Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Västerbo Realhigh överlägsen!

 

Västerbo Realhigh (Arkivfoto Kurt Einevåg)

Västerbo Realhigh (Arkivfoto Kurt Einevåg

Idag åkte jag till Rättvik med Västerbo Realhigh som på pappret hade en bra uppgift med spår 4 och startbil.

Jag laddade inget från start då jag hade en känsla av att jag skulle bliva släppt till ledningen i ett tidigt skede av loppet. Det vart lite rörigt med felande hästar i första sväng och vi fick en 3:e tagg där. Ur första sväng kunde Realhigh jogga till ledningen, och efter att fått köra måttliga 19 2:a 500m av första varvet blev det en enkel seger i en mycket snabb avslutning.

Seger tiden blev 14.8/2140a värd 25000 till stolta ägare Mitt i byen förvaltnings AB

Mår Västerbo Realhigh bra efter detta siktar jag på v75 på Åby den 14/5.

Imorgon provlopp och banjobb med O.M.Dustin, kul!

Söndag vaggeryd, super spännande!

Trevlig helg på er!
/Paw

Mårten Marje visade form.

Arkivfoto: Kurt Einevåg

Arkivfoto: Kurt Einevåg

Mårten Marje startade i måndags på Färjestad. Startplats 11 bak bilen över korta distans va såklart ingen dröm, men från sist utvändigt gick Mårten 11,5 sista 1000 och under 10 sista 500 meterna i spåren och visade att formen sitter där. 3:a i mål vart vi på tiden 12,9. 20 meter efter mål va vi en längd förre så Mårten gick verkligen i mål med full fart.

Tisdag körde vi banjobb med O.M.Dont Cry i Arvika. Hon kändes mycket fin på 18,5/2100 och nu är det planen att starta på Färjestad den 9/5.

Under helgen kommer alla 1 åringer som ska köras in och gå på bete. Jätte kul blir det. Fult hus fick vi!

På söndag skall jag till Vaggeryd och köra 3 stycken. Största anledningen till den turen är danska Royal Trophy som efter starten kommer följa med hem till Mangskog efter den starten. Royal Trophy som är en riktigt vinnarhäst ska bli riktig intressant att få träna!

Tyvärr va Mellby Turbo inte alls som bäst i debuten, och han har nu gjord sin sista start.

Ha det bäst!
/Paw

Neverendingdream bäst i Årjäng!

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10 Neverendingdream mål

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10
Neverendingdream

Idag hade vi 2 hästar ut i Årjäng, Mellby Turbo och Neverendingdream. Mellby Turbo va först ut, men han va tidigt seg och fick inget med utfallet att göra. Vi för kolla om han är sjuk, eller om det är så enkelt att han behövde loppet i kroppen.

Näst ut va Neverendingdream som från sitt 5:e spår dundrade till ledningen och öppnade 13.5/500meter. Men fick aldrig va i fred och varvet gick på mycket snabba 14.5 (himlen öppnade sig 1 minut innan start och det haglade och regnade kraftigt under hela loppet och banan blev riktigt tung). Varvet kvar hade utvändiga hästen gjord sitt, men Neverendingdream va inte klar än, i en snabb avslutning avgjorde han säkert på tiden 15.1/2640a. En seger värd 20000 till ägarna Wire to Wire hb.

 

Smått och gott

O.M.Dustin Arkivfoto Kurt Einevåg

O.M.Dustin Arkivfoto Kurt Einevåg

3 åriga O.M.Dustin va en tur i Arvika för ett snabbjobb i torsdags. Han gjorde det bra och kändes mycket fin. 23/2100m med 20 sista 1000. Han kommer få ett par jobb till innan vi sikter på säsongdebut på Axevalla den 10/5

Med till Arvika va även 2 åriga O.M.Entertaineyou som visade prov på ruggig fart, men även att han inte är så gammal. Han fick hemlängtan vid stallutfarten, mena visade 35/1000 innan det och 30/500 efter det! Vi får köra i lag med häst och då borde han sköta sig. Fart och kapacitet har han så det räcker och blir över. Klara utan problem premietiderna.

