Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Valborg Marje i topp!

Valborg Marje vinner på Färjestad 170828 (Foto: Kurt Einevåg)

I måndags hade vi 3 stycken ut på Färjestad. Bäst gick det för Valborg Marje som kom till ledningen direkt och sedan va det spel mot ett mål. Vinnartiden skrevs till 15.4/2140a och det med mycket sparad. 30000 till Mitt i byen förvaltnings AB som äger.

Mitt i byen förvaltnings AB äger även Västerbo Realhigh som testades barfotad och i bike, och så fin han kändes! Tyvärr vart han rädd när en konkurrent röt i 550 kvar och felade. Efter galoppen sprang han 3 gånge så fort som dom andra och trots markförlusten fick vi med oss ett 5:e pris.
Jaanus Tooma hade mycket trafikproblem från sitt bakspår, och när banan tillika va extremt lös vart han inte till sin fördel, men vi fick med oss ett 5:e pris i alla fall.

Veckan innan hade vi hästar ut flera dagar. Först ut va Valbor Marje söndagen den 20/8 i Årjäng. Hon gjorde det bra som 3:a i ett lopp där ledaren fick styra och ställa, och vi kom aldrig i infight trots en snabb avslutning.

Dagen efter måndag den 21 va Jenny på Färjestad med Mårten Marje som efter ett lopp i 4:e inner satt fast till slut som 4 över mål på nytt rekord 13.3/2140.

22/8 va det dax för Final Mission att göra debut. Hon skötte sig mycket fint som 4:a och efter ett snällt lopp gick hon med full fart över mål. Enda som jag hade att anmärka på va att hon va lite väl tungt balanserad, och kommer lättas till nästa start.

För 2 år sedan hade vi nöjet att köra in ett norskfödd 1 årings sto vid namn Selfie(No), och häromdagen kvalade hon in till Norsk Hoppekriterie! Vi önskar Erland Brog och Selfie stort lycka till!

Nu kämpar vi vidare, ha det bäst!
/Paw

Det rör på sig.

Jaanus Tooma på Åby 2016

Hästarna har äntligen börjat fungera och visa form igen.

Den 30/7 startade Wy Fi i Åmål och gjorde ett toppen lopp. Han öppnade enormt snabbt första 50m. innan jag bestämde för att ta rygg ledaren. Den felade dock mitt i första sväng. jag fick dock snart en ny rygg. Vi fick lycka invändigt på upploppet efter lite slalomkörning och Wy Fi avslutade snabbt men han precis inte ikapp vinnaren, men vart 2:a på 13.8/2100 i högervarv. En andraplats värd 37.500

Den 31/7 va vi i Rättvik med Valborg Marje och Mårten Marje.
Mårten Marje gjorde ett nytt bra lopp, men efter ett varv på 18 där vi satt långt nere i kön kom vi aldrig in i loppet. Mårten avslutade hyggligt till 6:e plats.
Valborg Marje gjorde första starten på länge och från spår ett va hon mycket snabb ut och vi fick rygg på favoriten. Där satt vi hela vägen, och vart till slut 3:a. Valborg sänkte sitt rekord från 19.7 till 14,7! Med lopp i kroppen kommer hon vara livsfarlig!

8/8 va Jenny på Rättvik med Jaanus Tooma i ett lärlingslopp med spårtrappa och spår 15, men Jenny körde ett mycket intelligent lopp och Jaanus tackade för resan genom att bli 3:a med lite sparad på 14.9/2140

O.M.Feel och Littlesupersister är 2 trevliga 2 åringar som ska till Årjäng på söndag och få känns på rundbanan, kommer bli mycket spännande.
Smevikens Hangover gick sitt premielopp i Åmål d 7/8 och va väldigt fin. Hon kommer nu endast gå styrketräning.
Staro Midnight har problem växt och vi tränar försiktigt.
Västerbo Amaretto går även han styrketräning.

Västerbo Whistler har vi satt igång nu efter ganska omfattande renovering, och han känns väldigt fin. Vi sikter på att ha honom i form till 9/9
Jatzy Jazz va underbar i sitt kvallopp, men inte sig lik när hon skulle debutera, och jag fick köra ut henne. Hon är behandlat efter det och det dröjer en månad innan hon startar.
Prince Yoda va skadat när han kom och vi väntar ut honom.

Västerbo Chopchop är behandlat och åkte på en halsinfektion nu vi skulle köra igång honom.

Royal Trophy fick en paus efter sista starten och nu har vi satt igång honom och han känns mycket fin, vi sikter på start i månadsskiftet aug-sept.

Västerbo Realhigh har fått träna på lite efter starten på Axevalla, och han känns väldigt laddad. Startar i slutet på aug.

Hästarna känns på g och vi ser fram mot hösten!

/Paw