Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Livet

Tror det senaste tiden varit mycket prat fram och tillbaka om hur vi har det, kan säga att livet är inte alltid så lätt och man ska inte ta varandra för givet. Det är nog lätt att det blir så när man jobbar som vi gör, uppepå varandra 24/7.
För en vecka sen var vi nog rätt säkra på att gå skilda vägar men vi har nu valt att kämpa, kämpa för oss, barnen och vår fantastiska verksamhet. Vi älskar varandra och det vi gör, vi kommer gå starka ur det här.

Imorgon kör vi så det ryker på färjestad och hästarna verkar ha toppform!
Ta vara på varandra som de vore den sista dagen på jorden
Kram!

 

Foto: Urban Kihlman/ALN Färjestad 20141020 Neverendingdream - Paw Mahony

f Foto: Urban Kihlman/ALN Färjestad 20141020 Neverendingdream – Paw Mahony

1:e årsseger till Västerbo Realhigh!

Västerbo Realhigh och Per Nilsson vid överlägsen seger på Färjestad. (Foto: Kurt Einevåg)

Västerbo Realhigh och Per Nilsson vid överlägsen seger på Färjestad. (Foto: Kurt Einevåg)

Igår startade vi 2 hästar. Först ut va Västerbo Realhigh på Färjestad. Själv va jag hemma och va sjuk och Per Nilsson fick hoppa in och sköta tömföringen. Det gjorde han mycket bra. Receptet spets och slut till en enkel seger värd 25000 till Mitt i byen förvaltnings AB som äger. Tiden blev 15.6/2640a

På Mantorp hade vi Västerbo Whistler som gjorde sin andra start i livet. Claes Svensson fick ersätta mig där och han gjorde allt rätt och rattade runt till en fin 3:e plats värd 17500 till Mitt i byen förvaltnings AB

Ha det bäst!
/Paw

Dålig med uppdatering!

tindra

Vi har haft lite vinteruppehåll från hemsidan, ber om ursäkt för det och lovar bättring…

Vi har minskad en del på träningslistan senaste tiden. O.M.Dont Cry får havren serverad hos Björn Goop, The Boris är avliden och Tommy Jovalley och Jessie Jovalley är hemma hos Roland och Helena.

Det som såg ut som bra stallform i början på januari ändrade sig till tappform men hästarna känns på g hemma i jobben och jag hoppas på att dom visar full form snart.

2 åringarna ser fina ut alla och dom känns ganska tidiga. Vi siktar på start i år med O.M.Feel. Dom andra tror jag inte kommer ut i år utan vi väntar tills 3 årssäsongen.

3 åringarna börjar röra på sig, Västerbo Whistler va 4:a i sin debut efter ett bra slutvarv och han är en häst jag har förhoppningar på. Baltic Breeze va startklar men gjorde illa sig i hagen och va överlag väldigt hingstig och vi har nu kastrerad honom. Men han kommer få en fin säsong.
Stona Jatzy Jazz och Final Mission är fina men dom har bägge ett lite onödigt hård temperament vilket ligger dom lite i fatet. Dom tränar bra och jag förväntar mig dom är startklara fram på våren.

Bland 4 åringarna vilar ju presset på Jaanus Tooma som gjorde allt rätt i fjol. Han har tränad br ai vinter och jag tror vi kommer få en rolig säsong med honom.
Valborg Marje kan mycket men sliter med hälsan. Får vi hennes framknän att hålla blir det bra. Västerbo Chopchop agerade stökigt i debuten och vi har kastrerad honom. Jag hoppas det ger önskad effekten för han har hygglig kapacitet. Oberon nöter på i träningen men även han har känsliga framknän och vi får se om dom håller.

Dom äldre starthästar tränar på bra och jag hoppas dom kommer få till det i år för fler av dom har mycket kvar att hämta.

Alla träningsrapporter är nu uppdaterade!

Vi hade en bra kväll på galan i Årjäng för snart 4 veckor sedan. Jaanus Tooma fick pris för årets 3 åring!
Jenny fick pris för årets lärling/monteryttare
Och jag fick pris för årets kusk.

En riktigt rolig och trevlig kväll som alltid!

Nu är våren på väg, och det känns hemma då det har blivit lite sämre att träna. Snön och isen börjar försvinna från vägarna. Nu hoppas vi på en fin vår!

På tal om vår, snart är det maj och dax för inkörning av 1 åringar! Vi har redan 3 bookade så har du en 1 åring som du vill ha med i vårt unghästpaket är det snart dax att booka plats!

Ha det bäst!

/Paw