Hemma tränar dom övriga 2 åringar på. Lite strul har det dock varit för O.M.Elit som vart sparkad, men som jag hoppas snart kan börja träna för fullt igen. Jatzy Jazz sliter med växtvärk, men hon har växt enormt. Fick ordnad tänder igår, och Nina(veterinären som behandlade hanne när hon skadade sig i höst) tyckte hon hade växt MYCKET och att gamla skadan såg riktigt fin ut.

Baltic Breeze vart sparkad för 2-3 veckor sedan men börjar va redo att jobb igen, och han visade ju fin fart innan.

Västerbo Whistler växer mycket, men börjar kännas sådär snuskigt fin igen. Har ju gått 40/2100 på ett bra sätt, så han kan springa.

2 1 åringar i vagn. Littlesupersister (lillasyster till Avoir La Fois) gör allt rätt, super snäll tjej som mamma och storasystern.

O.M.Feel (lillasyster till O.M.Dont Cry) lite vass i humöret men hon gillar att jobba och jag gillar henne skarpt. Riktigt snygg, fast lite liten.

En vecka kvar, sen kommer alla 1 åringar till unghästpaketet. Ska bli riktigt roligt.

Från 1 maj kommer Anna Björlin jobba hos oss. Anna har tjuvstartat och jobbad lite extra under en tid, men nu kommer hon alltså börja ¨på riktigt¨

Ha en trevlig helg!
/Paw

 

Västerbo Realhigh krossade motståndet!

Västerbo Realhigh vid segern idag på Färjestad (Foto: Kurt Einevåg)

Västerbo Realhigh vid segern idag på Färjestad (Foto: Kurt Einevåg)

Västerbo Realhigh hade på pappret en fin uppgift idag på Färjestad. 1640ma med spår 4, kändes på förhand smaskigt.

Västerbo Realhigh öppnade bra och började i 2:a utvändigt, som 1100 kvar blev dödens. Första 500 gick efter snabba 10.5! 800 kvar började Anders Svanstedt köra på sin häst med det resultat att Västerbo Realhigh började pulla, varvet efter SNABBA 11.1! 400 kvar klippte den stora killen med öronen, och jag valde att börja köra. Han vann avstannande på nya rekordet 11,8 /1640 och väl i stall konstaterades att pulsen va finfina 88!

Stort grattis till Mitt i byin förvaltnings AB som äger, och som för denna segern kunna hämta ut 25000 i prispengar.

Blackward gjorde det bra efter en tappstart när han kom tillbaka och fick sista premien på tiden 15.4 /2160 värd 2300

Lucky Hall körde jag på chans och vi satt där vi satt med ALLT kvar på nya rekordet 14.3 /2140a. Sista premien va värd 2300.

Igår körde jag Reptilia på Axevalla. Hon gjorde det bra efter att fått svar i spetsstriden vart hon HET och körningen vart utdragen innan vi kom till ledningen. Väl där lyckades jag dämpa henne såpass vi kunde släppa ledningen till favoriten. Hon hängde på till ett 5:e pris och för klart godkänt för den prestationen.

Ha det bäst!
/Paw

Fina banjobb!

O.M.Dont Cry i backvarv inför snabbjobb i Arvika

O.M.Dont Cry i backvarv inför snabbjobb i Arvika

Idag va vi i Arvika på förmiddagen och körde snabbjobb och provlopp.

Jag körde först jobb med O.M.Dont Cry som va på banan för första gången i år. Hon kändes väldigt fin på 25/2100. Körde 19 sista 500 med fulla tömmar. Nytt banjobb om 10 dagar.

Näst ut va Västerbo ChopChop som kändes väldigt stark på 25/2100 men han sprang och tog vänster töm, så vi ska kolla lite på det.

Valborg Marje fick gå med i ett provlopp i 30 tempo. Hon kom i mål som 4:a på 29 och va okay. Något rullig, så där har vi lite att jobba med.

