Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Jenny och Mårten till Dam-SM!

Mårten Marje, arkivfoto: Kurt Einevåg

Mårten Marje, arkivfoto: Kurt Einevåg

Ikväll startade Mårten Marje och Jenny i kval till dam-SM. Efter ett lopp i 3 par utvändigt satte Jenny in attacken 300 kvar och Mårten spurtade som alltid bra när han får rätta loppet. Segern blev ganska enkel med en längd på tiden 14.1 /2140a värd 20.000 till Mitt i byen förvaltnings AB som äger. Nu väntar final i Umåker den 5/8.

Med till Örebro va Neverendingdream som tyvärr galopperade bort sig tidigt. Han ser fin ut och Jenny körde 14/2000 efter galoppen så formen är det ingen fel på.

I lördags hade vi 2 hästar ute på v75. Royal Trophy som kom i mål på 13.6/2140 och jag va nöjd med honom. Han fick ingen draghjälp 800 kvar och det blev för drygt för honom att gå runt dom i 3:e spår.
Västerbo Realhigh hamnade i kön och gjorde det bra till slut men alla körde halvspår och det blev för långt fram. 14.0/2640 som 6:a endast 0.5 längd från andraplatsen.

Förre måndagen va vi på Rättvik med Jaanus Tooma som blev 4:a. Vi fick ett fint lopp men han blev stum sista 50m. Han får nu lite träningsperiod innan e3 i augusti.

I onsdags va vi i Arvika och körde banjobb med ett gäng. O.M.Dustin gick ett jobb i högervarv vilket fungerade fint. 19,5/1600 på bra sätt. Sikter på start i Åmål den 31. Baltic Breeze va riktigt fin på 37/2100 och är premieklar nu. Västerbo Whistler körde jag 29/2100 på ett riktigt fint sätt, snart kvalklar.

Kämpa på!
/Paw

Måndag morgon, ny vecka!

O.M.Dont Cry (Arkivbild)

O.M.Dont Cry (Arkivbild)

Vi va på Lindesberg i onsdags med O.M.Dont Cry, som återigen visade att hon är kvick första biten, tyvärr hade hon en riktig dålig dag och va stum till slut. Nu får veterinären gå igenom henne sen får vi se om det va nått fel, eller om hon hade en dålig dag.

Desto bättre gick det för Moonfigther som öppnade snabbt till ledningen, för att släppa till favoriten efter 300m. Vi fick en fin resa i rygg på ledaren och 500 kvar kunde jag byta ut rygg ledaren med 2:a utvändigt. 300 kvar va det avgång och Moonfigther avgjorde på 2 steg. En mycket enkel seger på nya rekordet 17.6/2140a med ganska mycket sparad. 25000 till en mycket lycklig ägare och tränare Janna Jansson!

Torsdagen va jag i Årjäng, men där hade vi ingen marginaler på våren sida. Estreet Zon va grovt störd 600 kvar, jag hade mycket sparad där och han hade blivit farlig. Twentyone styrde jag på med när dom kom från kön 1000 kvar, men han va tidig trött, och nått står inte rätt till.

Fredag hade Arvika sin näst sista tävlingsdag. Magic Bråten felade från sitt 5:e spår men gjorde det bra efter det. 5:a i mål efter att blivit störd 500 kvar av en galopperande häst.
Increase Broline fick dödens och va tidigt trött.
Kong Henry fick ett fint lopp invändigt och kämpade på bra men hann inte med i speedrycket 150 kvar. Kändes mycket fin, och rycktussorna satt kvar i öronen.
Hello Again vart fast med sparad och i efterhand skulle jag gått 900 kvar, då hade han kanske gjord upp om segern.

Idag gäller det Rättvik med kämpen Jaanus Tooma, ser intressant ut tycker jag, även om han är rankad mycket lågt i programmet, jag tycker har jag har bästa hästen!

Onsdag blir det banjobb med ett gäng, Jatsy Jazz, Baltic Breeze och O.M.Dustin.

Kämpa på!
/Paw

2:a raka till Bourbon B.M.W.

I söndags va jag på Axevalla där jag körde 3 hästar. Först ut va Bourbon BMW som fick en bra start från sitt bakspår och efter 400m satt vi i ledningen. Väl där va det lugna gatan och även om han inte va helt körbar till slut (tungan över bettet) avgjorde han enkelt. Seger värd 20000 till Tore och Anki som äger.

Våran egna Enjoy The Life gjorde det bra efter en halv startgalopp och dödens sista 1100m vart han 3:a på 17.4. Fin häst som kommer utvecklas mycket.

Sista hästen va From All Over som inte räckte till.

Förre söndagen  va det lopp i Arvika där vi hade Mårten Marje med. Han gjorde ett grymt lopp i 1:a heat, kraftigt störd 900 kvar (ingen bestraffning utgick då…)  och va 2:a slagen med en längd trots 3:e spår sista 1000m.

I finalen gjorde Mårten ett nytt bra lopp, denna gången vart vi totalt överkörda 1000 kvar på väg fram till dödens (1200sek och 5 dagar avstängning för va som i Danmark lr Norge hade betytt DISKNING för GROV TRÄNGNING). Vi fick inget med oss då vi tappade position och fart när Mårten galopperade kort (Ekipaget som körde över oss vart 6:a, brott lönar sig!)

Ior Tooma felade kort efter start men gjorde det okay efter det. Travet flyter fortfarande inte 100 och Nick och Sara har en del att jobba med.

Red Go Red Over fick ett fint lopp men räckte inte till.

Matilda Majo gjorde ett bra lopp i sitt försök, men det är inte lätt med spår 12. Hon hamnade helt fel på det i finalen och den starten kan man glömma.

Tisdagen va jag på Momarken med Västerbo Realhigh som tyvärr inte fungerade alls på den MYCKET lösa banan. Han felade från start, men slet sen med banan hela vägen. Formen är bra och vi får komma igen.

Torsdag var jag i Åmål och körde Fina Fanny som kämpade till sig ett 5:e pris på nytt rekord.

Trav 3 dagar på rad nu, Lindesberg onsdag, Årjäng torsdag och Arvika fredag.

Ny häst till stallet. Keeper’s Dream är ett 4 årigt sto efter Quevert som har gjord 15 startar och ett rekord på 17.1m med 36500 på kontot.

Lämnad oss har Argil Roi Mella gjord. Han skadade sig illa i hagen och han liv gick inte att rädda.

Lämnad oss har även O.M.Eccosteep som nu tränas av Tomas Gustavsson.

Ha det bäst!
/Paw