Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Jaanus Tooma på g.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma hade ett kanon år 2016, men det har krånglat i år. På Vaggeryd i onsdags gjorde han comeback, och det gjorde han på bra sätt genom att bli 2:a på 15.5/2640. Nu hoppas vi han avslutar året på bra sätt.

Västerbo Cointreau va med till Vaggeryd men han fungerade inte med skor och sprang bara och slog sig på knäna. Det blir att ta nya tag.

Förre lördagen startade Västerbo Realhigh på Axealla. Han blev 5:a i ett lopp över 3100. Han gjorde det ok, men har inte den riktiga toppformen.

Fredag va vi i Arvika med Smevikens Hangover. Hon gick ett bra banjobb efter 35/2100 och planen är att köra premielopp i Åmål den 7/8

Nu laddar vi för högervarv i Åmål söndag. Trevlig helg på er!

/Paw

upp och ner…

Mårten Marje, arkivfoto: Kurt Einevåg

Mårten Marje, arkivfoto: Kurt Einevåg

Mårten Marje visade vid starten i Rättvik senast att formen är riktigt på väg upp. Som 4:a i mål med full fart över linjen och en avslutning runt 08.5 sista 500 visade han att kommer få en fin höst.

I fredags va Västerbo Realhigh ute i Årjäng. Tyvärr fick dödens igen och visade med tydlighet att det inte riktigt är han grej. 6:a i mål på 14.4/2140. Nu blir det snälla upplåg för hans del.

Annars ser det bra ut för hästarna. Jaanus Tooma, Västerbo Cointreau, Wy Fi och Valborg Marje kommer starta nästa vecka, och sen kommer Final Mission, Jatzy Jazz ut i början på augusti.

Njut av värmen, det gör vi!
/Paw

Sommarvärme!

Västerbo Cointreau inför ett lopp. Han älskar att kramas...!

Västerbo Cointreau inför ett lopp. Han älskar att kramas…!

Vi har under en period smygtränad med Västerbo Cointreau. Han är ju till åren men han verkar väldigt pigg och fin och framför allt är han lycklig att jobba igen. Vi får se om han kommer igång eller va som händer.

Underbart med lite värme. Tror att jag för första gången i år körde i kortärmad dress, det gillar vi 🙂

Jatzy Jazz va rejält dum i Årjäng senast. Hon är svår och nu får vi testa bilstart och se om inte det kan gå bättre det. Sköter hon sig bara är det en enorm kapacitet i henne.

Mårten Marje gjorde comeback igår på Axevalla, efter ett snällt lopp gick han bra i en snabb avslutning. 13.5 sista 1000 och 12,5 sista 500 va jag nöjd med. det fattades tempo i honom vilket inte va konstigt. Men det jag va mest nöjd med va hur han kändes. Inte säker på han känts bättre någon gång!

2 åringar känns fina och 3 av dom kommer börja sänka i tider nästa vecka. SPÄNNANDE värre!!!

Ny i träning är Prince Yoda. En fint stammat 3 åring som kommer från Svante Bååth. Han har tyvärr en gaffelbandsskada och kommer vara konvalescent en tid. Vi har kastrerad honom då han va rejält stökig.

Träningsrapporterna är uppdaterade, trevlig läsning.

Ha det bäst!
/Paw