Sista ut va Mellby Turbo, som hade besök av Leif och Maj som äger honom, och han gick 21.8/2100 med 17 sista 500 och då gick det RIKTIGT fort sista 150. Ett mkt bra jobb, och nu kommer vi anmäla.

Igår va Jenny och Neverendingdream ute på Solvalla. Tyvärr blev det galopp efter 800 meter i dödens. Jenny hade ingen bra förklaring och han kändes fin innan och efter. Vi testar igen.

I torsdags va jag på Åby med 3 åriga Jaanus Tooma som gjorde ett topplopp från 20 meters tilläg. Han spurtade sylvasst till 4:e platsen. Han avslutade sista 1100 meterna runt 12.9, sista 900 meterna efter runt 12,7. Mest imponerande va sista 500 meterna som han avverkade runt 10,7! Dårhan vara frisk kommer vi få riktigt kul i sommar.

Trevlig helg!
/Paw

En krigare i pension.

Tappra krigaren Disney Tooma har lämnad stallet. Han kommer få njuta av livet som pensionär hos en familj här i trakterna.

Lämnar stallet gör även Ior Tooma och Joyspeed.

Det fyllar på med 1 åringar och snart har vi 10 stycken spännande bebisar att köra in. Är du intresserad av en plats, då gäller det vara snabb, endast 2 kvar…

Västerbo Realhigh  Foto: Kurt Einevåg

Västerbo Realhigh Foto: Kurt Einevåg

I lördags va vi på Axevalla med Västerbo Realhigh och Mårten Marje. Västerbo Realhigh va ute i lördagsloppet och gjorde det bra som 5:a efter ett tungt lopp i dödens på nya rekordet 15,5 /2660v . Nu ska vi matcha honom i lite kortlopp och se om vi kan få lite mera speed i honom. Formen är i alla fall bra.

Mårten Marje va ute i monte och visade att det inte fungera. Travet stämde inte alls och det blev en kort karriär for honom med monte. Han känns fräsch och fin hemma efter det så vi letar nya lopp.

Hästarna känns fina för dagen. Lördag blir det banjobb med 4 stycken är planen. Mellby Turbo, Valborg Marje, Västerbo ChopChop och O.M.Dont Cry.

Ha det bäst!
/Paw

 

 

få platser kvar på betet

upshot vaktar

Det bokar på för fullt så nu finns det bara några få platser kvar till betet, så du som vill ha din häst med i vårat unghästpaket som börjar 1/5 ring oss omgående!:)

 

igår var vi in och körde banjobb i arvika, med in var Mellby Turbo och O.M Elite.
Turbo gick 26 3000 m på ett mycket bra sätt och han är 
starklär, ska bara fälla av ordentligt först så ska vi leta lopp om 14 dagar.
Elit gick 36 2000 m, 29 sista 500, väl fort men de gjorde hon med lätthet så vi hoppas hon sköter sej på tisdag i sitt premielopp!:)

Idag är de full fortkörning och imorgon ska vi till axevalla med mårten marje och västerbo relhigh.

 


Ha en bra dag!!/Jenny

Spets och slut!

nevernedingdream momarken

Neverendingdream gjorde första starten för året utan skor på Momarken i Norge skickade körande Niclas Benzon Neverendingdream till ledningen och väl där fick dom bestämma ALLT. 16,5 första 500 blev till 18 första 1000 som blev till 19/2000m och via 16,5 sista 500 blev segern enkel med gott om krafter kvar på tiden 18,3/2600a värd 16000nok till Wire To Wire hb som har född upp och äger.

Igår måndag va jag på Mantorp där jag körde Lucky Hall som efter en grym långspeed sista 800m utan rygg slutade 3:a på nya rekordet 13,3 /1640a

Söndag va jag på Färjestad där jag körde Reptilia som gjorde comeback efter vila. Hon gjorde det bra som 5:a på nytt rekord.

Jenny har toppform för dagen vilket hon slog fasta lördags när hon satte dit Björn Bergs Amerika. Jenny serverade Amerika ett fint lopp i ryggar och 400 kvar sattes anfallet in, och Amerika va klart starkast och vann enkelt.

Ha det bäst!
/Paw