop travet så han kan starta på under våren, han har mkt pengar att hämta!

Idag är det småhästarnas dag, alla går motion och ser fina ut!

På lördagg ska vi in till arvika och lufta Neverendingdream och Disney Tooma som båda ska gå ett istrav för att se vart formen sitter. Båda tränar bra så vi hoppas dom kan starta snart.

Ha det bra så länge:)

 

//Jenny

Nu jobbar nästan alla för fullt!

Mangskog en vintermorgon

Vi har haft några riktigt kalla dagar. Som kallast igår va det under -22! Kallt att köra häst, men otroligt fint.

I backen körde vi Disney Tooma och Västerbo Realhigh (6 intervaller),
Neverendingdream och Valborg Marje (4och 2 intervaller)

O.M.Dustin och Joyspeed gick 4 vanliga intervaller.

Alla va fina och kändes starka.

Idag va det något mildare, endast -10.
Vi har kört alla 2 åringarna och dom sköter sig överlag, motin har även Avoir La Fois, Västerbo Chopchop och O.M.Dont Cry gått. u a.

I måndags startade Adam Kievitshof på Färjestad, tyvärr felade han direkt. Nu återgår vi till gamla balansen på måndag och då borde han sköta sig.

Trevlig helg på er!
/Paw