Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Formen håller i sig!

Arkivfoto: Royal Trophy efter seger på Lindesberg

Arkivfoto: Royal Trophy efter seger på Lindesberg

Royal Trophy startade i lördags på Jarlsberg i ett lopp ingående i v75. Han gjorde på nytt en bra insatts och fick till slut med sig en fin 3:e plats. Det va lite väl dåligt tempo på loppet för att det skulle gynna oss, men Trophy krigade bra till slut.

Söndag startade Västerbo Chopchop på Drammen, han stressade upp sig och felade i första sväng, och då började problemen. Styrningen försvann helt då och Chopchop bröt ut. Nu blir han vallack, då hopas vi han inte gör om sådant!

Hemma tränar gänget på. Vi har dom sista dagarna kört i backen med: Västerbo Whistler, Baltic Breeze, Jaanus Tooma, Västerbo Realhigh och Valborg Marje (6 intervaller) samt Jatzy Jazz, Final Mission (4 intervaller) och Oberon (2 intervaller)

I stort sett alla 2 åringarna gå milen nu. Endast Smevikens Hangover och The Boris som inte riktigt är där än, men dom jagar…;)

Gala i Årjäng 4/2, vi är nominerade i 5 kategorier, jätte kul!

Endast 5 andelar kvar i fina Västerbo Amaretto!

Ha det bäst!
/Paw

Vinter kom, gick och kom!

Arkivfoto från 2015, Mellby Turbo leker i Mangskog

Arkivfoto från 2015, Mellby Turbo leker i Mangskog

Vinter hade kommit med snö och fina träningsförhållande men lyckan va kort innan det blev + grader och regn… Men vi blev räddade av blötsnö så vi har nu riktigt fina träningsförhållande!

Mårten Marje gjorde det bra på Färjestad i måndags. Han trivs inte när det blir stumma banor och det kändes 300 kvar då han sög högertöm ordentligt. Vi fick med oss ett fint andrapris iaf.

O.M.Dont Cry va det dåligt tryck i och hon har gjord sista starten för oss. Vi har rekommenderad ägarna att testa ny tränare då vi inte kommer vidare med henne. Synd för det är en häst vi gillar.

O.M.Dustin kommer även han att lämna stallet. Han är såld och kommer åka snarast.

Hästarna som vintertränar ser riktigt fina ut. Västerbo Realhigh och Jaanus Tooma är såklart 2 hästar vi hoppas mycket på inför säsongen. Dom känns bägge riktigt fina i backen och speciellt Jaanus verkar ha utvecklats under vintern.

3 åringarna tränar även dom på och ser fina ut. Baltic Breeze, Final Mission och Västerbo Whistler kommer alla starta under tidiga våren om allt går enligt planen. Jatzy Jazz kommer under sommaren. Men klart 4 spännande 3 åringar.

Träningsrapporterna är uppdaterad, bara att läsa på 😉

Strax avfärd till Jarlsberg med Royal Trophy! Årets första v75 start, hoppas på lite tur nu.

Trevlig helg på er!
/Paw

KALLT!

morgon i mangskog

-20 igår va kallt, men hästarna blev tränade och va fina. Ny blivna 3 åringarna gick lugna intervaller i backen och alla va fina. Även Jaanus Tooma och Oberon va fina i 4 lugna intervaller.

Idag är det ännu kallare och -21 är inte nått som motivera men vi har ett gäng som måste gå sina jobb.

Ska bli lite mildare vilket jag tro uppskattas av såväl hästar som folk!

Ha en fin dag!
/Paw

Royal Trophy visade klass!

Royal Trophy avgör efter smyglopp (Foto. Kurt Einevåg)

Royal Trophy avgör efter smyglopp (Foto. Kurt Einevåg)

1 januari igår och vi va en tur till Eskilstuna med Royal Trophy och jag hade 3 övriga uppsittningar.

Först ut va Pols Crazy Diamond där jag ersatte en sjuk Fredrik B Larsson. Direkt till ledningen och han lunkade undan till en överlägen seger värda 15000. Stort grattis!

Pols Crazy Diamond (Foto: Kurt Einevåg)

Pols Crazy Diamond (Foto: Kurt Einevåg)

I 4 loppet va det Royal Trophys tur från bricka 9 bak bilen. Vi fick ett fint lopp och Trophy kändes stark hela vägen. 250 kvar satte vi in stöten och även om det fattades tempo i benen plockade han fram sitt löphuvud och avgjorde på klasshästens vis till seger med huvud och hals. Tiden blev 14.1 och det va 35000sek till glada ägarinnan Lena Schimmell från Danmark. Stort grattis!

Royal Trophy, Jenny, Tindra och Paw efter segern 1 januari (Foto: Kurt Einevåg)

Royal Trophy, Jenny, Tindra och Paw efter segern 1 januari (Foto: Kurt Einevåg)

Jag ersatte även Fredrik B bakom Eddie Silas som tyvärr felade 800 kvar. Kändes fin innan och efter och hade nog varit sämst 2:a i mål.
Sist ut va Billy Jovalley som fick en fin resa vid sargen och vi vart fast med kräm kvar som 4:a i mål.

En bra start på 2017. Året där jag ledde allsvenska körsvensligan under 1 dag…;)

I kväll kör vi på Örebro, full gas!

/Paw