Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Högt tempo!

DSC_2730

Det har varit mycket att stå i sista tiden. E3 final, tävlingar i Åmål, Årjäng, Romme etc vi har hunnit med 4 dagars behövligt semester som vi spenderade i Danmark.

Men det har gjord att stallet redan u har slagit fjolårets siffer va gäller segra och inkörde pengar, på häiftern så många starter!
Som kusk har jag redan passerad 1.000.000 och jenny skenar mot 400.000 vilket är all time high för henne med råge!

Jaanus Tooma gjorde det bra som 6:a i E3 finalen på Örebro förre veckan, det visade sig efteråt att han va nersatt av en kraftig halsinfektion, vilket ju gör prestationen ännu bättre. Synd bara han skulle vara sjuk nu… Men nu laddar vi stenhård för Kriteriekvalen om dryga 2 veckor.

Keepers Dream gjorde ett okay lopp i debuten för oss. Hoppas hon går fram med lopp i kroppen. 3:a på 17.1/2100. Fram för allt gick hon med fart över mål.

Royal Trophy va jag riktigt besviken på i Romme senast. Han fick ifs ett tungt slutvarv, men borde ha varit bättre. Vi får kolla upp honom.

Endast 3 dagar kvar tills 1 åringarna kommer hem från betet, spännande!

Ganska lugnt med startandet just nu, halsinfektioner och flera av hästarna som blivit slitna av sommarens intensiva tävlande gör att vi endast har 2-3 stycken som kan starta just nu, men vi ser fram emot att dom andra kommer ut med fulladdade batterier!

Ha det bäst!
/Paw

Här laddar vi!

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Imorgon lördag är det dax för våran första (förhoppningsvis inte sista) stora unghästfinal, E3 finalen med 1 million i förstapris. Jaanus Tooma har jobbad bra i lugna intervaller efter kvalet och det känns som formen sitter där. Vi får försöka hitta igenom och sen är det bara att hoppas på ¨drömresan¨

Lite förändringar har det blivit iv stallet. O.M.Entertaineyou är såld och kommer lämna oss under nästa vecka. Ny pärla att få havren serverad hos oss är 4 åriga stoet Havannah Zon som kommer från Sofia Aronsson. Havannas Zon har på 9 startar tjänat 24000 och ett rekord på 16.7.

Vi har börjat jogga dom första 1 åringar. Hemma är nu O.M.Feel, Corina Star och Littlesupersister. Fina tjejer alla 3.

Hästarna tränar på bra överlag. Vi va på banan i onsdag med ett gäng. O.M.Entertaineyou knallade runt på 40. Lite opolerad men farten finns.
Valborg Marje skötte sig på 28, och nu hoppas vi hon tar detta bra så vi kommer igång.
Keepers Dream kändes finfin på 23/2100 med 19 sista 1000 och en snabb avslutning.

 

Jaanus Tooma till E3!

Jaanus Tooma på Åby tidigare i år.

Jaanus Tooma på Åby tidigare i år.

Igår va det kval till E3 lopp. Kvalen kördes på Gävletravet och Jaanus Tooma hade spår 5 bak bilen. Han öppnade bra men kunde inte ta sig till ledningen, och med lite tur blev det rygg ledaren. Där satt vi hela vägen. När ledaren ryckt 150 kvar hann inte Jannus växla tempo men han vart inte trött i mål, och andraplatsen va i hus utan problem.

I finalen startar vi från spår 10. 2.000.000 väntar i förstapris om det skulle bli seger.

På Färjestad körde Jenny Royal Trophy som hamnade lite på mellanhand och när Jenny dessutom inte fick den där riktiga farten på Trophy fick dom ta till tacka med 5:priset.

Idag startade Neverendingdream i Årjäng. Han va stabil och fin bak bilen och öppnade mycket snabbt, men felade när han fick en konkurrent fram för sig efter 350m. Sen gick han okay utan att övertyga och nu blir det veterinärkoll för hans del.

Baltic Breeze gick godkänt premielopp. Han gjorde det utan några problem, tiden 29.3

Kämpa på!
/Paw

Jenny och Mårten 4:a i SM!

