Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Banrekord och dansk rekord av Royal Trophy

tindra och paw

Idag på Färjestad körde jag 4 hästar.

Först ut va Ruby Frontline som får sitt 12 spår kom perfekt igenom från start och efter vi körd om ledningen fick rygg ledaren. 550 kvar lyfte jag ut henne men körde inget innan 200 kvar. Hon kollade grepp direkt och vann enkelt på nya rekordet 13.6/1640v. 25000 till Jenny Ryman som äger!

Reptilia tog hand om ledningen men efter 500m kom favoriten fram och jag släppte. Hon trivs bäst i rygg, va brunstig och va inte 100%  i travet, vi vart fast som 5:a i mål.

I lopp 5 gjorde Royal Trophy debut för oss. Vi inledde lugnt och fick 3:e inner som jag bytte ut med 2:a ytter 1100 kvar. Där kunna vi sitta tills 200 kvar och när jag lossade kanonen, vilket svar jag fick. Royal Trophy vann säkert med en halv längd på nya banrekordet 12,9/2140 voltstart vilket oxå är nytt danskrekord! Seger värd 25000 till stolta ägaren Lena Schimmell.

I lopp 8 gjorde Cape Farewell en bra insatts som 5:a på nytt rekord 16.8/2140a

I premieloppet joggade O.M.Elite runt på 30.0 men ett slut varv på 26.1 lämnade hon ett fint intryck. Nu kommer hon jobbas mot kval.

I onsdags va vi på Solvalla med Mårten Marje som satt BOMfast i 3:e inner med va jag tror va vinnarkrafter kvar. Ett riktigt bra formbesked.

Med till Solvalla va även O.M.Dont Cry som även hon fick ett snällt lopp ivid sargen, hon fick dock lite mjölksyra 300 kvar men kämpade bra till sista premien på nytt rekord 15.5/2140a.

På Axevalla den 17 fick Melvin Z. sista premien. Han va riktigt fin och satt lite fast till slut, känns som formen är på g.

O.M.Dustin sprang 14.4 2100 och blev trött innan han felade bort 4:e priset.

Onsdag ska vi till banan och köra lite banjobb med 2 åringarna som ska gå premielopp nästa måndag. KUL! Nästa vecka ska Jatzy Jazz och Baltic Breeze gå deras första banjobb, spännande!

1 åringarna sköter sig och nu är nästa alla i vagn, flera som är riktigt fina!

Söndag ska Jenny köra inför Elitloppspubliken, gissa om hon är nervos…;)

Ha det bäst!
Paw

Fortsatt form!

jaanus tooma

Jaanus Tooma joggar i värmningen inför starten på Åby

Hästarna fortsätter kämpa på och gör bra lopp hela tiden. Förre måndagen va det säsongdebut för O.M.Dont Cry. Hon fick ett snällt lopp i kön, i ett lopp som kördes i väldigt lågt tempo (19,5/1000) men Dont Cry kämpade på bra och slutade 3:a på nytt rekord 16.4/2160v. Avslutningen av bästa märket och klockan visade 12.7 sista 500. 17500 till glada ägarna Easy KB.

Samma dag körde jag Jenny Rymans Ryby Frontline som tackade för en fin resa i ledarryggen genom att vinna enkelt på nytt rekord 14.5/1640v. En seger värd 17000.

I tisdags va det dax för ännu en säsongdebutant i O.M.Dustin som ko ut  på Axevalla från tråkiga 12:e spår. Jag backade direkt och satt sista hela vägen. Men Dustin avslutade mycket bra och slutade 8:a knappt slagen av 4:e hästan på nytt rekord (tidigare rekordet va 23/2140) 16.5/2140a! 5500 fick en glad ägare Jenny Mahony för insatsen.

Torsdagen gick med att åka till Åby med Neverendingdream som tyvärr inte visade nått större intresse i att tävla utan han felade direkt bakom bilen och den dagen va förstörd. Efter galoppen körde jag 12,5/2000 så formen är bra! Vinner nästa gång han sköter sig,

Jaanus Tooma startade på Åby lördag i ett fint 3 öringslopp, och han gjorde en ny fin insats. Det blev lite ryckigt för hans del men han kämpade tappert och slutade 3:a på nya rekordet 14,4/2140a. Jag tror att om jag hade kört utan skor då hade inte Jaanus förlorad loppet. Han är verkligen på gång och nu får han ett lopp till innan E3 kval. 3:e platsen va värd 19000 till Stall Oxalis.

Idag måndag va vi i Arvika med 3 åriga Avoir La Fois som gick sitt sista banjobb innan säsongdebuten. Hon va urläcker på 21/2100 med 19 sista 1000. Ska bli kul och se va hon kan uträtta i säsongdebuten!

Avoir La Fois efter banjobb på Arvika.

Avoir La Fois efter banjobb på Arvika.

 

Ha det bäst!
/Paw

Helt plötsligt…

O.M.dont cry Lindesberg03

….Blev det sommarvärme:) det svänger fort, för några dagar sen gick vi i mössa och långkalsonger nu är utemöblerna på plats och solstolarna ute!
igår var paw och Mårten på Rättvik, han gjorde återigen ett topplopp, blev hängande i spåren från start och fick backa ner i kön, första varvet på 17 är ju inte direkt bra, men mårten gör det bra ändå och går fort i spåren och är med dom över mål ändå, dock bara 6:e pris men formen sitter där den ska! bara att starta igen när det finns lopp:)

Idag ska jag på lågtur, Bollnäs står på schemat, ska rida ara faks, en bra norsk häst som var tvåa bakom höstbro fredrik i häxjakten under påsk. Hoppas på en framskjuten placering!

I torsdags var vi på Färjestad, Neverendingdream va på dåligt humör och hoppade bakom bilen så va den dagen förstörd!

bra i skymundan gick Cocaracha i monteloppet och slutade 4:a bakom vendome som satte svenskt rekord.

Idag är paw travledig, vi ska visa upp oss lite på mangskogsdagen, Rolle ska få jobba och dra runt på lite barn:) sen ska han va hemma och mysa med barnen.

Trav igen på måndag på färjestad, O.M dont cry gör årsdebut! och på tisdag är det axevalla, då gör O.M dustin årsdebut. vi kör lite försiktigt första starterna, men dom har tränat enormt bra!:)

ha en bra dag//Jenny

 

Jaanis Tooma spräckte nollan!

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

3 åriga Jaanus Tooma som sista år va finalist i uppfödningsloppet startade igår på Romme.
Från 20meters tilläg hamnade vi ganska naturligt i kön. Under slut varvet började vi avancera, och det gick fort i sista sväng. Han avgjorde med en halv längds marginal på ett mycket bra sätt. Segertiden blev 15.2 /2160 värd 50000 till nöjda ägare Stall Oxalis AB.

Det va stallets 8 seger i år, och segerprocenten är fina 33! Dryga 260000 inkört under året.

/Paw