Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Dubbel på Lindesberg!

royal trophy lindesberg0625

Igår va Royal Trophy tillbaka som en vinnare. Det va på Lindesberg där han va ute i ett lopp med försök och final samma dag. Försöket gick över 1640, och Royal Trophy startade från spår 12. Efter en del galopperande hästar i första sväng hamnade vi bra på det i 3 utvändigt. 900 kvar va desto dåligt tempo på loppet så jag kände mig tvungen att göra något. Ganska enkelt kom vi fram utvändigt ledaren och väl där va loppet avgjord. Royal Trophy joggade ham segern på ett mycket enkelt sätt på tiden 13,4 med mycket sparad. Segern värd 22000 till stolta ägarinnan Lena Schimmell.

I finalen startade Royal Trophy med 20meters tilläg, och efter vi inte fick plats i starten hamnade vi sist, och fick aldrig chansen att avancera, och vi kom aldrig in i loppet. Royal gick bra i skymundan och jag är fullt nöjd med min häst.

I lopp 10 körde jag Nattens Fyrste som va ett nytt bekantskap för mig, men det va en fin häst som snabb kom till ledningen, sen fick vi tufft tryck hela vägen men han försvarade sig bra och vann enkelt till slut på fina 28,4. Segern värd 20000 till en mycket glad och stolt ägare och tränare Jan Ingar Bakkely.

Jenny körde America som vart för het i helstängthuvudlag, så den start är det bara att glömma.

I fredags va vi i Årjäng, men hade väl ingen jättechanser på förhand. Twentyone va mycket fin som 6:a efter långt uppehåll, och han kommer vinna lopp snart!
Miss Conway fick ledningen och fick bestämma, hon va slagen tidigt och måste vara sjuk.
Sir Armani gjorde va han kunde efter 1 års frånvaro och va godkänt på nytt rekord.
Jenny red Nova Yamos som felade ett par gånge och inte riktigt fick till det. Synd för hon va mycket fin i värmningen.

I kval och premielopp gick det bra. Jenny red godkänt med From All Over på 20.7

Jag körde godkänt med O.M.Eccostep som va fin på 29.8, och Tyes Dennis skötte sig mycket bra och kom i mål på 19.8.

Nu laddar vi för Arvika ikväll, där Mårten Marje kan vara dagens behållning!

Keep moving!
/Paw

Midsommar med mycket trav!

Tindra som liten!

Tindra som liten!

Mycket trav nu i midsommar, Årjäng idag, Lindesberg imorgon och Arvika söndag. Inga toppchanser idag, men det ser bättre ut lördag och söndag.

I måndags va vi på Bergsåker med lilla krigaren Jaanus Tooma som va ute i ett kval till E3.
Han öppnade mycket snabbt till ledningen och efter 500m släppte vi till favoriten. Jaanus kändes stark hela vägen och gick i mål med sparad som 4:a han hade kanske blivit 3:a om inte han hade varit nära att galoppera 75m kvar. Men prestationen va lysande, och han visar igen att han duger i årgångsloppet. 13.2 blev tiden med 88 i puls!

I söndags va Enjoy The Life 4 på Axevalla. Han gjorde en bra debut, men blev sliten efter ett lopp i dödens där han blev väldig hetsig. Han blir säkert en fin häst när han lär sig hur man ska tävla!

Onsdag startade O.M.Dont Cry i Åmål. Hon va anmäld ganska tufft i ett försök till diamantstoet, men lottats till fina spår 3 i comebacken. Hon visade lite av vad hon kan när bilen släppte blixtrade hon till ledningen lekande lätt. Sen efter 500m fick vi rygg på favoriten och Dont Cry hängde med hyggligt på nya rekordet 15.3 /2140ma. Där till ska det sägas att banan va urdålig, lös och utan fäste vilket gör prestationen ännu bättre. 2 tiondelar under gällande banrekord för 3 åringar. Hon kommer gå fram med detta loppet!

Nu mot Årjäng!

Simma lugnt och glad midsommar på er!
/Paw

Bra dag i Arvika!

bearcopy i sulkyheat

Igår va det säsongpremiär i Arvika, där både Jenny och jag själv hade flera chanser.

Jag började på på bästa sätt med att vinna en enkel seger med Anki Karlssons fina Bourbon B.M.W. som visade många kvaliteter. Snabb start till ledningen och via 16.0 sista 1000 va dom andra chanslösa. Segern som va värd 8000 va inte den sista för denna pollen.

Fina Fanny sänkte sitt rekord till 31,9 som 2:a. Fanny som alltid gör det bra. 4000 till ägaren Maija Rajala.

Ruby Frontline va chanslös på ledningen, men fick ett fint lopp i rygg på ledaren, där satt vi hela vägen utan lucka. 2:a med mycket sparad och fortsatt fin form.

Jenny skickade Kimberly Face till ledningen, och hon kämpade bra där, men klarade inte riktigt stå emot favoriten, men en hedersam andraplats fin dom med sig hem.

Rex Brodde slet med travet, och hade ingen fördel av banan, men kämpade på bra som 5:a

Galopp blev det från start för Lovisa Trot och i första sväng för Mills Gany.

Värd att bemärka va banans skicka denna dagen! Ett bättre underlag har jag nog aldrig kört på i Arvika. En riktigt kanonbana, riktigt kul!

Imorgon axevalla, måndag Bergsåker, onsdag Åmål, fredag Årjäng, lördag Lindesberg och söndag Arvika… Vi får tiden att gå… 😉

Trevlig helg!
/Paw

Ojämn form…

Västerbo Realhigh (Arkivfoto Kurt Einevåg)

Västerbo Realhigh (Arkivfoto Kurt Einevåg)

Hästarna har efter en lång period med mycket jämn och bra form blivit lite ojämna. Dom som inte har presterat som vi hoppats på har dragits med halsinfektioner.

