Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Årets första till Mårten Marje!

Foto: Kurt Einevåg

Foto: Kurt Einevåg

Idag hade Årjäng årspremiär. Med oss hade vi Mårten Marje som gjorde säsongdebut för 2 veckor sedan i monte på Åby. Han gjorde det bra i skymundan då, och formen kändes på förhand fin. Från spår 7 backade jag oss sist och vi hamnade 5 inner. 900 kvar kom vi ut i andra spåret och mitt på sista långsidan löste det sig perfekt så vi fick en rygg i 3 spår.
250 kvar satte vi in attacken och Mårten avgjorde direkt, och segern blev till slut ganska lätt. Seger tiden blev 13.2 /1640a och stolta ägarna Mitt i byn förvaltnings AB fick 22000sek.

Jag körde ytligare 3 hästar. Millie Jovalley gjorde en bra debut som 3:a på 19.0, Predict satt fast med mycket sparad på 15,4, vilket va nytt rekord, som 4:a. Wish A Sensation vart grovt störd 800 kvar och tog aldrig i efter det.

I tisdags va vi i Arvika och körde fort med 4 stycken.
Avoir La Fois  kändes finfin på 23/1600 med 17 sista 500m. Ett banjobb till sen blir det säsongdebut.
Västerbo Chopchop va fin på 25/2100. Han hade verkligen tagit förre banjobbet bra, och jag va mycket nöjd med honom.
Mellby Turbo va lugn och fin ochjag va riktigt nöjd med honom på 26/2100m.
Neverendingdream körde jag 21/2100m med, och han kändes riktigt fin via 17 sista 1000 och 15,5 sista 500m. Startar på tisdag på Momarken.

Imorgon blir det banjobb med Västerbo Whistler och O.M.Elite. Sen är dom snart redo för premielopp.

Det börjar fylla på med 1 åringar, jätte kul. Många fina hästar som har bokad plats. 4 platser kvar… Blir en kul vår!

Ha det bäst!
/Paw

 

Höstbo Fredrik<3

höstbo fredrik1

foto: Kihlman

Vilken häst!! Han reser sig på nio och vinner igen!!!!!
Jag är både stolt och rörd över att få rida en sån här häst…
I vintras bröt han revbenen och då trodde nog alla att karriären var över, men icke. Vinner häxjakten på färjestad med 50 000 i första pris till glada ägare victor isacsen.

Mats och Eva Andersson gör ett enormt jobb med att hålla honom i toppskick år efter år.

 
Återigen TACK!:)

 

/Jenny

Årets 2. seger till Västerbo Realhigh

Västerbo Realhigh Arkivfoto: Kurt Einevåg

Västerbo Realhigh Arkivfoto: Kurt Einevåg

Västerbo Realhigh är ju en häst som jag håller väldigt högt, och på pappret hade han en bra uppgift under fredagskvällen på Rommetravet.

Från start tog Jenny det med ro, men när första 500m passerades på långsamma 22,5 tog Jenny saken i egna händer och från sin position sist i fältet laddade hon framåt. 1100 kvar efter lite körning tog dom över ledningen. 1000m passerades på 18.

Västerbo Realhigh såg fin ut, och när attacken kom från kön visade Jenny upp en härlig kyla som inte förivrade sig utan lät utvändiga hästen få lite grepp 200 kvar för sedan att avgöra på ett bra sätt sista 150meterna.

Segertiden 16,4 och för det fick stolta ägaren Mitt i byn förvaltnings ab 20000.

Vår!

upshot vaktar

Vi har i några dagar nu haft riktig vårvärme, det är något som både vi och hästarna njuter av.

Idag va vi inne på Arvikatravet för första gången med 2 åringar i år. Med oss hade vi O.M.Elite och Västerbo Whistler. Dom joggade runt på 41/2100 med låg puls efteråt. 2 fina unghästar som kommer få ett par jobb till innan premielopp. Går allt som det ska och dom tar jobben på bra sätt kommer dom gå premielopp under april.

Hemma tränar dom övriga 2 åringar bra, överlag är det en trevlig kull.

Idag började vi med inkörningen av årets första 1 åring. Littlesupersister som hon heter är lillasyster till fina Avoir La Fois. Hon är en liten klok tjej som inte hetsar upp sig i onödan.

i helgen som gick va jag en tur till Estland tillsammans med Mats Gabrielsson och Jan Nordin. En rolig tur med många fina hästar.

Nu laddar vi för trav i 2 dagar med Mitt i byin förvaltnings Abs Mårten Marje och Västerbo Realhigh.

Kämpa på, det gör vi!
/Paw

Upp och ner!

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma gjorde debut för oss förre veckan, och han gjorde det bra som 3:a efter ett snällt lopp. Han avslutade bra och borde gå fram med det lopp i kroppen. Ska bli spännande att följa honom.

Söndag va det dax för Västerbo Realhigh som på pappret hade en bra uppgift. Tyvärr trivdes han inte alls på den MYCKET dåliga bana( Banan va JÄTTE hård på upploppet och första sväng, och jätte mjuk på baksidan) och han galoperade efter 100 meter. Upphämtningen va bra med det jag kände på honom han tyckte inte det va kul. Jag kan tycka det är konstigt att vi aktiva blir bötfälda och bestraffade med en gång vi gör det minsta felet, men en bana kan ställa med ett underlag som är hur dåligt som helst utan problem. Skulle man som aktiv då stryka hästen ja då kan vi få böter och hästen FÅR startförbud. Det rimmer dåligt tycker jag.

Har iövrigt inte mycket tillövers för Mantorpstravet. Nästsenast vi va där möttes vi av en OSTÄDAT box… Ringde till sportschefen för att få lite hjälp, fick tills svars att det va inte hans proiblem och jag kunde ju mocka själv…. Min häst kissade på stallgången efter 20 min så kissnödig va han. Som tur va är det mycket trevligt personal på inskrivningen som hjälpte och tog sitt ANSVAR! (Ska sägas att Mantorpstravet såklart fakturerade full boxhyra…)

Det va svåra förhålande på Bjerke i onsdags och Yassas gjorde så gjott han kunde i ovädret och fick med sig ett 5:e pris.

Hemma tränar dom flesta på bra, och vi börjar så smått trimma för start. Hoppas på lite mera vårvärme och slut på snöandet.

Snart börjar vi  med 1 åringerna igen. Har du en ett åring som du vill ha på inkörning kan det vara bra att tänka på att booka platsen snart. 10 platser, 5 hingstar och 5 ston. Inkörning, bete och träning 1 månad till ett superpris. Se under fliken unghästpaketet lr tryck här

Trevlig helg på er!
/Paw