Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Ny seger för Jenny.

Arkivfoto: Kurt Einevåg

Arkivfoto: Kurt Einevåg

Igår va Jenny på Romme där hon hade 4 uppsittningar.

Sen ryttarändring i lopp 1 gjorde hon fick hoppas upp på Gulasch Baronen, och det gjorde hon med stil. Receptet spets och slut, en seger värd 10000.

Keepers Dream gjorde sista starten för oss efter försäljning men va inte riktigt att känna igen och sluted oplacerad.

Herr Jäger slutade 4 efter optimal resa, och Lillsves Davrik tappade travet och föll i passgång 200 kvar.

Fredag och lördag va det kriterieauktion och vi fick med oss 2 hästar.

Västerbo Amaretto efter Credit Winner och King Conch märren Listas Concianne

amaretto1

Staro Midnight efter Adrian Chip och en mamma efter Mr Vic vid namn Wishingforadream

staro-midnight01

2 mycket fina 1 åringar som vi ser fram mot att jobba med.

Nu skall vi börja jobba, ha det bäst!
/Paw

Formen sitter där!

Jenny tar mot pris på Årjängsgalan 2014 (Foto: Kurt Einevåg)

Jenny tar mot pris på Årjängsgalan 2014 (Foto: Kurt Einevåg)

Jenny har hysterisk form för dagen och utvecklas nästan från start till start. Jenny började helgen med att fredag ta med sig Västerbo Realhigh till Romme där det va debut i monte.
På pappret hade dom en bra chans och Jenny lämnade inget åt slumpen utan tog det lugnt från sitt innerspår på tilläg, ut i andraspår ganska omgående och direkt fältet satt sig skickade hon iväg Västerbo Realhigh i 3:e spår. På 400m rundade dom fram till ledningen och väl där va loppet över. Det blev en enkel seger på tiden 15.5/2160v. Seger va värd 25000 till ägaren Mitt i byen förvaltnings AB

Lördag va det breddtrav i Årjäng och Jenny va på plats med O.M.Dont Cry som jag kan tycka är överkvalificerade för att tävla om 10000 men hon behöver lite självförtroende och Jenny gav henne ett knuff åt rätt håll. Efter en resa i 3: utvändigt kastade hon loss 800 kvar, och O.M.Dont Cry stod för en mäktig långspeed. 12,5/800 och joggade undan med spetsade öron på 16.1/2140a med tillsynes krafter kvar. Segern värd fjuttiga 10000 till glada ägarna Easy kb

Söndag hade Jenny en uppsittning i Årjäng, det va Forza Zizou som efter en halvdan start kom fram i dödens efter 300m och blev pigg där. 900 kvar hade favoriten gjord sitt i ledningen och Forza Zizou ångade på till en imponerande seger på fina 13.8/1640v. Segern värda 15000 till stolta ägareinnan Jenny Ryman.

Med till Årjäng hade vi Keepers Dream och O.M.Dustin. Keelers Dream gick inget speciellt i ledningen som 3:a och henne va jag besviken på. Vi får köra i ryggar i fortsättningen.
O.M.Dustin återkom efter 6 veckors uppehåll och jag körde på chans med honom och vart fast med krafter kvar som 6:a. Han va mycket positiv och kändes RIKTIGT fin, nu hoppas jag han börjar blomma ut.

Det har varit mycket trav på slutet och nu har vi även börjat starta våra egna igen en lite lugnare period. Förre måndagen va jag på Solvalla med Jaanus Tooma i kriteriekval. Tyvärr vart det en rörigt lopp och vi vart störda efter 1200m och han felade kort. Sen körde jag invändigt  och han kändes fin som 6:a.

Onsdag va det dax för Mårten Marje att åka till Solvalla. Han gjorde återigen ett fint lopp och avslutade sylvasst till 4:e plats på nya rekordet 14.0/2140v

Stallets form håller sig och vi har passerad 700000 och vunnit 14 lopp och segerprocent ligger runt 18%.

Vi kämpar på, ha det bäst!
/Paw