Avoir La Fois va ute på Romme och trots ett fint lopp vart hon slagen tidigt. Pulsen va på tok för högt och en halsinfektion spökar.

Lördag va vi på Bjerke med Västerbo Realhigh och Mårten Marje. Västerbo Realhigh va mycket bra som 2:a efter ett lopp i dödens hela vägen slagen med ett huvud på nya rekordet 13.2/2100.
Mårten Marje satt fast med MYCKET sparad i 3:e inner och ska passas nästa gång.

Måndag hade vi O.M.Dustin ut på Färjestad, men han strulade till det för sig återigen och ska kastreras.

Idag startade Royal Trophy på Örebro och han va en besvikelse efter att blivit släppt till ledningen efter 800m och fått bestämma va vi slagna redan 600 kvar. Det blir veterinär koll på honom imorgon fredag.

Vi kämpar på, imorgon är det Arvika på menuen!

Kämpa på!
/Paw

Hattrick till Västerbo RealHigh!

Västerbo Realhigh  Foto: Kurt Einevåg

Västerbo Realhigh Foto: Kurt Einevåg

I onsdags va vi på Bjerke med Västerbo RealHigh som återkom efter 4 veckors tävlingspaus.

Från spår 10 bak bilen blev det en lugn start och vi hamnade sist. Varvet på 13.8, och 800 kvar klev vi in i matchen. Med en grym långspurt visade Västerbo RealHigh vilken bra häst han är när han avgjorde i sista stegen på tiden 13.5 va värd 30000 nok och nu gäller finalen på Bjerke den 11/6 med 100000 i förstapris!

Det va Västerbo RealHighs 5 seger för året!

Målfoto Västerbo RealHigh

Målfoto Västerbo RealHigh

 

Igår va det Romme på programmet där Jaanus Tooma startade från spår 5 bak bilen.

Jaanus gjorde första starten med helstängt huvudlag för oss, och det föll väl ut. Snabbstart och ledningen tog vi hand om enkelt. Efter 350m kom favoriten upp och tryckte på ordentligt, och först tänkte jag svara men någon va tvungen att ge sig och efter 500m körda gav jag mig. Vi satt fast i rygg på ledaren ända in i mål med MYCKET sparad som 2:a på tiden 15.2/2140ma

25000 fick ägaren Stall Oxalis.

Det blev en perfekt genomköra inför E3 kvalen den 20 på Bergsåker.

Neverendingdream startade på Momarken den 31/5 från ett tråkigt 12:e spår, men han va inte som bäst för dagen, utan sprang och krängde. Han fick dock med sig ett 5:e pris på tiden 16.0/2640ma

Måndagen den 30 körde vi kval och premielopp på Färjestad. Med god hjälp av kollegorna Kristian Lindberg (körde premielopp med Västerbo Whistler) och Olav Mikkelborg (kvalade Enjoy the Life) löste alla 3 hästar uppgiften på bra sätt.
Västerbo Whistler och O.M.Entertainyou joggade runt i premieloppet på 31.8 och jag va riktigt nöjd med bägge.
Enjoy The Life va Olav mycket nöjd med. Kvalde in på fina 17.9, men Olav menade han hade kunnat kört en 15 tid med honom om han hade tryckt på!

Baltic Breeze och Jatzy Jazz har bägge gått sina första banjobb, det klarade dom av på en tilltalande sätt. Jatzy Jazz körde jag 49 med 2100. Hon va något trögare på banan än hemma, så vi kommer börja testa henne i nått provlopp framöver. Mycket fin häst!
Baltic Breeze joggade runt på 43/2100 och han va mycket finare och piggare än hemma… Ett par jobb till sen kör vi premielopp.

Halsinfektionerna spökar igen för oss. Mårten Marje fick vi stryka från Elitloppshelgen, Avoir La Fois strök vi från Åmål och O.M.Dont Cry fick jag plocka bort från Bollnäs. Vi hoppas det inte ställer till med mera problem nu, då blir det en kul sommar.

Alla 1 åringar är nu inkörda och går på bete, definitivt nått dom gillar!

Stallets hästar har såhär långt i år gjord det fantastiskt, med 10 segra redan har vi tangerad fjolårets antal segra, och vi har endast gjord 37 startar mot 138 i fjol! Nästa 400000 inkört mot 653000 på hela 2015!

Nu kämpar vi vidare, ha det!
/Paw

3:e raka:)

Västerbo Realhigh vid segern idag på Färjestad (Foto: Kurt Einevåg)

Västerbo Realhigh vid segern på Färjestad (Foto: Kurt Einevåg)

 

I onsdags var Västerbo Realhigh ute i ett lopp på Bjerke. Från bakspår hamnade han långt ner i kön. avancerade fram 800 kvar i en ruskig fart och avgjorde på linjen, en ruskig prestation med rekordsänkning till 13.5 2140m auto. Detta var ett uttagningslopp och finalen går den 10/6 på Bjerke under OGP helgen.

Neverendingdream startade på Momarken i tisdags, gjorde ett okej lopp utan att glänsa, men han skötte sej och det var prio 1. Ska kollas upp nu.

Ikväll startar Jaanus Tooma på Romme, han ska ha lopp i kroppen inför kvalen till E3.

Vi har tyvärr haft lite halsinfektioner i stallet sista veckan, men vi hoppas att det snabbt går över.

Ha en fin dag!/Jenny