Mårten Marje, arkivfoto: Kurt Einevåg

Mårten Marje, arkivfoto: Kurt Einevåg

I fredags va Jenny och Mårten Marje med i Dam-SM som kördes i Umeå. Från sitt bakspår hämnad dom sist i feltet. 800 kvar fick dom draghjälp i spåren, tyvärr va det 2 av dom 3 som gick ut framför som va kalla redan och dom vart bara vägen. 350 kvar felade en av dom och störde samtidigt Mårten så han tappade då 2 längder och då vart det mycket långt fram. Men Mårten plockade fram sin patenterade avslutning och tog meter för meter, och va tillslut 4:a i mål slagen med 2 längder på tiden 13,9/2140a.

Imorgon är det trav på 2 banor, jag åker till Gävle med Jaanus Tooma som ska försöka kvala in till E3. Han möter såklart bra hästar, men jag tycker nog han är en av dom som har chans att gå till final.
Jenny kör på Färjestad där vi själva har Royal Trophy ut. Han kommer med toppform men har tråkiga spår 8 så dom behöver lite tur på vägen. Löser Jenny navigeringen tror jag han blir svårslagen!

Jag misstänkte Västerbo Realhigh stod med halsinfektion efter starten på Bollnäs då han hade hög puls och hostade. Vi kollade halsen i onsdags, men det såg bra ut. Han blev samtidigt åtgärdad för lite slitna ben. Nu väntar lite vila och träning innan vi öppnar propphäftet igen.

Simma lugnt!
/Paw

 

Seger för Askö Dollar och Minnestads El Paso.

Jenny vinner med Askö Dollar (Foto: Kurt Einevåg)

Jenny vinner med Askö Dollar (Foto: Kurt Einevåg)

Jenny körde 3 på Årjäng igår. Limousin ledde in i det längsta, men vart snöpligt avslagen 50 kvar, men fick med sig en hedersam 2:a plats.

Askö Dollar gav Jenny ett fint lopp i andra par utvändigt och där kunde dom dra nytta av det höga tempo. 500 kvar kollade Askö Dollar grepp och segern blev enkel. Tiden blev nya rekordet 16.4/2140a värd 10000 till ägaren Bo Djurberg!

Jag själv åkte till Rättvik där jag körde Minnestads El Paso. Vi fick ett lopp i 4:e par utvändigt men fick attackera redan 1000 kvar, vi fick en fin rygg som vi kunde lämna 450 kvar, och Minnestads El Paso avgjorde på lätta ben. 30.000 till ägare och tränare Rebecca Dahlén

I söndags startade O.M.Dustin i Åmål. Han kändes riktigt fin men tyvärr vart det lite strul framför oss efter ca 600m körning och när det blev stop trampade han up i vagnen på framförvarande. Efter det gick en riktigt fint, och han känns helt klart på g.

Estreet Zon va fin från ledningen, tyvärr sprang han på punktering i 1400m och då får vi vara nöjda med ett 2:a pris.

i lördags va jag och Västerbo Realhigh en tur till Bollnäs. Realhigh gjorde bra trots 3:e spår första 750 fram till dödens. han slutade 4:a men han hostade efter och hade hög puls, blir en hals koll och samtidigt kommer vi kolla upp benen på honom, sen får vi se när han kommer ut igen.

Förre måndagen va det Årjäng på programmet. Jag hade en bra dag på jobbet. Fina Fanny va i vanlig ordning duktigt, denna gången slutade hon 2:a på ett bra sätt. Hon hängde dock lite töm till slut, men prestationen ska hon inte skämmas för.

Photo Flyer va ett trevligt bekantskap för mig. MYCKET startsnabb va han och tog enkelt han om ledningen. Efter 450m släppte vi till favoriten och där satt vi in i mål som 2:a.

Sist ut va Estreet Zon som hade en fin uppgift i ett p21 lopp, och han gjorde ingen besviken, utan vi körde oss till ledningen efter 400m och den positionen hade vi in i mål. En seger värd 7000 på tiden 14,6/2140v! Äger gör Sören och Gun Olzon.

På torsdag morgon åker Jenny och Mårten mot Umåker. Mårten har idag gått sitt sista jobb inför starten i Dam-SM och han känns nog så fin han kan, ska bli spännande, hoppas på bra tempo och fina ryggar.

Nästa vecka ska jag till Gävle måndag, då är det E3 kval, Jaanus Tooma drog spår 5 bak bilen, spännande!

Kämpa på!
/Paw