Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Nu är det vår!

Jaanus Tooma på Åby 2016

Jaanus Tooma på Åby 2016

Nu hoppas vi verkligen våren är här efter en lång och tung vinter. Dom sista dagarna har varit fantastiska och det märks på hästarna att dom njuter för fullt.

Hästarna har startad lite sporadiskt då vi har har haft lite infektioner i stallet. Västerbo Realhigh gjorde en riktig plattmatch på Solvalla och det visade sig efter att han hade dåliga blodvärden och en halsinfektion. Samma gällde Royal Trophy som startade samma dag.
Jaanus Tooma skulle gjord säsongdebut för 2 veckor sedan men vi fick stryka då han stod med en halsinfektion.
Littlesupersister gjorde allt rätt i sitt premielopp, verkligen en häst som det är lätt att tycka om! Samma dag gjorde Mårten Marje comeback efter kastoration. Han gjorde ett okay lopp som 3:a och borde rimligen gå fram med det lopp i kroppen.
Västerbo Chopchop gjorde det bra på Färjestad senast som 4:a och han visade att han blivit mera pålitlig.

Hästarna börjar bli friska nu och jag hoppas vi kan ha alla i full form om några veckor.

Ha det bäst
/Paw

Vinter mitt i april!

Arkivfoto från 2015, Mellby Turbo leker i Mangskog

Arkivfoto från 2015, Mellby Turbo leker i Mangskog

15cm snö väntade nu på morgonen! inte riktigt va man hade hoppats på när vi la oss igår kväll. Men tyvärr är det så och då hästarna är sommarskodda fick vi ställa in träningen idag.

Solvalla i onsdags va sådär. Västerbo Realhigh fick ett tungt lopp men jag tycker nog han underpresterade ändå. Nu får vi kolla upp honom. Royal Trophy tog en paus 500 kvar, men gjorde det bra som kom tillbaka och va satt faktiskt fast över mål så formen verkar bra där.

Igår va vi på banan i Arvika och körde fort. Mårten Marje va ok på 20/2100. Han trivs inte riktigt på banan där så det va ett för honom bra jobb.
Jatzy Jazz va riktig fin på 22,5/2100. Jag körde 19 sista 1000 och 15,4 sista 500 men bra tryck i steget. Nu kvalar vi på Färjestad den 24.

2 åringarna Littlesupersister och Västerbo Amaretto va med även dom. Dom hade lite problem med den lösa bana men va riktigt fina på 40/2100. Normalt när 2 åringar går 40 i Arvika springer dom utan problem 30 på Färjestad så nu ser vi fram mot premielopp. Littlesupersister kommer gå sitt i Årjäng den 23.

tindra påskkärring

Glad påsk på er!
/Paw

Jaanus Tooma på g!

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma va med till Årjäng i måndags. Han gick ett snabbjobb innan tävlingarna blev framflyttade. Banan va riktigt tung men Jenny körde 18,5/1600 på ett bra sätt och han såg riktigt fin ut. Nu blir det årsdebut på Bjerke den 19 och visar han form då sikter vi på Kungapokalen och sedan danska sprintermesteren.

Västerbo Chopchop gjorde comeback efter kastrering och jag va riktigt nöjd med han uppträdande. Han fick ett snällt lopp och tackade med en fin 3:e plats på 18.6
Jenny kuskade One Magic Neil in till en fin andra plats.

Förre tisdagen va Västerbo Whistler fin som 3:a på Eskilstuna. Travet flöt inte riktigt men han kämpade och kom i mål på 15.4/1640 och gjorde det riktigt bra. Efter den starten är han uppfräschad.

Hästarna har fin form och snart är alla starthästarna igång. Mårten Marje tränar riktigt bra efter kastrering. Comeback är planerad till Årjäng den 23.
En annan som ser fin ut är 3 åriga Jatzy Jazz som närmar sig kvallopp. Håller hon i ben och psyke kan hon bli riktigt vass!

Lämnad stallet har Bahia Blanca gjort, in har Wy Fi kommit.

Nu laddar vi för Solvalla ikväll.

Ha det bäst!
/Paw